XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

Life is Strange 2: Episode 2 – Rules – Review

To Life is Strange 2 το περιμέναμε με ανυπομονησία όσοι είχαμε παίξει τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς (Life is strange και Life is strange: Before the storm). Όλοι είχαμε της αμφιβολίες μας για το κατά πόσο η Dontnod Entertainment θα καταφέρει να μας δέσει με μια καινούρια ιστορία χωρίς της αγαπημένες Max, Chloe Κτλ κτλ.

Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε με την κυκλοφορία του πρώτου επεισοδίου του Life is strange 2, η Dontnod απέδειξε σε όλους μας πως δεν φοβάται της αλλαγές. Την θέση των κοριτσιών των δυο πρώτων παιχνιδιών πήραν οι Sean και Daniel Diaz και από το Teenage Drama, περάσαμε σε μια ιστορία δυνατή, με πολλά κοινωνικά μηνύματα με τους γάλους να αποδεικνύουν πως ειναι μάστορες στο Story Telling.

Life is Strange 2: Episode 2 - Rules - Review

Με το ξεκίνημα του δεύτερου επεισοδίου το παιχνίδι μας ρώτησε αν έχουμε παίξει το The Awesome Adventures of Captain Spirit και πως θα ειναι προτιμότερο να το τελειώσουμε πριν ξεκινήσουμε το δεύτερο επεισόδιο του Life is Strange 2 (ναι ναι το ξέραμε πως κάποια στιγμή θα συνδεθούν αυτά τα 2).

Όπως θα είχατε διαβάσει και στο Review μας, το πρώτο επεισόδιο μας είχε αφήσει της καλύτερες εντυπώσεις με την στιβαρή γραφή του και την αναφορά σε ορισμένα σοβαρά κοινωνικά θέματα. Τα δυο αδέρφια κυνηγημένα πλέον έχουν πάρει τον δρόμο με προορισμό το Puerto Lobos του Mexico αλλά πριν θα κάνουν μια στάση σε συγγενικά τους πρόσωπα τα οποία όμως δεν έχουν δει για καιρό και δεν ξέρουν τι μπορούν να περιμένουν.

Εκεί καταλάβαμε γιατί το παιχνίδι μας πρότεινε να τελειώσουμε πρώτα το The Awesome Adventures of Captain Spirit πριν ξεκινήσουμε, δεν θα πούμε περισσότερα γιατί τα Spoilers παραμονεύουν. Βασικά η πληροφορία για την σύνδεση των 2 παιχνιδιών μπορεί να θεωρηθεί Spoiler αλλά τι να κάνουμε πρέπει να γράψουμε και κάτι, άσε που πιστεύω πως όλοι το είχατε καταλάβει…

Life is Strange 2: Episode 2 - Rules - Review

Είναι το νέο επεισόδιο του παιχνιδιού το ίδιο συναρπαστικό και μας προσφέρει της ίδιες συγκινήσεις με το πρώτο? αυτό θα το δούμε παρακάτω…..

Ο Sean έχει αρχίσει και μαθαίνει στον μικρό του αδερφό πως να διαχειρίζεται και να χρησιμοποιεί σωστά της δυνάμεις του, ώστε να μην προκαλέσει ξανά κάποιο γεγονός (όπως αυτό του προηγούμενου μέρους) που θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στα δυο αδέρφια. Από όλη αυτή την προσπάθεια διαχείρισης συναισθημάτων και δυνάμεων θα πάρει και το όνομα του το επεισόδιο του παιχνιδιού το οποίο ειναι Rules.

Κανόνες που θα πρέπει να επιβάλετε πολλές φορές με της επιλογές σας, κάτι το οποίο γίνετε συχνά πλέον και ειναι κάτι διαφορετικό από το πρώτο παιχνίδι, αφού σε πολλές περιπτώσεις, περισσότερες από το προηγούμενο μέρος, εσείς θα επιλέξετε αν θα παρέμβετε στις πράξεις του μικρού Daniel η θα τον αφήσετε να παρασυρθεί από τον θυμό, την στεναχώρια και άλλα συναίσθηματα σε πράξεις που θα έχουν αντίκτυπο στην ιστορία.

Life is Strange 2: Episode 2 - Rules - Review

Το παιχνίδι ξεκινάει αρκετά δυνατά (όπως είχε κάνει και το πρώτο μέρος) αλλά η συνέχεια ειναι κάπως περίεργη. Ο ρυθμός ειναι πιο αργός από αυτόν που είχαμε συνηθίσει οι διάλογοι είναι αρκετά βαρετοί και έχουν να κάνουν περισσότερο με το parenting του Sean  στον μικρο του αδερφό.

Αυτό που μου έλειψε επίσης ειναι οι μεγάλοι χώροι που είχαμε στο προηγούμενο επεισόδιο και μας έδιναν την αίσθηση της εξερεύνησης. Τώρα το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού διαδραματίζεται σε κλειστούς χώρους  και μου φέρνει στο μυαλό το βαρετό μέσα έξω στην εστία του Blackwell Academy στο Life is Strange.

Η σύνδεση με το The Awesome Adventures of Captain Spirit που αναφέραμε παραπάνω ειναι έξυπνη η αλλά με έκανε να νιώσω πολλές φόρες μέσα στο παιχνίδι πως έπαιζα την συνέχεια της ιστορίας του μικρού Chris και όχι την ιστορία τον δυο κυνηγημένων αδερφών. Ίσως ειναι και ένας από τους λόγους που το παιχνίδι σε πολλά σημεία με έκανε να θέλω απλά να περάσει η ώρα και να πάω παρακάτω.

life is strange 2

Ο ήχος και τα γραφικά του παιχνιδιού ειναι φυσικά στα επίπεδα του πρώτου οπότε ξέρετε τι πρέπει να περιμένετε. Αν εξαιρέσουμε τα διαφορετικά τοπία (που περισσότερο τα βλέπουμε σε Cutscenes παρά τα επισκεπτόμαστε) δεν υπάρχει καμία άλλη διαφορά. Η μουσική toy Jonathan Morali συνεχίζει να γεμίζει όλο το παιχνίδι με μια γλυκιά μελαγχολία και είναι ένα από τα δυνατά σημεία του παιχνιδιού αφού συμβάλει τα μέγιστα στην δημιουργία δυνατών συναισθηματικά σκηνών.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Θα καταλάβω αν μου πει κάποιος πως του αρέσει όλο αυτό το αργό συναισθηματικό tempo που έχει το παιχνίδι, και θα καταλάβω επίσης αν κάποιος θεωρήσει την βαθμολογία του δεύτερου επεισοδίου χαμηλή. Εμένα όμως μερικώς με απογοήτευσε με τον αργό ρυθμό του και τους πολλούς διαλόγους που με έκαναν να νιώσω αρκετές φορές πως μπήκαν απλά για να προστεθεί περιεχόμενο.

Για να μην παρεξηγηθώ, το παιχνίδι σε καμία περίπτωση δεν ειναι κακό και σίγουρα προχωράει την ιστορία των παιδιών λίγο παρακάτω, επίσης έχει και αυτό της δυνατές στιγμές του, αλλά προσωπικά περίμενα περισσότερα , όπως περισσότερα θα περιμένω και από το επόμενο επεισόδιο.


Ευχαριστούμε την CD Media που μας παραχώρησε το παιχνίδι για τις ανάγκες αυτού του Review

Δοκιμάστηκε σε : XBOX One Χ
Developer : Dontnod Entertainment
Εκδότης : Square Enix
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

7.5
ΚΑΛΟ

Η Dontnod Entertainment στο 2ο επεισόδιο της σειράς δεν μας πρόσφερε μια εμπειρία ανάλογη με το πρώτο επεισόδιο. Ελπίζουμε να επανέλθει δυνατή στο επόμενο και να μας δώσει ένα αποτέλεσμα αρκετά καλύτερο.

  • Life is Strange 2: Episode 2 - Rules 7.5
Σχόλια

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα