XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

NBA 2K19 – Review

Όταν μιλάμε για basket και videogames το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας είναι το ΝΒΑ 2Κ. Η σειρά έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην αγορά και να νικήσει τον άλλοτε κραταιό ανταγωνισμό.  Σε βάθος χρόνου η σειρά έχει βελτιωθεί δραματικά και κάθε χρόνο  μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν εμφανείς αλλαγές στο παιχνίδι. Ενώ υπάρχει τεράστια αποδοχή για το παιχνίδι από τον ίδιο τον κόσμο του NBA. Έτσι και η φετινή προσθήκη στη σειρά το ΝΒΑ 2Κ19, κρατά τα σκήπτρα στον τομέα του φέρνοντας κάποιες μικρές καινοτομίες.

Πάμε να δούμε τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού, το οποίο έχει όπως όλοι γνωρίζουμε και έντονο ελληνικό στοιχείο με την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο εξώφυλλο του παιχνιδιού.

NBA 2K19 - Review

GAME MODES

Στον τομέα των game modes δεν λείπει η ποικιλία όπως και σε όλους τους προηγούμενους τίτλους της σειράς. Φυσικά βασικό (πλέον) mode, στο οποίο η εταιρεία δίνει σημασία κάθε χρόνο είναι το MyCareer mode, στο οποίο ελέγχετε τον δικό σας παίκτη και βιώνετε μαζί του μια πολύχρονη καριέρα στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Η ιστορία που διαδραματίζεται στο φετινό mode με την ιστορία του “The Way Back”, δείχνει ότι έχει δοθεί ακόμα περισσότερη σημασία στο mode στο κομμάτι της αφήγησης. Στο συγκεκριμένο mode έχουμε τον έλεγχο του Α.Ι. ο οποίος ονειρεύεται να παίξει στο ΝΒΑ αλλά αφού δεν καταφέρνει να γίνει draft από κάποια ομάδα καταλήγει στην Κίνα. Η “περιπέτεια” του Α.Ι. συνεχίζεται πίσω στην Αμερική και στο Fort Wayne της Indiana παίζοντας στην “μικρή” λίγκα του ΝΒΑ τη G League. Δεν χρειάζεται να σας πω περισσότερα για τον στόχο σας ως Α.Ι. Παίζετε με στόχο την καταξίωση και την διεκδίκηση της ευκαιρίας να παίξετε στο ΝΒΑ.

Η ιστορία του MyCareer δεν είναι μεγάλη σε διάρκεια, αλλά είναι αρκετή για να αποτελέσει μια ευχάριστη εισαγωγή για την συνέχεια του παιχνιδιού. Από εκεί την ιστορία την γράφουμε εμείς μέσα στο γήπεδο. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το σύστημα βελτίωσης του χαρακτήρα, όπου χρησιμοποιώντας τα γνωστά πλέον, VC points μπορούμε να αναβαθμίσουμε τα στατιστικά του. Και κάπου εδώ αρχίζει ο παραλογισμός με τα microtransactions, το παιχνίδι σε ωθεί σχεδόν συνεχώς να αγοράσεις κάτι. Φυσικά αν επιθυμεί κάποιος μπορεί να αγοράσει VC points, αλλά δεν ξέρω τι νόημα έχει να παίξεις ένα παιχνίδι όπου τα στατιστικά του παίκτη σου θα είναι τέλεια.

NBA 2K19 - Review

Εκτός από το My Career υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα modes, όπως το My Gm όπου αναλαμβάνετε το ρόλο ενός general manager και διαχειρίζεστε όλες (ή όσες επιλέξετε να ελέγχετε-καθώς αρκετές λειτουργίες μπορούν να αυτοματοποιηθούν) τις λειτουργίες της ομάδας σας. Στο συγκεκριμένο mode υπάρχουν δυο επιλογές. Να παίξετε με ένα υποτυπώδες story αλλά και χωρίς αυτό. Το story mode δεν με ενθουσίασε, κυρίως ο τρόπος προβολής του με τους κακογραμμένους διαλόγους δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Η ιστορία συνεχίζεται βέβαια από το περσινό αντίστοιχο mode, οπότε αν του δώσατε μια ευκαιρία μπορείτε να παίξετε και φέτος καθώς οι επιλογές σας θα επηρεάσουν τη συνέχεια της ιστορίας. Προσωπικά επέλεξα το My Gm χωρίς την ιστορία, στο οποίο απόλαυσα το βάθος που υπάρχει και τις πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης της ομάδας.

Σαν mode υπάρχει επίσης το My League στο οποίο δημιουργείτε το δικό σας πρωτάθλημα με τους όρους που θα επιλέξετε εσείς.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπουν τα online modes του παιχνιδιού με το My Team να αποτελεί εξαιρετική επιλογή. Στο συγκεκριμένο mode συλλέγουμε παίκτες και φτιάχνουμε την δική μας ομάδα, προσπαθώντας να φτάσουμε στην κορυφή μέσα από αγώνες ενάντια στην Α.Ι. του παιχνιδιού αλλά και αντιπάλους online.

To mode που απόλαυσα περισσότερο και κράτησα για το τέλος είναι το Blacktop mode. Το street basket mode του ΝΒΑ 2Κ19 προσφέρει πολύ όμορφες στιγμές, είναι διασκεδαστικό και μπορείτε να παίξετε co-op αλλά και online!

NBA 2K19 - Review

GAMEPLAY

Στο κομμάτι του gameplay βλέπουμε ότι υπάρχει μια σχετική ισορροπία στον χειρισμό για νέους και παλιούς παίκτες της σειράς, καθώς από την μια οι βασικές λειτουργίες (πάσα, σουτ) είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν ακόμα και από κάποιον που παίζει για πρώτη φορά. Από την άλλη για τους “βετεράνους” του ΝΒΑ 2Κ υπάρχει πληθώρα κινήσεων και μηχανισμών. Αυτό βέβαια σημαίνει πως για έναν νέο παίκτη υπάρχει η δυνατότητα της συνεχούς βελτίωσης μέσα στα ψηφιακά παρκέ, στοιχείο που δίνει ένα πιο πολυδιάστατο χαρακτήρα στην εμπειρία σας. Υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές στο gameplay που αφορούν κυρίως τις αμυντικές επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας, αλλά και βελτιώσεις στην ΑΙ του παιχνιδιού που δίνει την αίσθηση πιο ρεαλιστικού παιχνιδιού. Αυτό σημαίνει πως το παιχνίδι δυσκόλεψε σε ένα βαθμό, για αυτό και θα πρέπει να ξεχάσετε τα εύκολα lay-ups.

NBA 2K19 - Review

Το στοιχείο που μου έκανε πολύ θετική εντύπωση στο κομμάτι του gameplay είναι ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση στο κομμάτι των σουτ με αρκετά από αυτά να καταλήγουν στο καλάθι πιο εύκολα από ποτέ άλλοτε. Ακόμα και αν είστε υπό την πίεση ενός αντίπαλου παίκτη το σκοράρισμα δεν είναι απίθανο. Το συγκεκριμένο στοιχείο συμβαδίζει ξεκάθαρα και με την παρούσα κατάσταση στο ΝΒΑ, όπου βλέπουμε μεγάλα σκορ και εύστοχα σουτ από κάθε πιθανό σημείο.

Μια ακόμα αλλαγή που προστέθηκε είναι η νέα λειτουργία “Takeover”. Στην ουσία πρόκειται για μια μπάρα κατά τα πρότυπα των NBA Jam & NBA Playgrounds, η οποία γεμίζει όσο ο παίκτης παίζει καλά και χωρίς λάθη. Όταν γεμίσει η μπάρα ενεργοποιούνται διάφορα skills και άλλα bonus τα οποία βοηθούν. Προσωπικά θεωρώ ότι η συγκεκριμένη λειτουργία δεν έχει θέση στο ΝΒΑ 2Κ19, καθώς πρόκειται για μια λειτουργία που θυμίζει arcade games. Βέβαια είναι κάτι που συνηθίζεται οπότε δεν θα το θεωρήσω ως αρνητικό στοιχείο του παιχνιδιού.

NBA 2K19 - Review

ΓΡΑΦΙΚΑ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η Visual Concepts έχει κάνει για άλλη μια χρονιά εξαιρετική δουλειά στο να παρουσιάσει ένα αθλητικό παιχνίδι με λεπτομερή τρόπο. Από τα εντυπωσιακά pre-game shows με τους Kenny Smith, Shaquille O’Neal & Ernie Johnson, μέχρι την εντυπωσιακή περιγραφή  και σχολιασμό του αγώνα, το συνολικό αποτέλεσμα καταφέρνει να μας μεταδώσει μια καλή γεύση από τον κόσμο του ΝΒΑ.

NBA 2K19 - Review

Στην επιτυχία του συγκεκριμένου τομέα συντελούν φυσικά και η καταπληκτική γραφική απεικόνιση του παιχνιδιού, καθώς οι παίκτες, τα στάδια και τα animations έχουν δημιουργηθεί με στόχο να φαίνονται φωτορεαλιστικά και σε ένα βαθμό τα καταφέρνουν! Αν παίζετε σε καλή τηλεόραση δεν είναι απίθανο κάποιος που θα σας βλέπει να παίζετε να νομίζει για μερικά δευτερόλεπτα ότι παρακολουθεί αγώνα ΝΒΑ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Συνολικά η εμπειρία μου με το συγκεκριμένο τίτλο ήταν απολαυστική. Έχοντας μεγάλη προϊστορία με τη σειρά, ποτέ δεν έπαψα να απολαμβάνω το εντυπωσιακό gameplay που προσφέρει. Η μεγάλη ποικιλία modes, η εξαιρετική παρουσίαση, το αληθοφανές gameplay είναι τα δυνατά χαρτιά του τίτλου. Παρά τα microtransactions και κάποια μικρο-προβλήματα που αντιμετώπισα στο matchmaking των multiplayer modes, το παιχνίδι μου χάρισε όμορφες στιγμές που με κάνουν να τα παραβλέπω ως ένα βαθμό. 


Ευχαριστούμε την CD Media που μας παραχώρησε το παιχνίδι για τις ανάγκες αυτού του Review

Δοκιμάστηκε σε : Xbox One S
Developer : Visual Concepts
Εκδότης : 2K Sports
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018

Κλείνοντας θα πρέπει να τονίσω πως αν κάποιος επιθυμεί να παίξει κάτι με περισσότερο “χαβαλέ” σε στυλ arcade, το NBA 2K Playgrounds 2 είναι μια εξαιρετική επιλογή με σαφώς πιο χαλαρό gameplay. Για τους σκληροπυρηνικούς μπασκετικούς η επιλογή είναι μονόδρομος βέβαια. Και είναι το ΝΒΑ 2Κ19.

8
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ
  • ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 8
Σχόλια

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα