XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

[Φήμη] Η Microsoft κοντά στην εξαγορά της Obsidian Games

Στην παρουσίαση της Microsoft στην πρόσφατη Ε3 είδαμε την πρόθεση της εταιρείας να ενδυναμώσει το δυναμικό των 1st party studios, με την εξαγορά 4 νέων studio (Compulsion Games, Ninja Theory, Playground Games και Undead Labs) αλλά και την δημιουργία ενός νέου στούντιο το The Initiative. Όπως φαίνεται η εταιρεία συνεχίζει δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση καθώς σύμφωνα με το Kotaku βρίσκεται πολύ κοντά στην εξαγορά της Obsidian Entertainment.

Άτομα τα οποία γνωρίζουν λεπτομέρειες για την διαπραγμάτευση θεωρούν ότι η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί κατά 90% και θεωρούν δεδομένη την εξαγορά του στούντιο. Μάλιστα πηγή του Kotaku ανέφερε: “Το βασικό ζήτημα είναι πότε και όχι αν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δυο μερών”.

Η Obsidian είναι γνωστή για την δουλειά της σε γνωστούς τίτλους όπως τα 2 Pillars of eternity, Knights of the Old Republic II το Fallout: New Vegas, και παλαιότερα στο θρυλικό Neverwinter Nights 2. Είναι ανεξάρτητο studio από την ίδρυση της το 2003. Η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει αρκετές φορές οικονομικές δυσκολίες, όπως και άλλα indie studios και μάλιστα έφτασε στα όρια της πτώχευσης το 2012.

Όπως και με την Ninja Theory η κίνηση αυτή αναμένεται να προσφέρει στην εταιρεία την σταθερότητα που απαιτείται για να συνεχίσει απρόσκοπτα την ανάπτυξη παιχνιδιών. Επίσης η Obsidian έχει πολύ καλά RPG παιχνίδια που πολύ πιθανόν να τα δούμε να υποστηρίζουν την νέα δυνατότητα του XBOX για χρήση mouse/keyboard.

Προς το παρόν εκπρόσωποι και των δύο πλευρών έχουν αρνηθεί οποιοδήποτε σχολιασμό για τις φήμες που ακούγονται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μάθουμε σύντομα τις εξελίξεις σχετικά με την διαπραγμάτευση. Η ΧΟ18 στο Μεξικό πλησιάζει και ίσως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να παρουσιαστεί η εξαγορά.

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα