XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

Τελικά ισχύουν οι φήμες για το νέο exclusive game της Ninja Theory?

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησε μια φήμη (είναι της μόδας αυτό τον καιρό) σχετικά με τον επόμενο τίτλο της Ninja Theory, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί στις 9 Ιουνίου κατά την παρουσίαση του ΧΒΟΧ στην Ε3.

Οφείλω να σας εξομολογηθώ ότι ήμουν αρκετά σκεπτικός, σχετικά με το πόσο αληθινή μπορεί να είναι η συγκεκριμένη φήμη για αυτό και επιλέξαμε συνειδητά να μην την δημοσιεύσουμε μέχρι να μάθουμε περισσότερα. Σε αυτό το άρθρο θα επιχειρήσω να σας παρουσιάσω όλα τα δεδομένα σχετικά με το νέο παιχνίδι που πιθανότατα θα ανακοινωθεί από το αγγλικό studio αποκλειστικά για XBOX και Windows 10.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πέρυσι και συγκεκριμένα στις 11 Ιουνίου 2018 ανακοινώθηκε από τον Phil Spencer η εξαγορά της Ninja Theory, δημιουργού του Hellblade και πολλών ακόμα τίτλων. Η Ninja Theory έσπευσε να δημοσιεύσει ένα σχετικό βίντεο όπου αναφέρεται στην προοπτική που δίνει στην εταιρεία η εξαγορά καθώς είχε φτάσει σε αδιέξοδο πολλές φορές καθώς η indie πορεία που είχαν επιλέξει, ανάγκασε τους δημιουργούς να ακυρώσουν αρκετά projects στο παρελθόν(αυτό κρατήστε το για τη συνέχεια του άρθρου, καθώς θα επανέλθουμε).

Τον Ιανουάριο ακούστηκε για πρώτη φορά η φήμη ότι η Ninja Theory θα ανακοινώσει ένα νέο παιχνίδι μέσα στο 2019 από τον Jez Corden του WindowsCentral. Σε διάφορα forums υπήρξαν αρκετές αναφορές για νέο παιχνίδι από τη Ninja Theory, ενώ ξέρουμε από επίσημα χείλη ότι το studio εργάζεται σε πολλαπλά projects.

Φυσικά πολλοί θα αναρωτηθείτε πως γίνεται ένα studio που δημιούργησε το Hellblade σε αρκετά χρόνια να βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης πολλών παιχνιδιών; Η απάντηση είναι σχετικά απλή, αν αναλογιστούμε ότι από τα 100 άτομα που εργαζόταν στην εταιρεία, μόνο 20 εργάστηκαν για το Hellblade ενώ ο αριθμός των εργαζομένων έχει αυξηθεί μετά την εξαγορά από τη Microsoft με τον αριθμό τους να υπολογίζεται περίπου στους 160 σήμερα, ενώ συνεχίζουν να προσλαμβάνουν και άλλο προσωπικό.

Και πάμε στην πρόσφατη φήμη η οποία αναφέρει:

  • Πρόκειται για ένα sci-fi game με 4πλο co-op και έμφαση στη μάχη σώμα με σώμα
  • Κάθε χαρακτήρας θα μπορεί να επιλέξει διαφορετικά abilities
  • θα υπάρχουν όπλα
  • θα υπάρχουν 18 επίπεδα σε 6 μοναδικές τοποθεσίες (κάθε τοποθεσία θα έχει 3 επίπεδα)
  • Κάθε τοποθεσία θα τελειώνει με ένα boss fight
  • Το βασικό concept του παιχνιδιού είναι ότι κάποιοι εισέβαλαν στη γη και άλλους πλανήτες και εσείς καλείστε να βρείτε τους υπεύθυνους της επίθεσης.
  • Το παιχνίδι χρησιμοποιεί την Unreal Engine 4 όπως και το Hellblade
  • Είναι το μεγαλύτερο project της εταιρείας καθώς βρίσκεται υπό ανάπτυξη εδώ και 6 χρόνια

Τελικά ισχύουν οι φήμες για το νέο exclusive game της Ninja Theory?

Το τελευταίο στοιχείο της διαρροής είναι και αυτό που μας κάνει επιφυλακτικούς, καθώς η Ninja Theory εξαγοράστηκε μόλις πριν ένα χρόνο. Πως είναι δυνατόν το παιχνίδι να βρίσκεται υπό ανάπτυξη τα τελευταία έξι χρόνια και να μην υπάρχει κάποια αναφορά σε αυτό;

Αν το σκεφτούμε καλύτερα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ισχύει, αν μιλάμε για κάποιο project στο οποίο εργαζόταν το studio, ακυρώθηκε και αποφασίστηκε από κοινού με την Microsoft να δουλέψουν σε αυτό και να κυκλοφορήσει. Από ότι φαίνεται το παιχνίδι αυτό είναι ο τίτλος που ακυρώθηκε, με το όνομα Razer. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο project της Ninja Theory που ακριβώς όπως περιγράφεται στη φήμη στόχευε να είναι ένα co-op sci-fi game με έμφαση στη μάχη σώμα με σώμα.

Σε περίπτωση που ισχύουν όλα αυτά, δεν είναι τυχαίο που το παιχνίδι συμπεριλήφθηκε στο βίντεο της Ninja Theory που σας ανέφερα παραπάνω. Συγκεκριμένα στο 2.48 μπορείτε να δείτε ένα μικρό απόσπασμα από το Razer. Επίσης στο YouTube κυκλοφορεί ένα βίντεο με gameplay του παιχνιδιού σε πρώιμο στάδιο.

Όλα τα παραπάνω συνδέονται και μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι πιθανότατα η Ninja Theory συνεχίζει να δουλεύει πάνω στο συγκεκριμένο project. Βέβαια το πιθανότερο είναι να μη δούμε το παιχνίδι με το όνομα Razer αλλά με το όνομα Bleeding Edge το οποίο κατοχυρώθηκε πρόσφατα για λογαριασμό της εταιρείας, εκτός και αν πρόκειται για άλλο project στο οποίο εργάζονται παράλληλα.

Σίγουρα είναι νωρίς για ασφαλείς προβλέψεις, όμως τα κομμάτια του παζλ δείχνουν να ταιριάζουν. Το σίγουρο είναι ότι θα μάθουμε τα πάντα σε περίπου 40 μέρες κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ΧΒΟΧ στην Ε3! Μέχρι τότε απολαύστε το τρέιλερ που είχε ετοιμάσει η Ninja Theory για το Razer, 4 χρόνια πριν.

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα