XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

Ο Phil Spencer σε μία συνέντευξη εφ’όλης της ύλης

Αφού μάθαμε πλέον έχουμε μάθει τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά του Xbox Series X, ο Head of Xbox, Phil Spencer, παραχώρησε χθες μία συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στο IGN. Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε μερικά αποσπάσματα και ίσως τα σημαντικότερα, από τη συνέντευξη αυτή.

Η αλήθεια είναι πως από τα Game Awards και την επίσημη αποκάλυψη της νέας κονσόλας της Microsoft, του Xbox Series X και του εντυπωσιακού trailer του Hellblade 2, μέχρι και τη στιγμή που αποκαλύφθηκαν τα πλήρες τεχνικά χαρακτηριστικά του Xbox Series X, υπήρχαν πολλές και μεγάλες ανακοινώσεις στο μεσοδιάστημα. Φυσικά και όπως είναι αναμενόμενο, θα υπάρξουν και άλλες πολλές σημαντικές ανακοινώσεις, με αποκορύφωμα να αποτελεί η παρουσίαση της E3, που φέτος δυστυχώς λόγο των καταστάσεων, θα μεταδοθεί αποκλειστικά μέσω ενός livestream.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Phil Spencer, αναφέρθηκε στις επόμενες αποκαλύψεις που έρχονται.

Θα κάνουμε πράγματα από τώρα, μέχρι την ώρα που θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί η E3. Θα κάνουμε πράγματα καθ ‘όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Εξετάζουμε πώς οι ομάδες μπορούν να ετοιμάσουν το υλικό που έχουμε να παρουσιάσουμε και πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψηφιακές μορφές (livestreams), για την καλύτερη μετάδοση αυτών των εμπειριών στους οπαδούς μας.

Για το Xbox Series X, ο Phil Spencer δηλώνει τα εξής.

Όταν είδα την δημόσια αποκάλυψη (των προδιαγραφών του PS5), ένιωθα ακόμα καλύτερα στις επιλογές που κάναμε για τη πλατφόρμα μας. Είχα μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα ανάπτυξης μας. Το έργο που επιτέλεσε ο Jason Ronald και η ομάδα είναι απλά φανταστικό.

Η τεχνολογία πίσω από το next-gen hardware μας, θα κάνει τα παιχνίδια να φαίνονται ακόμα καλύτερα. Εν τέλη όμως, αυτό που πραγματικά μετράει είναι τα παιχνίδια και είναι αυτά που θα ενθουσιάσουν τους τους παίκτες. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που αποκαλύψαμε το Xbox Series X μαζί με το Hellblade II στα TGA. Η πλειοψηφία των ανακοινώσεων στο άμεσο μέλλον, θα αφορά στα καταπληκτικά παιχνίδια που έρχονται και με τα οποία θα ασχολείται ο κόσμος. 

Φυσικά επειδή η ιπποδύναμη του hardware του Xbox Series X, χρειάζεται και το ανάλογο software (παιχνίδια) για να μπορέσει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παικτών. Έτσι λοιπόν ο Phil Spencer, δεν ξέχασε να αναφερθεί και στα Xbox Game Studios και στους τίτλους που ετοιμάζονται από αυτά.

Έχουμε υπογράψει για παιχνίδια που έρχονται και δεν τα έχουμε ανακοινώσει ακόμα. Παιχνίδια για τα οποία είμαστε πολύ, μα πάρα πολύ ενθουσιασμένοι. Η ομάδα, έχει βρει έναν εκπληκτικό ρυθμό στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να κατασκευάζει ποιοτικά παιχνίδια και να τα παραδίδει στο κοινό. Με απλά μαθηματικά, μπορούμε να πούμε πως κάθε φορά που θα βρισκόμαστε επάνω σε μία σκηνή, θα έχουμε και κάτι καινούργιο να δείξουμε από τα Xbox Game Studios.
Το σημαντικότερο για εμένα, είναι πως έχουμε στο line-up μας, πολλά παιχνίδια που έρχονται. Φυσικά και το line-up των παιχνιδιών κατά τη κυκλοφορία του Xbox Series X είναι σημαντικό, αλλά για να μπορέσει να διατηρήσει ένα momentum η κονσόλα, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε μία συνεχόμενη ροή παιχνιδιών.  Πρόκειται για μία συνεχόμενη ροή καταπληκτικών παιχνιδιών που έρχονται και αναπτύσσονται τόσο από τα first party studio μας, όσο και από τους third-party συνεργάτες μας.
Για παράδειγμα στην The Initiative, υπάρχουν πολλοί βετεράνοι και θρύλοι στο εργατικό δυναμικό και στην ηγεσία της. Προκαλούν τους εαυτούς τους με τις ιδέες που σκέφτονται και προσπαθούν να κάνουν πράγματα, με ένα διαφορετικό τρόπο. Θα μιλήσουν ανοικτά πολύ σύντομα για το έργο τους. Πραγματικά δε μπορώ να περιμένω τι στιγμή, που θα μοιραστώ με το κοινό, το παιχνίδι πάνω στο οποίο εργάζεται η The Initiative!
Η αλήθεια είναι πως με τις πρόσφατες εξαγορές, η Microsoft και τα Xbox Game Studios αγόρασαν και πάρα πολλά πνευματικά δικαιώματα για παλιά IP’s (παιχνίδια), αλλά και για νέα, που βρίσκονταν υπό ανάπτυξη τη στιγμή της εξαγοράς της εκάστοτε εταιρίας. Ο Phil Spencer, μίλησε και για τα παλιά IP’s, αλλά και για τα νέα παιχνίδια που έρχονται.
Μερικοί fan, ζητάνε νέα IP. Μερικοί άλλοι, ζητάνε να επαναφέρουμε στο προσκήνιο παιχνίδια από το παρελθόν μας. Η ισορροπία μεταξύ των δύο, παίζει ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Έχουμε κάνει μία μίξη αυτών των δύο και είναι ένα κομμάτι στο οποίο αφιερώνουμε πάρα πολύ χρόνο. Στο τέλος, το μόνο που έχει πραγματικά σημασία, είναι η παράδοση ενός σπουδαίου παιχνιδιού.
Το μεγάλο λοιπόν ερώτημα των καταναλωτών, είναι η τελική τιμή του Xbox Series X. Ο Phil Spencer δυστυχώς δεν μας την αποκάλυψε, αλλά άφησε να εννοηθεί πως θα είναι πολύ ευέλικτη στο κομμάτι της τιμής και νοιώθουν πολύ άνετοι και ανταγωνιστικοί.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να δείτε όλη τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Phil Spencer, δεν έχετε παρά να δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

 

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα