XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

4 επιλεγμένα Couch Co-op παιχνίδια για όλη την οικογένεια (και όχι μόνο)

Οι Wham! έχουν μπει για τα καλά στα top trends της Google, γεγονός που προαναγγέλλει και επίσημα τον ερχομό των Χριστουγέννων. Γεγονός που αποδεικνύει πως κάποια πράγματα είναι και θα παραμείνουν σταθερές αξίες, παρόλο που φέτος θα είναι κάπως διαφορετικές οι γιορτές. Εκτός των Wham! (και της Mariah Carey , πώς τόλμησα να την ξεχάσω) το Gaming είναι μία απ’ αυτές τις αξίες.

Άρα έχουμε και λέμε:

 1. Χριστούγεννα πλησιάζουν
 2. Xbox υπάρχει
 3. Καλή διάθεση υπάρχει… και να μην υπάρχει θα την φτιάξουμε.
 4. Χbox Game Pass / Gold έχουμε… τι? δεν έχεις? καλά κάτι θα κάνουμε και για σένα.

Το πράγμα πάει από μόνο, ήρθε η ώρα να λιώσεις ένα couch game (ελληνιστί : παιχνίδι επι του καναπέως) με τα παιδιά σου, την κοπέλα σου ή τον συγκάτοικό σου. Στην προκειμένη περίπτωση θα προτείνουμε 4 παιχνίδια κατάλληλα για τους μικρούς μας φίλους τα οποία δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν απ’ τα παιχνίδια “για μεγάλους”.

Καθίστε αναπαυτικά, αρπάξτε χειριστήρια και ετοιμαστείτε, άντε… σας επιτρέπω να βάλετε να παίζει το All I want for Xmas is you

Overcooked 2 (Game Pass)

4 επιλεγμένα Couch Co-op παιχνίδια για όλη την οικογένεια (και όχι μόνο)

Το έχουμε καταλάβει, λίγο το “μένουμε σπίτι” λίγο οι εκατομμύρια συνταγές που υπάρχουν, το τελευταίο διάστημα έχει βγει ο σεφ από μέσα σας. Με το Οvercooked 2 όμως κρατάμε ατόφια την μαγειρική εμπειρία αλλά και την κουζίνα καθαρή ;).Πίσω απ΄ τον τίτλο βρίσκεται κυρίως η Team 17 , ναι … αυτοί που έφτιαξαν τα Worms , είναι κατάλληλος για όλες τις ηλικίες (PEGI 3) και ΝΑΙ είναι διαθέσιμο στο Game Pass.

Το sequel του Overcooked!, έγινε αρχικά release τον Αύγουστο του 2018 και πρόσφατα κυκλοφόρησε για Xbox Series S/X και PS5 το Overcooked: All You Can Eat, που είναι ένα bundle των Overcooked and Overcooked 2 σε 4Κ! Επι του θέματος, πρόκειται για ένα ultra fun και κυρίως cooperative game το οποίο διαδραματίζεται σε παράλογα εστιατόρια, τα οποία μπορεί να έχουν από μία κλασσική κουζίνα μέχρι μία κουζίνα που την χωρίζει ένας… δρόμος.

Οι παίχτες (μέχρι 4) θα πρέπει να μαζέψουν, ψιλοκόψουν, μαγειρέψουν κάποια υλικά και τέλος να στήσουν, να σερβίρουν και να πλύνουν (ναι… κάποιος πρέπει να κάνει την λάντζα) τα πιάτα σύμφωνα με τις παραγγελίες. Ακούγεται απλό, αλλά σε συνδυασμό με την πίεση του χρόνου και τον “πανικό” που επικρατεί στην κουζίνα η κατάσταση εκτροχιάζεται! Όσο περισσότερες παραγγελίες ετοιμάσουν οι παίχτες εντός χρόνου τόσο περισσότερους πόντους μαζεύουν και κάπως έτσι προχωρούν και “ξεκλειδώνουν” το επόμενο παράλογο εστιατόριο.

Οι κουζίνες στις οποίες μαγειρεύουν οι παίχτες είναι συνολικά 36 και χωρισμένες σε 6 Worlds των 6 Levels με διαφορετικές απαιτήσει η καθεμία. Είναι one of a kind game, κολλάς εύκολα και γι΄ αυτό οι συγκεκριμένες κουζίνες θέλουν προσοχή γιατί μπορεί να καείς, κυριολεκτικά και μεταφορικά!

 • Ολοκλήρωση Game: 7-10 ώρες
 • Χρόνος για “ένα ματσάκι” : περίπου 4 λεπτά

Big Crown Showdown (GwG July 2019)

4 επιλεγμένα Couch Co-op παιχνίδια για όλη την οικογένεια (και όχι μόνο)

Θα έλεγε κάποιος πως δεν πρόκειται και για ΑΑΑ title, αλλά σε κάτι τέτοια παιχνίδια κρύβεται η μαγεία της απλότητας. Η πιθανότητα να το έχεις ήδη στο Library σου είναι υψηλή καθώς ήταν ένα από τα Games with Gold Ιουλίου 2019 και κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2018.Τo Big Crown κατά βάθος έχει ένα κοινό με το Overcooked 2 , και αυτός είναι η Sold Out (Publisher). Σε επίπεδο development υπεύθυνη είναι η Hyper Luminal Games, ένα independent game studio.

Αλλά ας μην χάνουμε χρόνο, ας μπούμε στον ψητό. Όπως το Overcooked έτσι και αυτό είναι κατάλληλο για όλους (PEGI 3) και αυτό είναι μέχρι 4 παίχτες αλλά δεν είναι καθόλου cooperative. Σε αντίθεση με το Overcooked , το Big Crown είναι ένα άκρως ανταγωνιστικό παιχνίδι “αγώνα ταχύτητας” όπου βασικός στόχος είναι ο κάθε παίχτης να φτάσει στον τερματισμό με τις περισσότερες δυνατές ζωές, οι οποίες μεταφράζονται σε πόντους.

Όλος αυτός ο αγώνας διαδραματίζεται σε 3 διαφορετικούς κόσμους και σε συνολικά 15 ξεχωριστές και μοναδικές διαδρομές με αρκετά εμπόδια και κυριολεκτικά ύφος βασιλικής μάχης! Σε όλη την διάρκεια της διαδρομής η κίνηση της κάμερας είναι non-stop και οι παίκτες πρέπει να τρέξουν για να προλάβουν την κάμερα και να μην μείνουν “εκτός πεδίου”.

Εκτός της ασταμάτητης κάμερας, ο κάθε παίχτης μπορείς να βγάλει εκτός διαδρομής τους αντιπάλους απλώς χτυπώντας τους. Η κάθε διαδρομή έχει και τους θησαυρούς της, απ’ τους οποίους μαζεύεις νομίσματα και αγοράζεις διάφορα αστεία καπέλα για τους χαρακτήρες του παιχνιδιού. Όπως κατάλαβες δεν είναι και από τα παιχνίδια που απαιτεί καμία ιδιαίτερη δεξιότητα (3 κουμπιά είναι όλα κι όλα…), πράγμα που το κάνει κυριολεκτικά παιχνίδι για όλες τις ηλικίες. Είναι απλό, γρήγορο και πάνω απ’ όλα διασκεδαστικό.

 • Ολοκλήρωση Game: Ποτέ…
 • Χρόνος για “ένα ματσάκι” : (2 παίχτες) περίπου 10 λεπτά

Rocket League (Free)

4 επιλεγμένα Couch Co-op παιχνίδια για όλη την οικογένεια (και όχι μόνο)

Δεν πιστεύω πως χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις εδώ. Ίσως το πιο πρωτοποριακό παιχνίδι τα τελευταία χρόνια. Η συνταγή εξ’ αρχής ήταν πετυχημένη καθώς συνδυάζει τις 2 μεγαλύτερες αγάπες των παιδιών (και των μεγάλων), την μπάλα και τα αμαξάκια (ναι εντάξει… στα αγοράκια αναφέρομαι κυρίως).

Προφανώς μιλάμε για ένα παιχνίδι που είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες (PEGI 3), μπορούν να παίξουν μέχρι 4 παίχτες (split-screen) και είναι ΔΩΡΕΑΝ. Ναι, καλά κατάλαβες… εσένα σκέφτηκαν που δεν έχεις Χbox Game Pass. Σε μία πρόταση… Οι παίχτες οδηγούν ένα αμαξάκι και κυνηγάνε μία μπάλα. That’s it… καλά όχι ακριβώς έτσι.

Yπάρχουν συνολικά 5 τύποι παιχνιδιού αλλά εμείς θα περιγράψουμε τον βασικό τύπο που δεν είναι άλλος απ΄ το ποδόσφαιρο, που είναι και το δημοφιλέστερο mode (για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχει και το Hoops το οποίο θυμίζει μπάσκετ). Στο βασικό mode οι παίχτες προσπαθούν να βάλουν την μπάλα στο αντίπαλο τέρμα χρησιμοποιώντας τα οχήματα τους. Όποτε έχουμε γκάζι, φρένο, άλμα (ναι… τ’ αμαξάκι χοροπηδάει) και το Rocket Boost (εδώ κρύβεται το game change στοιχείο).

Απλό? Για αρχή μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά η Psyonix, που είναι υπεύθυνη για το game, φρόντισε να έχει τέτοιου επίπεδου physics το παιχνίδι που κυριολεκτικά μπορείς να το “τερματίσεις”. Μέσα στην πίστα υπάρχουν διάφορα Rocket boosts τα οποία σε συνδυασμό με τα άλματα και τον κατάλληλο χειρισμό μπορείς κυριολεκτικά να πετάξεις…  το ποδόσφαιρο πλέον πάει σε άλλη διάσταση. Ο παίχτης μπορεί να ρυθμίσει την κάμερα ΟΠΩΣ μα ΟΠΩΣ θέλεις (είναι πολύ σημαντικό… πίστεψέ με) καθώς επίσης μπορεί κατά την διάρκεια του παιχνιδιού να εναλλάσσει την κάμερα μεταξύ vehicle και ball lock.

Ουσιαστικά η κάμερα “κλειδώνει” είτε στο αμάξι του παίχτη είτε στην μπάλα, προσωπικά χρησιμοποιώ ως βασική επιλογή το ball-lock και όταν κριθεί αναγκαίο το αλλάζω σε vehicle-lock. Άλλος λόγος που δεν το βαριέσαι με τίποτα είναι οι πολλές διαφορετικές αρένες που υπάρχουν και τα διαφορετικά αμάξια τα οποία μπορείς να τα “πειράξεις” (εμφανισιακά πάντα).

Εάν θέλεις να το πας σε άλλο επίπεδο, τότε κάπου εδώ να αναφέρω ένα κουμπί… το χειρόφρενο, το οποίο είναι και Air Roll… βλέπεις που το πάω σιγά σιγά ε?.  Με τo Air Roll αρχίζει να αποκτάει Aerial στοιχεία το Rocket League και εκεί είναι που απογειώνεται την εμπειρία (θέλει αρκετές ώρες gaming).

 • Ολοκλήρωση Game: Ποτέ….
 • Χρόνος για “ένα ματσάκι” : 5 λεπτά (το βασικό mode)

SpeedRunners (GwG June 2017)

4 επιλεγμένα Couch Co-op παιχνίδια για όλη την οικογένεια (και όχι μόνο)

Αρχικά ήταν να γίνει μία λίστα με 3 παιχνίδια… αλλά δεν μπορούσα να αποφασίσω αν έπρεπε να βάλω το SpeedRunner ή το Big Crown Showdown… όποτε μπορείς να καταλάβεις τι συνέβη. Ας τα πάρουμε με την σειρά όμως τα πράγματα. Αν είσαι “παλαίουρας” στο Xbox Gold, μπορεί και να το έχεις στο Library σου, καθώς ήταν στα Games with Gold Ιουνίου 2017.

Μπορεί να μην είναι και ο “πιο latest” τίτλος αλλά δεν μας πειράζεις αυτό, είπαμε, στόχος είναι να διασκεδάσουμε. Ανεβαίνουμε ελαφρώς στο PEGI καθώς είναι κατάλληλο για ηλικίες άνω των 7 ετών (PEGI 7), μπορούν να παίξουν μέχρι 4 παίχτες και αν δεν το έχεις ήδη από τα Games with gold τότε μπορείς να το βρεις στο Xbox store στην τιμή των 8,99 €.

Είναι ίδια περίπου περίπτωση με το Big Crown, με την διαφορά πως εδώ είναι όντως fast paced platform game, πιο συγκεκριμένα είναι side-scrolling racing game με superheroes. Οι σούπερ-ήρωες τρέχουν, πηδάνε, χρησιμοποιούν σχοινιά και όπλα και προσπαθούν να διώξουν τους υπόλοιπους παίχτες εκτός οθόνης, μέχρι να μείνει ένας που θα είναι και ο νικητής. Η κάμερα ακολουθεί τον σούπερ-ήρωα που έχει το προβάδισμα, όσο οι υπόλοιποι προσπαθούν είτε να τον εμποδίζουν, είτε να τον τραβήξουν πίσω. Πιστέψτε με είναι πιο ανταγωνιστικό απ’ όσο ακούγεται, περισσότερο και από το Big Crown.

Ευτυχώς, για αυτούς που κυνηγούν τον πρώτο, υπάρχει μία πληθώρα από όπλα, ρουκέτες , βόμβες, εμπόδια και διάφορα καλούδια κατά την διάρκεια μίας πίστας όπου το κάνουν ακόμα πιο διασκεδαστικό και γρήγορο. Εάν δεν βγαίνει κάποιος νικητής τότε αναλαμβάνει το παιχνίδι να δυσκολέψει την κατάσταση, έτσι κατά την διάρκεια, το game αρχίζει να συρρικνώνει την οθόνη. Δυστυχώς μόνο ένας μπορεί να είναι ο νικητής και εδώ.

Φυσικά οι σούπερ-ήρωες μαζεύουν experience points και ανεβαίνουν levels όπου ξεκλειδώνουν νέα power-ups, πίστες, χαρακτήρες και διάφορα skins

 • Ολοκλήρωση Game: 16 ώρες
 • Χρόνος για “ένα ματσάκι” : περίπου 5 λεπτά (το βασικό mode)

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα