XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

H Microsoft αφαίρεσε την 12μηνη XBOX Live GOLD συνδρομή από το XBOX Store

Σε μια “περίεργη” κίνηση προχώρησε η Microsoft, η οποία αφαίρεσε την 12μηνη XBOX Live Gold συνδρομή από το ηλεκτρονικό κατάστημα του XBOX, σε όλες της χώρες που ήταν διαθέσιμο. Οι χρήστες που επιθυμούν ακόμα να προσθέσουν ορισμένους μήνες στον λογαριασμό τους, μπορούν να το κάνουν, αφού οι επιλογές για έναν η τρεις μήνες Gold έχουν παραμείνει.

Όπως ανέφερε το TrueAchievements, άτομο από την Microsoft επιβεβαίωσε πως δεν έχει γίνει από κάποιο λάθος αυτό και όποιος θέλει, μπορεί να να επιλέξει μια από τις δυο άλλες διαθέσιμες επιλογές που υπάρχουν, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομερειες για τον λόγο που έγινε αυτή η κίνηση.

Είναι αυτό ένα σημάδι πως η Microsoft σκέφτεται την κατάργηση του Gold από την κυκλοφορία του XBOX Series X και μετά? κανείς δεν ξέρει. Αν όμως δούμε λίγο τα πράγματα πιο σφαιρικά τότε η συγκεκριμένη κίνηση δεν φαίνεται και τόσο παράλογη.

Η Microsoft θέλει να προωθήσει το Game Pass και το Game Pass Ultimate, αυτό είναι δεδομένο, οπως δεδομένη είναι και η πτώση της ποιότητας στους Games with Gold τίτλους που προσφέρει η εταιρεία εδώ και αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα να υπάρχει συνεχώς γκρίνια. Επίσης είναι παράλογο όταν μιλάς για Cross Play και Cross Save μεταξύ δυο διαφορετικών πλατφορμών που σου ανήκουν, όταν η Ultimate συνδρομή σου προσφέρει παιχνίδια και στις δυο από αυτές, εσύ να ζητάς χρηματα για το Online μόνο στην κονσόλα και όχι στα PC.

Προσωπικά θεωρώ πως οπως σταματάει η παραγωγή συγκεκριμένων κονσολών για να μην υπάρχει σύγχυση στην αγορά με τα πολλά διαφορετικά μοντέλα, το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με της συνδρομές. Αν η Microsoft δώσει δωρεάν το Online θα ειναι κίνηση ματ αφού σίγουρα θα στριμώξει την Sony, ενώ αυτόματα καθιστά το XBOX Series X ακόμα πιο Consumer Friendly μιας και όποιος το αποκτήσει δεν θα χρειάζεται να πληρώσει επιπλέον χρήματα για να παίξει Online με όσα παιχνίδια έχει στην κατοχή του από παλαιότερες XBOX κονσόλες, αλλά και φυσικά τα Free to Play παιχνίδια, των οποίων το Paywall που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι το λιγότερο τραγικό….

Σίγουρα το επόμενο διάστημα θα μάθουμε που το πάει η Microsoft και πως σκοπεύει να κινηθεί και σε αυτόν τον τομέα, με την έλευση του XBOX Series X.

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα