XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

Little Nightmares II – Review

Μια από τις εκπλήξεις του 2017 ήταν σίγουρα το Little Nightmares της Tarsier Studios. Ένα παιχνίδι που ενθουσίασε τους Gamers με την ατμοσφαιρα του, το πανέμορφο art direction και το απλό αλλά εθιστικό Gameplay του. Σχεδόν 4 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού παιχνιδιού, το Σουηδικό studio μας παρουσιάζει την συνέχεια του πολύ επιτυχημένου της τίτλου, το οποίο πατώντας στις βάσεις που έβαλε το πρώτο, καταφέρνει για μια ακόμη φορά να μας αιχμαλωτίσει στον κόσμο του, προσθέτοντας στα όσα μας έκαναν να το αγαπήσουμε το Original, αρκετές ακόμα ενδιαφέρουσες πινελιές που αναβαθμίζουν συνολικά την όλη εμπειρία.

Πάμε όμως να δούμε λίγο πιο αναλυτικά, όσα έχει να μας προσφέρει το Little Nightmares II.

Little Nightmares II - Review

Η ιστορία  ξεκινάει αμέσως μετά τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού, με πρωταγωνιστή πλέον τον Mono, ο οποίος μετά από έναν εφιάλτη στον οποίο βλέπει μια τεράστια πόρτα η οποία έχει πάνω της για σύμβολο ένα περίεργο μάτι, βρίσκεται με έναν μυστήριο τρόπο σε ένα αφιλόξενο δάσος, γεμάτο κινδύνους. Χωρίς καμία πληροφορία για τον χαρακτήρα μας η την ιστορία του, ξεκινάμε αυτό το σκοτεινό ταξίδι, ανακαλύπτοντας σιγά σιγά πως ένα σήμα που αναμεταδίδετε από έναν πύργο έχει διαταράξει τον κόσμο στον οποίο βρισκόμαστε. Η αποστολή του Mono ειναι να φτάσει σε αυτό τον πύργο και να ανακαλύψει την πηγή του σήματος, να μάθει τι κρύβεται πίσω από αυτό, αλλά και το πεπρωμένο του.

Δεν θα αναφερθώ σε άλλες λεπτομέρειες για το plot γενικοτερα, αλλά όπως και στο πρώτο Little Nightmares και σε άλλους παρόμοιους τίτλους οπως τα Limbo και Inside, το παιχνίδι σε βάζει να σκεφτείς και να δημιουργήσεις τις δικές σου θεωρίες για το πως, το γιατί και το τι πραγματικά σημαίνει το κάθε τι που βλέπεις στην οθόνη σου. Αφού ολοκληρώσετε το παιχνίδι, υπάρχουν αρκετες ενδιαφέρουσες αναλύσεις στις οποίες μπορείτε να ανατρέξετε ώστε να έχετε μια ακόμα πιο καλή εικόνα για την συνολική ιστορία αλλά και τα Plot twist που υπάρχουν σε αυτή.

Στα του Gameplay τώρα, το δεύτερο μέρος του παιχνιδιού δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές από τον προκάτοχο του. Βασίζεται και αυτό στους ίδιους Stealth-Puzzle-Platforming μηχανισμούς, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια του θα παρατηρήσουμε έντονες επιρροές από τίτλους οπως τα Little Big Planet (στα οποία LBP έχει δουλέψει η Tarsier), τα Limbo και Inside ακόμα και από αριστουργήματα όπως το θρυλικό ICO. Σε αντίθεση με το πρώτο LN, εδώ ο πρωταγωνιστής δεν είναι μόνος του, αλλά θα έχει την συμπαράσταση της Six, για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας. Αυτή η επιλογή του στούντιο ειναι και πολύ έξυπνη, αλλά και πολυ όμορφα υλοποιημένη, καθώς η Six μας βοηθάει σε καίρια σημεία στην εξέλιξη του παιχνιδιού, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις θα νιώσετε λίγα ICO vibes και θα σας έρθουν έντονα στο μυαλό οι Ico και yorda.

Τα Platforming στοιχεια ειναι για άλλη μια φορά απλά και κατανοητά, αν και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ο χειρισμός του χαρακτήρα σε αυτό το 2,5D περιβάλλον θα σας δυσκολέψει αρκετά και θα πέσετε πολλές φορές σε Trial and Error καταστάσεις. Τα διάφορα puzzle που θα πρέπει να λύσετε έχουν πάντα μια λογική που θα σας καθοδηγήσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στην λύση τους, ενώ για μια ακόμη φορά τα Stealth στοιχεία λειτουργούν εξαιρετικά. Μια διαφορά που θα συναντήσουμε σε σχέση με το αρχικό παιχνίδι ειναι και αυτή των περιπτώσεων  που ο Mono θα αναγκαστεί να “πολεμήσει” και να αντιμετωπίσει διάφορες απειλές χρησιμοποιώντας τσεκούρια, σφυριά η και σπασμένους σωλήνες, σε αντίθεση με την Six που στο πρώτο μέρος δεν χρησιμοποιούσε κανένα είδους όπλο.

Little Nightmares II - Review

Αν και το παιχνίδι σε απορροφάει και σου δίνει την εντύπωση πως η διάρκεια του είναι ικανοποιητική, στην πραγματικότητα είναι αρκετά μικρό, αν και σίγουρα μεγαλύτερο από το πρώτο. Η δυσκολία ορισμένων σημείων και οι πολλές προσπάθειες που θα χρειαστούν ώστε να περάσετε συγκεκριμένα Section, όπως και η κατανόηση των Puzzle, αυξάνουν πλασματικά την διάρκεια του. Αυτό θα το καταλάβετε αν παίξετε ξανά το παιχνίδι, μιας και το δεύτερο Playthrough δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 3,5 ώρες. Να αναφέρω εδώ πως τα πολύ συχνά Checkpoints βοηθούν στο να μην σπάσουμε καμία οθόνη από τους συχνούς (και πολλές φορές άδικους) θανάτους. Αν μετά το τέλος του αποφασίσετε να μαζέψετε τα διάφορα collectibles που σας ξέφυγαν, θα μπορείτε να το κάνετε αρκετά εύκολα επιλέγοντας μόνο το Chapter που σας χρειάζεται.

Little Nightmares II - Review

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι εντυπωσιακά, με καταπληκτικό Art Direction που ώρες ώρες σε αφήνει άφωνο. Η Tarsier Studios καταφέρνει να περάσει με έναν εξαιρετικό τρόπο αυτή την άρρωστη ατμόσφαιρα του παιχνιδιού στον παίκτη, με τον πανέμορφο σχεδιασμό του κόσμου και τους άψογους φωτισμούς. Αν και το παιχνίδι δεν μπορεί να θεωρηθεί Horror, υπάρχουν στιγμές που νιώθεις πως παίζεις έναν εφιάλτη, και αυτό οφείλετε στις ιδέες του studio και την τρομερή υλοποίηση τους. Τόσο στο αρχικό δάσος που ξεκινάει το παιχνίδι, όσο και στα The School, Hospital και ειδικότερα στην Pale City, θα υπάρχουν στιγμές που θα πείτε WOW. Ο σχεδιασμός είναι ομορφότερος σε σύγκριση με τον πρώτο τίτλο, ενώ και οι φωτισμοί είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο. Ειδικότερα στα Chapters που χρησιμοποιούμε τον φακό έχουμε πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η μουσική του παιχνιδιού κυμαίνεται και αυτή στα ίδια επίπεδα. Απόλυτα ατμοσφαιρική, με ambient ήχους που δένουν απίστευτα με όσα συμβαίνουν στον οθόνη μας, ενώ και τα ηχητικά εφέ είναι και αυτά εξαιρετικά. Για την βέλτιστη εμπειρία θα σας πρότεινα να παίξετε το παιχνίδι με ακουστικά, αφού ακόμα και ο πιο μικρός ήχος σε αυτό, βοηθάει πολυ στο χτίσιμο της ατμόσφαιρας.

Little Nightmares II - Review

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

To Little Nightmares II ειναι μια ακομη εντυπωσιακή προσπάθεια της Tarsier Studios. Μεγαλύτερο από τον προκάτοχο του, ομορφότερο και με ένα καταπληκτικο Art Direction. Το παιχνίδι δανείζεται πολλά στοιχεία από τίτλους που έχουμε παίξει και απολαύσει στο παρελθόν, όμως το κάνει εξαιρετικά, προφέροντας μας μια ιδιαίτερη εμπειρία, που παρά τα μικρά προβλήματα που έχει, δεν πρέπει να χάσει κανείς.


Ευχαριστούμε την BANDAI NAMCO που μας παραχώρησε το παιχνίδι για τις ανάγκες αυτού του Review

Δοκιμάστηκε σε : XBOX Series X | XBOX One X
Developer : Tarsier Studios
Εκδότης : BANDAI NAMCO Entertainment
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021

8
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ
  • Little Nightmares II 8

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα