XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

Phil Spencer : Το XBOX Series X θα ειναι αθόρυβο όπως το XBOX One X

Μέσα στις μέρες που περάσανε και ύστερα από την αποκάλυψη της καινούργιας κονσόλας της Microsoft με την ονομασία Xbox Series X δια στόματος Phil Spencer, μάθαμε διάφορες πληροφορίες για την κονσόλα αυτή. Μερικά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αφορούν το καινούργιο Xbox, είναι πως η GPU θα είναι οκτώ φορές γρηγορότερη από το βασικό Xbox One και θα είναι διπλάσια σε δύναμη από αυτή του Xbox One X. Ο κεντρικός επεξεργαστής, λέγεται πως θα είναι τέσσερις φορές πιο αποδοτικός, καθώς θα περιέχει και έναν ultra-fast NVMe solid-state drive. Φυσικά γνωρίζουμε πως ο NVMe SSD είναι αθόρυβος από τη φύση του, αλλά αυτό που οι περισσότεροι αναρωτιούνται, είναι το πόσο αθόρυβο θα είναι το Xbox Series X σε σχέση με τον προκάτοχο του, το Xbox One Χ. Είναι απορίας άξιο το να αναρωτιέται κανείς πως μπορεί η νέα αυτή κονσόλα, να διαχειριστεί όλη αυτή την “ιπποδύναμη” και να μένει ταυτόχρονα αθόρυβη.

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, έρχεται να δώσει ο ίδιος ο Phil Spencer, περιγράφοντας ο ίδιος το σύστημα ψύξης που απαρτίζει το Xbox Series X.

Αυτό που κατάφερε η ομάδα και που μπορείτε να δείτε και μόνοι σας στην κορυφή του νέου Xbox, είναι πως τοποθετήσαμε ένα κεντρικό ανεμιστήρα στον βασικό σχεδιασμό. Ο σχεδιασμός αυτός, σε συνδυασμό με τον ανεμιστήρα που τοποθετήσαμε, μας επιτρέπει να έχουμεττα ίδια επίπεδα θορύβου με το Xbox One X, αλλά με όλη την “ιπποδύναμη” που εμπεριέχεται στο Xbox Series X.

Φυσικά δεν είναι απλό πράγμα η επιλογή ενός συστήματος ψύξης. Υπάρχει πάντα η πίεση μεταξύ του σχεδιασμού, της ακουστικής της ψήκτρας, της ίδιας της ψύξης και της λειτουργίας της κονσόλας και στο σημείο αυτό, δεν πρόκειται να κάνουμε συμβιβασμούς στη λειτουργία της κονσόλας. Απλά είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος με το σχεδιασμό που εμπνεύστηκε και υλοποίησε η ομάδα.

Επιπρόσθετα, ο Phil Spencer περιέγραψε το τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί το Xbox Series X στο σπίτι του και σχολίασε το πόσο αθόρυβο είναι, αλλά και το πόσο απαρατήρητο πέρασε στους επισκέπτες του σπιτιού του και σε όσους το είδαν εν δράσει το νέο μηχάνημα, επειδή ήταν σχεδόν αθόρυβο.

Εάν δεν το δείξω απευθείας με τα χέρια μου, το Xbox Series X κάθεται απλά στη θέση του και παίζει τα video games με τον τρόπο τον οποίο πραγματικά επιθυμώ και απλά δεν το ακούω ποτέ. Είναι ακριβώς το ίδιο με το Xbox One X, απλά δεν το ακούω ποτέ.

Το Xbox Series X, όπως έχετε διαπιστώσει και οι ίδιοι από τις φωτογραφίες, διαθέτει ένα σχεδιασμό εφάμιλλο ενός PC tower, το οποίο λήφθηκε υπόψιν και για την τοποθέτηση του συστήματος ψύξης. Το νέο Xbox, σχεδιάστηκε ούτως ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί οριζοντίως ή καθέτως.  Η Microsoft δεν προχώρησε ακόμα σε κάποια επίσημη τοποθέτηση για τις διαστάσεις και τις τεχνικές λεπτομέρειες του συστήματος ψύξης, αλλά ο Spencer δήλωσε πως “ο ένας ανεμιστήρας είναι ικανός να περιστρέφεται σε χαμηλές στροφές και να ακούγεται σαν ένας ψίθυρος”. Επίσης ανέφερε πως το Series X δεν διαθέτει δευτερεύοντες ανεμιστήρες, αλλά μάλλον περιλαμβάνει ένα “παθητικό” σύστημα ψύξης, για να κρατάει σε χαμηλά επίπεδα την θερμοκρασία εντός της κονσόλας.

Το ενδιαφέρον είναι, πως στην κάθετη τοποθέτηση του νέου Xbox Series X, είναι εμφανής και το πρασίνου φωτισμού LED φωτάκι που διαθέτει, προσδίδοντας μία πολύ ευχάριστη νότα στο σχεδιασμό και στην εμφάνιση της νέας κονσόλας.

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα