XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

Life is Strange 2: Episode 3 – Wastelands – Review

Όπως είχαμε αναφέρει από την ημέρα που ανακοινώθηκε το Life is Strange 2, η επιλογή της εταιρείας να αλλάξει τους αγαπημένους πρωταγωνιστές και να πει μια καινούρια ιστορία, ήταν ένα ρίσκο. Ένα ρίσκο που η Dontnod δεν φοβήθηκε να πάρει και απόδειξε σε όλους μας με το 1ο επεισόδιο του νέου Life is Strange ,πως το δυνατό της χαρτί ειναι το Story Telling. Η ιστορία του Saun και του μικρού Daniel Diaz μας έκανε γρήγορα να ξεχάσουμε τις  Max και Chloe και να περιμένουμε με αγωνία την συνέχεια της. Το δυστυχώς απογοητευτικό (για μένα) 2ο επεισόδιο ήρθε και μας «πάγωσε» λίγο, αφού ήταν κατά γενική ομολογία μια φλύαρη, αργή και χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνέχεια. Η Dontdod σχεδόν τρεις μήνες μετά, κυκλοφορεί το 3ο επεισόδιο του Life is Strange 2 και όλοι περιμέναμε να δούμε, αν τελικά θα καταφέρει να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον μας, για την εξέλιξη της περιπέτειας των δυο αδερφών.

Life is Strange 2: Episode 3 - Wastelands – Review

Το παιχνιδι ξεκινάει με μια ωραία εξιστόρηση των μέχρι τώρα γεγονότων, με την μόνη διαφορά πως την θέση των παιδιών παίρνουν 2 μικροί λύκοι. Τα δυο αδέρφια μετά τα  συμβάντα του δεύτερου επεισοδίου, κυνηγημένα πλέον από το Beaver Creek, φθάνουν στα δάση Redwood της Καλιφόρνιας όπου συναντούν ξανά τους Finn και Cassidy  (θα τους θυμάστε από το προηγούμενο επεισόδιο). Οι Saun και Daniel μην έχοντας που αλλού να πάνε, αποφασίζουν να μείνουν μαζί τους και να ενσωματωθούν στην μικρή τους κοινότητα. Με το Mexico και το μακρύ ταξίδι που έχουν ακόμα να κάνουν, στο πίσω μέρος του μυαλού τους, αποφασίζουν να εργαστούν σε μια παράνομη φυτεία κάνναβης μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας, μέχρι να βγάλουν αρκετά χρηματα, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Life is Strange 2: Episode 3 - Wastelands – Review

Στο επεισόδιο αυτό ο Saun φαίνεται πως μέσα στην «ασφάλεια» της μικρής κοινότητας, προσπαθεί να ζήσει ξανά σαν έφηβος, κάνει φίλους, έρχεται κοντά με την Cassidy και εργάζεται σκληρά κάνοντας οικονομία, ώστε να πετύχει τους στόχους του. Μέσα σε όλα αυτά δεν ξεχνάει να βάζει τις φωνές στον μικρο Daniel, ο οποίος βιάζεται να μεγαλώσει. Ο μικρός έχει καταλάβει πως η δύναμη του μεγαλώνει επικίνδυνα και πολλές φορές γίνεται ξεροκέφαλος και εκνευριστικός θα έλεγα, δημιουργώντας προβλήματα στον αδερφό του (και όχι μόνο). Είναι ξεκάθαρο πως οι προγραμματιστές της Dontnod ήθελαν να δώσουν περισσότερο βάρος στην ανάπτυξη των χαρακτήρων της σειράς, αφού οι συζητήσεις μεταξύ των μελών της κοινότητας ειναι και το 70% του παιχνιδιού.

Life is Strange 2: Episode 3 - Wastelands – Review

Σε αυτό το επεισόδιο οι αποφάσεις που θα χρειαστεί να πάρουμε ειναι λίγες, αλλά σημαντικές. Όταν δυο μικρά παιδιά βρίσκονται σε μια μεγάλη παρέα αγνώστων, που ζει σε σκηνές στην μέση του δάσους, με την χρήση του αλκοόλ ελεύθερη άλλα και της κάνναβης, καταλαβαίνετε πως μπορεί να προκύψουν αρκετά «ηθικά» διλήμματα, ιδιαίτερα για τον Saun που πρέπει να κρατήσει της ισορροπίες ανάμεσα στην ακεραιότητα του χαρακτήρα του και την τρέλα της εφηβείας. Από τους νέους χαρακτήρες ενδιαφέρον έχουν οι Finn και Casiddy με τους οποίους τα δυο αδέρφια έχουν και την πιο στενή σχέση, αλλά και η Hannah. Οι υπόλοιποι δεν ειναι τίποτα ιδιαίτερο, ούτε παίζουν κάποιον σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας, απλά υπάρχουν για να συμπληρώνουν τις θέσεις γύρω απ την φωτιά του Camp.

Life is Strange 2: Episode 3 - Wastelands – Review

Όπως το προηγούμενο επεισόδιο, έτσι και αυτό συνεχίζει να κινείτε σε αργούς ρυθμούς. Μεγάλο ρόλο σε αυτό, παίζει ο αριθμός των χαρακτήρων που ερχόμαστε σε επαφή, που σημαίνει πως έχουμε περισσότερους διαλόγους, αλλά και το γεγονός πως όλη η ιστορία, εξελίσσετε σε δυο μόνο σημεία, στο Camp των παιδιών μέσα στο δάσος και την φυτεία στην οποία εργάζονται. Δυστυχώς όσο ενδιαφέρων και να έχουν οι διάλογοι, άλλα και όλα όσα συμβαίνουν μεταξύ των χαρακτήρων, η μονοτονία του δάσους στο οποίο και εξελίσσετε το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, μου φάνηκε πως αφαιρεί πολλούς πόντους από την συνολική εμπειρία. Αυτό που σώζει την κατάσταση είναι κάποιες δυνατές σκηνές που θα δούμε, με ορισμένες από αυτές να είναι ικανές, να αλλάξουν για πάντα τους αγαπημένους μας χαρακτήρες. Να αναφέρω εδώ επίσης πως το «Wastelands» ειναι το μικρότερο από τα μέχρι τώρα επεισόδια του παιχνιδιού και αυτό ειναι απογοητευτικό, καθώς μετά την κριτική που δέχθηκε η εταιρεία για το αρκετά μικρό 2ο επεισόδιο, το μόνο που δεν περίμενα, είναι το καινούριο να έχει μικρότερη διάρκεια…..και όμως.

Life is Strange 2: Episode 3 - Wastelands – Review

Να πούμε λίγα πράγματα και για τον τεχνικό τομέα του παιχνιδιού, στον οποίο είδαμε μετά από αρκετά παιχνίδια της εταιρείας μεγάλη βελτίωση. Πλέον τα πάντα είναι σχεδιασμένα με μεγάλη λεπτομέρεια, από τα δεντρά του δάσους αλλά και γενικότερα τα background, μέχρι και τα μοντέλα των χαρακτήρων στα οποία υπάρχει μεγαλύτερη αληθοφάνεια. Λεπτομέρειες όπως οι σταγόνες του νερού πάνω στο δέρμα, δεν υπήρχαν παλαιότερα και είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη το ότι η Dontnod αναβάθμισε σε μεγάλο βαθμό τα γραφικά του παιχνιδιού. Στα του ήχου τώρα, δεν είχαμε μεγάλες αλλαγές, υπάρχουν φυσικά ορισμένα πολύ όμορφα licenced μουσικά κομμάτια όπως τα On Melancholy Hill από τους Gorillaz και το I’m Willing του Αυστραλού Ben Lee (το οποίο διασκευάζει με την κιθάρα της η Cassidy), τα οποία λειτουργούν σαν μουσικά χαλάκια, τόσο στα διάφορα μικρά cinematic, όσο και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Το Voice Acting ειναι επίσης σε καλά επίπεδα, όχι όμως και το Lip sync, το οποίο για άλλη μια φορά είναι επιεικώς….τραγικό.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το Wastelands πραγματικά με μπέρδεψε. Είναι κάλο αλλά ταυτόχρονα δεν είναι κιόλας, ορισμένες στιγμές έχει πολύ ενδιαφέρον και κάποιες άλλες ειναι τρομερά απογοητευτικό. Η μικρή του διάρκεια δεν το βοηθάει, όπως επίσης και η μονοτονία του δάσους όπου και εξελίσσετε η ιστορία. Οι λίγες αλλά αρκετά δυνατές στιγμές του, είναι αυτές που το «σώζουν» από έναν πιο χαμηλό βαθμό. Στα μάτια μου δυστυχώς είναι κατώτερο ακόμα και από το προηγούμενο επεισόδιο, αν και το τέλος του, αφήνει υποσχέσεις για μια πιο ενδιαφέρουσα συνέχεια. Ας ελπίσουμε η Dontnod να μην χάσει μια ακόμα ευκαιρία.


Ευχαριστούμε την CD Media που μας παραχώρησε το παιχνίδι για τις ανάγκες αυτού του Review

Δοκιμάστηκε σε : XBOX One Χ
Developer : 
Dontnod Entertainment
Εκδότης : Square Enix
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : Πέμπτη, 9 Μαϊού 2019

7
ΜΕΤΡΙΟ

Δυστυχώς θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερο για να δούμε ένα επεισόδιο αντάξιο του πρώτου.

  • Life is Strange 2: Episode 3 "Wastelands" 7
Σχόλια