XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

Γιατί είναι σημαντική η ανακοίνωση του X018?

Στο τελευταίο επεισόδιο του Inside XBOX, ο επικεφαλής του XBOX Division Phil Spencer, ανακοίνωσε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. Η πιο ενδιαφέρουσα όμως ανακοίνωση ήταν αυτή του XO18 που θα διοργανωθεί στις 10/11 στο Μεξικό.

Και πολλοί θα αναρωτηθούν, μα γιατί είναι τόσο σημαντικό; Πριν απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, ας κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν των X events.

Κάποιοι θα τα θυμούνται, αλλά η πλειοψηφία δεν γνωρίζει τι ακριβώς είναι τα συγκεκριμένα events. Τα Χ events είναι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο με παρουσίαση αρκετών παιχνιδιών από 1st αλλά και 3rd party developers.

Για να καταλάβουμε την σημασία τους, έχει αξία να δούμε και μερικές ανακοινώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Γιατί τότε, δεν υπήρχε μόνο η Ε3 για την Microsoft.

Project Ego ή Fable, Halo 2 και τόσα ακόμα…

Στην X01, που έλαβε χώρα στις Κάννες της Γαλλίας το 2001 ανακοινώθηκε για πρώτη φορά, το Project Ego, τίτλος που αργότερα μετονομάστηκε σε Fable! Επίσης στην ίδια παρουσίαση ανακοινώθηκε και το Brut Force αλλά έγινε και παρουσίαση αρκετών ακόμη παιχνιδιών που βρισκόταν υπό ανάπτυξη.

Στην Χ02, που πραγματοποιήθηκε στη Σεβίλλη της Ισπανίας το 2002, ανακοινώθηκε η εξαγορά της Rare έναντι 375 εκατομμυρίων δολλαρίων και 4 τίτλοι που βρισκόταν υπό ανάπτυξη από την εταιρεία μεταξύ τους το Perfect Dark Zero. Στην ίδια παρουσίαση ανακοινώθηκαν τα Sudeki, Halo 2 and Project Gotham Racing 2!

Το 2005 στην X05 ανακοινώθηκε το launch line-up για το XBOX360 το οποίο περιλάμβανε τα εξής:

Dead or Alive 4, Amped 3, Quake 4, Project Gotham Racing 3, Battlefield 2: Modern Combat, Call of Duty 2, Burnout Revenge, Need for Speed Most Wanted, Full Auto, Kameo: Elements of Power, The Godfather, Gun, Tony Hawk’s American Wasteland, Elder Scrolls IV: Oblivion, Ridge Racer 6, FIFA 06, Madden NFL 06, NBA Live 06, Tiger Woods PGA Tour 06, NBA 2K6, Alan Wake, Gears of War, Saints Row και Perfect Dark Zero μεταξύ άλλων καθώς επίσης έγινε η πρώτη αποκάλυψη για το Mass Effect.

Στην Χ06 που πραγματοποιήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2006 στην Βαρκελώνη ανακοινώθηκαν:

Τα Halo Wars, Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts, BioShock (αρχικά ως αποκλειστικό),  Splinter Cell Double Agent, Splinter Cell Conviction.

Όπως μπορούμε να καταλάβουμε με τα παραπάνω, τα συγκεκριμένα shows πραγματοποιούνταν σε μια εποχή που η Microsoft είχε να ανακοινώσει αρκετά νέα. Στην τωρινή εποχή και μετά από μια μέτρια σε παραγωγή αποκλειστικών γενιά, η Microsoft φαίνεται να ξυπνά. Έδειξε τα δόντια της στην Ε3 με την εξαγορά 4 και την δημιουργία ενός νέου studio.

Το μόνο που πραγματικά χρειάζεται αυτή την στιγμή είναι να υποστηριχθούν οι επενδύσεις, σε χρήμα αλλά και σε υποστήριξη μάρκετινγκ. Το ζήτημα είναι να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος, χωρίς όμως να διαγραφούν. Η παρουσίαση του XBOX One επί εποχής Don Matrick μπορεί να ήταν καταστροφική αλλά σίγουρα είναι διδακτική.

Οι πρώτες εκτιμήσεις

Και κάπου εδώ φαίνεται πως η «μηχανή» αρχίζει να λειτουργεί ξανά. Δεν θα υπήρχε λόγος να γίνει το X0 show αν δεν υπάρχουν σημαντικές ανακοινώσεις στα σκαριά. Το είπε εξάλλου και ο Spencer στο Inside XBOX, «για μας αυτά τα show κάποτε ήταν πολύ σημαντικά, εξάλλου τότε ανακοινώσαμε την εξαγορά της Rare». Λέτε με αυτά τα λόγια να μας προϊδεάζει για ένα ακόμα κύμα εξαγορών studios;

Δεν ξέρω αν θα ανακοινώσει πολλά σημαντικά νέα, καλό είναι εξάλλου να κρατάμε μικρό καλάθι. Όμως κάτι θα γίνει στην Χ0, ενδεχομένως να ανακοινωθεί το νέο project στο οποίο δουλεύει η Playground Games το οποίο φημολογείται ότι είναι το νέο παιχνίδι της σειράς Fable. Ενδεχομένως να δούμε και κάποια από τα νέα studios να μας παρουσιάζουν τα σχέδια τους για τα επόμενα χρόνια.

Σχεδόν σίγουρο είναι ότι θα μάθουμε περισσότερα για το Halo Infinite αλλά και για το Gears 5.

Άλλη σημαντική ανακοίνωση που έγινε από τον Spencer ήταν η υποστήριξη mouse/keyboard και η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας με την Razer. Βασικός στόχος του Spencer, δεν είναι όμως απλά να παίζουμε τα υποστηριζόμενα παιχνίδια με ποντίκι και πληκτρολόγιο, αλλά να φέρει παιχνίδια που δεν παίζαμε ποτέ σε κονσόλα. Για φανταστείτε στην Χ0 να ανακοινωθεί το επόμενο Age of Empires και να παίζει και στο XBOX One!

Η ΧΟ ίσως είναι η απάντηση σε όλους εκείνους που έλεγαν ότι υπάρχει μόνο ο ανταγωνισμός στην αγορά. Φέτος για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, η Sony δεν θα διοργανώσει Playstation Experience, καθώς δεν έχει νέα να ανακοινώσει. Αν ο σχεδιασμός του Phil Spencer προχωρήσει σε αντίστοιχο ρυθμό είναι δεδομένο ότι κάτι ενδιαφέρον θα βγει και το XBOX θα καταφέρει να ζήσει καλύτερες στιγμές έναντι του ανταγωνισμού.

Λιγότερο από δύο μήνες απομένουν για την X018 που θα πραγματοποιηθεί στο Μεξικό στις 10 Νοεμβρίου. Το σίγουρο είναι ότι τα φώτα θα στραφούν στην Microsoft, η οποία μετά από καιρό φαίνεται να μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι.

Μείνετε συντονισμένοι στο Xbox365.gr για να μάθετε όλα τα νέα για την ΧΟ18!

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα