XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

[Φήμη] Η Microsoft κοντά στην εξαγορά της Playtonic;

Το X019 πλησιάζει (θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου στο Λονδίνο) και ο χορός των φημών άνοιξε με την πιθανή εξαγορά του studio που δημιούργησε τα παιχνίδια Yooka-Laylee, την Playtonic. Η συγκεκριμένη φήμη προέκυψε από διάφορα στοιχεία που έφεραν στην επιφάνεια, αρκετοί χρήστες του Resetera, οι οποίοι παρουσίασαν μεγάλη κινητικότητα σε ότι αφορά το συγκεκριμένο studio.

Αρχικά ας μιλήσουμε για την Playtonic. Πρόκειται για ένα μικρό studio, το οποίο εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο (τόπο διεξαγωγής και του X0 event), και αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από πρώην υπαλλήλους της Rare, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν εργαστεί στα σημαντικότερα έργα της όπως τα παιχνίδια Donkey Kong Country, Banjo Kazooie, Perfect Dark, Viva Pinata κτλ. Μάλιστα το Yooka-Layleee χαρακτηρίζεται από τους ίδιους ως spiritual successor του Banjo-Kazooie.

Πάμε λοιπόν στα διάφορα στοιχεία που υποδεικνύουν μια πιθανή εξαγορά του συγκεκριμένου studio και προσθήκη του στην ομάδα των XBOX Game Studios, τα οποία προέρχονται κυρίως από την έντονη κινητικότητα του studio στα social media τον τελευταίο καιρό, αλλά και τις πρόσφατες αλλαγές στον τομέα του προσωπικού.

Το πρώτο «σημάδι» που δείχνει μεγάλες αλλαγές για το studio, είναι η πρόσληψη του Ed Bryan, artist και animator, ο οποίος είναι και ο «πατέρας» των γνωστών χαρακτήρων του Banjo, Mumbo, Mingy και Jinjos, με πολλά χρόνια εργασίας στη Rare.

Το γεγονός που «φούντωσε» όμως τις φήμες περί εξαγοράς, ήταν ένα tweet του Ed που ακολούθησε αμέσως μετά από εκείνο που αναφέρει την πρόσληψη του στο studio. Συγκεκριμένα ανέβασε μια φωτογραφία, στην οποία εμφανίζεται ένα σακίδιο της Microsoft, και στην οποία γράφει χαρακτηριστικά ο ίδιος «Δεν είχα πρόθεση να την χρησιμοποιήσω ποτέ ξανά».

Υπάρχουν επίσης κάποιες ακόμα αλλαγές που δείχνουν ότι είναι πιθανά νέα σχετικά με την Playtonic, είτε αυτά σχετίζονται με τα XBOX Game Studios, είτε σχετίζονται με κάτι άλλο. Ο game director και συνιδιοκτήτης του studio, Gavin Price να ενημερώνει πρόσφατα τη σελίδα του στο Linkedin αναφέροντας χαρακτηριστικά στα υπό ανάπτυξη παιχνίδια: «έχουμε υπό ανάπτυξη τα παιχνίδια #3, #4 και #5, μάλιστα το 5 είναι το παιχνίδι που πίστευα ότι θα ήταν το νούμερο 1». Για ένα τόσο μικρό studio είναι εντυπωσιακός ο αριθμός με τρία παιχνίδια υπό ανάπτυξη, επομένως και αυτό το στοιχείο εγείρει ερωτηματικά.
Παράλληλα ο γνωστός Insider Klobrille επεσήμανε ότι το studio άλλαξε το όνομα του σε «Playtonic Games Development Limited«, γεγονός που ίσως υποδεικνύει πιθανή αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας.
Όλα τα παραπάνω έχουν ενδιαφέρον, ιδιαίτερα όταν σημειώνονται κατά την ίδια περίπου εποχή, και για να πούμε την αλήθεια δεν θα ήταν παράλογη εξέλιξη η εξαγορά του συγκεκριμένου studio από την Microsoft. Αν και μικρό studio, αφενός υπάρχουν οι δυνατότητες να μεγαλώσει και αφετέρου το ταλέντο των ανθρώπων της είναι τόσο σημαντικό, όπως και η εμπειρία τους σε ιστορικούς τίτλους, μπορεί να εγγυηθεί αξιόλογο αποτέλεσμα για μελλοντικούς αποκλειστικούς τίτλους. Ποιος δε θα ήθελε να δούμε νέο Banjo Kazooie από τους δημιουργούς του αρχικού παιχνιδιού; Έτσι και η Rare, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία ανασυγκρότησης, μπορεί να εστιάσει στη δημιουργία νέων IP, όπως φαίνεται ότι επιθυμεί.

Σε κάθε περίπτωση, οι διάφορες συμπτώσεις και πληροφορίες δείχνουν ότι κάτι συμβαίνει με την Playtonic, ίσως μάθουμε τι ακριβώς σε περίπου μια εβδομάδα κατά τη διάρκεια του ειδικού επεισοδίου Inside XBOX, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου στο Λονδίνο. Για να δούμε θα μείνουμε στον καπνό, ή υπάρχει και φωτιά;

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα