XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

Kingdom Hearts III – Review

Ζω ένα παραμύθι. Είναι εκείνη η στιγμή που η νοσταλγία μου χτυπάει κόκκινο. Είμαι πάλι παιδί, σε ένα αέναο κύκλο παλιμπαιδισμού και απλά αισθάνομαι πως δεν μεγαλώνω ποτέ. Απλά όσο μεγαλώνω, ακριβαίνουν τα παιχνίδια μου. Εδώ όμως οι περιπτώσεις και οι συγκυρίες είναι διαφορετικές.

Όλοι οι παιδικοί μου ήρωες των κινουμένων σχεδίων με τους οποίους μεγάλωσα και γαλουχήθηκα, είναι πλέον διαθέσιμοι στο controller του XBOX ONE, στην αναπόσπαστη αυτή πλέον προέκταση του χεριού μου και ξαφνικά γίνομαι εγώ αυτός ο ήρωας. Όλα αυτά τα παιδικά μου όνειρα γίνονται πραγματικότητα και με ταξιδεύουν για λίγο σε αυτόν τον υπέροχο παραμυθένιο κόσμο.

Αυτόν το κόσμο που είναι γεμάτος προκλήσεις, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος με ανεξερεύνητες περιοχές έτοιμες να ξεδιπλωθούν μπροστά σου, αφήνοντας την νοσηρή σου φαντασία να σε ταξιδέψει σε αυτά τα αχαρτογράφητα, μα γνώριμα νερά του φανταστικού κόσμου της Disney και της Pixar.

Kingdom Hearts III - Review

ΙΣΤΟΡΙΑ

Σε αυτό το πόνημα του Testsuya Nomura, το Kingdom Hearts ΙΙΙ ανοίγει την αυλαία παρουσιάζοντας μας την τελική σκηνή από το Kingdom Hearts 0.2: Birth by Sleep – A fragmentary Passage. Εδώ μην έχετε αυταπάτες. Η ιστορία είναι λίγο κλισέ παρουσιάζοντας μας την αιώνια διαμάχη μεταξύ του φωτός και του σκότους ή μεταξύ του ¨καλού¨ και του ¨κακού¨ αν προτιμάται, στο χέρι σας είναι να αποφασίσετε πια από τις δύο εκδοχές ενστερνίζεστε. Η υλοποίηση και ο τρόπος όμως που ξεδιπλώνεται αυτή η ιστορία,   γίνεται με έναν φαντασμαγορικό τρόπο, που μόνο ένα προϊόν της νοσηρής σας φαντασίας θα μπορούσε να το φανταστεί. Οπότε πιστέψτε μας, η ιστορία θα σας καθηλώσει και θα σας μαγέψει.

Ο Sora επιστρέφει για άλλη μία φορά με τους αγαπημένους του φίλους, τον Donald και τον Goofy και καλείται να ανατρέψει και να εμποδίσει τον Master Xehanort και την Organization XIII  από τα να πραγματοποιήσουν ένα νέο keyblade war! Στην προσπάθεια αυτή, θα τον βοηθήσουν τόσο οι παλιοί και γνώριμοι φίλοι, όσο και οι καινούργιοι που θα κάνετε, μέσα από τους διάφορους κόσμους που θα επισκεφτείτε. Αυτοί δεν είναι άλλοι πέρα από τον κόσμο του Toy Story, των Monsters, του  Frozen, του Tangled, του Winnie the Pooh,  του Big Hero 6, του Ηρακλή και των πειρατών της Καραϊβικής.

Για τους φίλους μας που δεν έχουν δει τα προηγούμενα επεισόδια της σειράς, υπάρχουν διαθέσιμα τα Story archives, τα οποία είναι διαθέσιμα τόσο στο παιχνίδι, όσο και σε προηγούμενο άρθρο που δημοσιεύσαμε. Τα βίντεο αυτά είναι επαρκή για να μπορέσετε να διεισδύσετε στον κόσμο του Kingdom Hearts III. Επιπρόσθετα, για εσάς που θέλετε να εμβαθύνετε πιο πολύ στον κόσμο, στην ιστορία και στο lore του παιχνιδιού, μέσα από την πρόοδο σας, θα γίνονται διαθέσιμα για ανάγνωση archives, λύνοντας όλες σας τις απορίες για τον κόσμο του παιχνιδιού και τους χαρακτήρες που τον απαρτίζουν. Όρεξη για διάβασμα να έχετε και ελεύθερο χρόνο.

Kingdom Hearts III - Review

Gameplay

To Kingdom Hearts III, όντας ένας JRPG τίτλος, είναι ένας hack n slash τίτλο που σέβεται τον εαυτό του σε κάθε πτυχή που τον απαρτίζει και σε ό,τι συνεπάγεται αυτός ο συνδυασμός των δύο.

Το gameplay είναι γρήγορο, ξέφρενο, αρκετά φανταχτερό και συναρπαστικό θα μπορούσε να πει κανείς. Θυμίζει κάπως το Final Fantasy XV. Όλοι οι  μηχανισμοί βασίζονται στα Keyblades. Κάθε φορά που φέρνεται εις πέρας την αποστολή σας στον εκάστοτε κόσμο, στο τέλος ανταμείβεστε με ένα καινούργιο keyblade. Υπάρχουν τριών ειδών κατηγορίας keyblades. Αυτά που σου προσφέρουν πλεονέκτημα στο strength, στο magic ή και στα δύο μαζί.

Εδώ, πρέπει να τονίσουμε πως το κάθε keyblade έχει τις δικές του χαρακτηριστικές ιδιότητες, προσφέροντας ειδικές κινήσεις, spells και transformations, βοηθώντας σας το καθένα στην προσαρμογή και στην στρατηγική προσέγγιση της εκάστοτε μάχης. Η μεγαλύτερη ευχάριστη αλλαγή που συμβαίνει σε σχέση με τους προκατόχους του τίτλου, είναι η αλλαγή των keyblades on the fly, επιτρέποντας σας να έχετε εξοπλισμένα 3 keyblades ανά πάσα χρονική στιγμή.

Kingdom Hearts III - Review

Αφού μιλάμε όμως για έναν σύγχρονο JRPG τίτλο, φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αντίστοιχα summons ή ¨links¨ όπως τα αποτελεί το παιχνίδι. Αυτά, καταναλώνουν όμως όλη τη διαθέσιμη μπάρα του mana σας και προσφέρουν ένα τρομακτικό πλεονέκτημα στη μάχη.

Επιπρόσθετα, επανέρχεται το Gummi Ship, διορθώνοντας τα όποια προβλήματα που υπήρχαν στους προκατόχους του Kingdom Hearts III. Είναι το σκάφος με το οποίο ταξιδεύετε στους διαφόρους κόσμους του παιχνιδιού και στους διάφορους πλανήτες. Παρόλα αυτά, εμένα μου φάνηκε για άλλη μία φορά, ας μου επιτραπεί να πω, λίγο ¨ξύλινος¨ ο χειρισμός του.

Ενδιαφέρον αποτελούν τα διάφορα mini games που μπορεί να βρει κανείς και να τα παίξει στο Gummiphone. Ειλικρινά σας μιλάω, είναι πάρα πολλά και κάποια είναι δύσκολο να τα βρεις! Τα πιο ωραία όμως είναι αυτά που βρίσκεις στον κόσμο του Winnie the Pooh, αφού μου θύμισαν κάπως το κλασσικό arcade puzzle bobble.

Η ποιο ευχάριστη προσθήκη όμως είναι αυτή των Theme Parks, τα οποία εμπνεύστηκαν από τα αληθινά πάρκα της Disney και δεν είναι αλλά από τα Mad Tea Party, Thunder Mountain Railroad, Buzz Lightyear Astro Blussters και το Grizzly River Run. Η προσθήκη αυτών των Theme Parks, πιστέψτε με θα σας βγάλουν πολλές φορές από την δύσκολη θέση και θα σας βοηθήσουν να εξολοθρεύσετε τους εχθρούς σας.

Kingdom Hearts III - Review

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ – ΗΧΟΣ

Τι να πρωτοπεί όμως κανείς για τον τεχνικό τομέα. Εδώ τα λόγια περισσεύουν. Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Το Kingdom Hearts III είναι απλά πανέμορφο! Τα 60 fps τα νιώθεις. Είναι λίγες και μεμονωμένες οι περιπτώσεις που ένιωσα να υπάρχουν κάποια Frame Drops, τόσο στο απλό XBOX ONE, όσο και στο XBOX ONE S που παίχθηκε κυρίως το Kingdom Hearts III.

Εδώ, πρέπει να αναφέρουμε πως βρέθηκε ένα bug στον κόσμο του Tangled, το οποίο συνέβη μία φορά, μεμονωμένη και δεν το ξανασυνάντησα ποτέ! Την στιγμή της μάχης, κόλλησε το πλήκτρο Α και δεν μπορούσα να επιτεθώ στους αντιπάλους. Όπως είναι φυσικό επακόλουθο, ο χαρακτήρας μας πέθανε και πατήσαμε Retry. Το πρόβλημα όμως δεν διορθώθηκε και χρειάστηκε να κάνουμε load ένα προηγούμενο Save που είχαμε στην διάθεσή μας, όποτε φροντίστε να κάνετε Save σε διαφορετικά slots για καλό και για κακό.

Η μουσική του Kingdom Hearts III είναι απλά υπέροχη! Oι μελωδίες του Yoko Shimomura αντηχούν στα αυτιά μου ακατάπαυστα και δεν σας κρύβω πως το εισαγωγικό κομμάτι στην οθόνης έναρξης του παιχνιδιού, το έβαζα σε επαναλαμβανόμενη λούπα και το άκουγα συνέχεια.

Φυσικά οι κλασσικές μελωδίες από τα εκάστοτε κινούμενα σχέδια δίνουν δυναμικά το παρών τους, νοσταλγώντας για άλλη μία φορά την εποχή που ήμουνα παιδί και άκουγα το ¨εγώ και εσύ μαζί¨ ( You’ve got a friend in me) από το Toy Story. Όσο για τα musical του Frozen τι να πω… Απλά δίνουν ρέστα!!!

Kingdom Hearts III - Review

Εν κατακλείδι

Το Kingdom Hearts III είναι ένας τίτλος που με συνεπήρε από την πρώτη στιγμή. Με καθήλωσε μπροστά στην τηλεόραση μου με τον υπέροχο τεχνικό τομέα του και τις απίστευτες μελωδίες του. Αποτελεί μέρος ενός αγαπημένου είδους βιντεοπαιχνιδιών, αυτών των JRPG’s που σε συνδυασμό με τα hack n slash στοιχεία του, κατάφερε να προσκολλήσει το controller στο χέρι μου.

Η ιστορία του, αν και είναι λίγο κλισέ, στο τέλος με εξέπληξε ευχάριστα με τις μεγάλες ανατροπές του. Το μόνο μου παράπονο, είναι η μεγάλη διάρκεια των cut scenes, όπου μερικά ήταν πολύ μεγάλα και δεν σε άφηνε να σώσεις την πρόοδο σου μεταξύ δύο και τριών διαδοχικών βίντεο μεγάλης διαρκείας.


Ευχαριστούμε την CD Media που μας παραχώρησε το παιχνίδι για τις ανάγκες αυτού του Review

Δοκιμάστηκε σε : XBOX One S
Developer :
Square Enix Business Division 3
Εκδότης : Square Enix
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

9
ΤΕΛΕΙΟ

Κυρίες και κύριοι, μετά από δεκατρία χρόνια αναμονής, για πρώτη φορά στο XBOX ONE, το Kingdom Hearts III σε όλο του το μεγαλείο!!!

  • Kingdom Hearts 3 9
Σχόλια

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα