XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

Forza Horizon 4 – Preview

Seasons Change Everything, είναι το moto του νέου παιχνιδιού της σειράς Forza Horizon. Αλλάζουν όμως πραγματικά;

Είναι σαφώς πολύ νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, όμως ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν και φαίνονται ήδη από το demo του παιχνιδιού που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Η δουλειά που έχει κάνει η Playground Games δείχνει την αγάπη με την οποία αντιμετωπίζει τους τίτλους που δημιουργεί (και αυτό πρέπει να το θυμόμαστε περιμένοντας με ανυπομονησία να μάθουμε το άλλο μεγάλο, μυστικό project που δουλεύουν).

Παίζοντας το demo του παιχνιδιού, γίνεται αντιληπτό από το πρώτο δευτερόλεπτο ότι η γραφική απεικόνιση έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό αν λάβουμε ως δεδομένη και την σύγκριση με το άκρως επιτυχημένο σε αυτό τον τομέα Forza Horizon 3. Ο κόσμος που έχει φτιάξει η Playground Games, αλλά και η απεικόνιση των οχημάτων είναι τόσο ρεαλιστική που κάνει τον παίκτη να νοιώθει ότι πραγματικά βρίσκεται στην Μεγάλη Βρετανία, η οποία επιλέχθηκε ως προορισμός για το παιχνίδι.

Στο demo είχαμε την δυνατότητα να οδηγήσουμε και στις 4 εποχές, και να αντιληφθούμε την μεγάλη αλλαγή του παιχνιδιού. Ο χάρτης του είναι σε μέγεθος περίπου όσο και του Forza Horizon 3, αλλά αυτή την φορά έχουμε την δυνατότητα να τον απολαύσουμε εις τετραπλούν. Για κάθε εποχή ο χάρτης αλλάζει μορφή, κάτι το οποίο πέρα από την οπτική αλλαγή, έχει και μεγάλη επίδραση στο gameplay κομμάτι. Από την οδήγηση σε χιονισμένα τοπία και παγωμένες λίμνες τον χειμώνα, μέχρι την οδήγηση σε λασπωμένες επιφάνειες στην βρετανική επαρχία κατά την άνοιξη, δημιουργείται ένα εντελώς διαφορετικό gameplay σκηνικό. Και είναι γεγονός ότι η Playground Games φέρνει μια μεγάλη καινοτομία στο gaming, ακριβώς όπως έγινε με το dynamic weather πριν κάποια χρόνια.

Εξ όσων γνωρίζουμε, με το νέο σύστημα δυναμικών εποχών θα έχουμε εναλλαγή τους  ανά εβδομάδα, οπότε πρακτικά μέσα σε ένα μήνα ο παίκτης θα μπορεί να βιώσει την εμπειρία και των τεσσάρων εποχών. Το νέο σύστημα με τις δυναμικές εποχές επιφέρει και μια ακόμα μεγάλη αλλαγή στον πυρήνα του παιχνιδιού. Αν και τα festivals υπάρχουν, πλέον δεν μιλάμε για ένα φεστιβάλ Forza όπως τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς το οποίο υποτίθεται ότι λάμβανε χώρα σε μια συγκεκριμένη εποχή. Πλέον έχουμε το Forza Life, καθώς το παιχνίδι λαμβάνει χώρα σε πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έχουμε την δυνατότητα ακόμα και να αγοράσουμε σπίτια.

Μια ακόμα μεγάλη αλλαγή που γνωρίζουμε αλλά δεν είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε παίζοντας το demo του παιχνιδιού είναι η online λειτουργία του παιχνιδιού. Ξεχνάμε τα drivatars και παίζουμε σε έναν κόσμο όπου μπορούμε να παίξουμε real time με άλλους παίκτες, αλλά και να αλληλεπιδράσουμε μαζί τους. Φυσικά θα υπάρχει η δυνατότητα για όσους το επιθυμούν να παίξουν και offline.

Στα του demo τώρα. Η αλήθεια είναι ότι η Playground αποφάσισε να μας δώσει πρόσβαση σε περισσότερα πράγματα από όσα θα περίμενε κανείς. Αρχικά τρέχουμε στις τέσσερις διαφορετικές εποχές με τέσσερα προκαθορισμένα οχήματα και μάλιστα ξεκινώντας με την εμβληματική McLaren Senna. Στην συνέχεια επιλέγουμε ένα αυτοκίνητο και καλούμαστε να τρέξουμε σε κάποιους αγώνες πρωταθλήματος αλλά και να πραγματοποιήσουμε κάποιες ιδιαίτερες «αποστολές» που δεν είχαμε δει σε προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, όπως να γίνουμε stuntman για τις ανάγκες μιας ταινίας που γυρίζεται στην Μεγάλη Βρετανία.
Τα speed traps, drift zones και όλες οι άλλες δραστηριότητες που αγαπήσαμε βρίσκονται εδώ και μάλιστα μας δίνεται πρόσβαση περίπου στο ¼ του συνολικού χάρτη, not bad!

Ο χειρισμός μοιάζει καλύτερος από ποτέ, και η γενικότερη εμπειρία είναι συγκλονιστική αλλά έχω ένα παράπονο που δεν ξέρω αν οφείλεται στην demo έκδοση και όσο και αν με εντυπωσίασε το παιχνίδι θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Η ΑΙ του παιχνιδιού έχει κάποιο θεματάκι, οι αντίπαλοι οδηγοί σε αφήνουν να τους προσπεράσεις για πλάκα και γενικά το βρήκα πολύ εύκολο ακόμα και με τα assists απενεργοποιημένα. Ευελπιστώ ότι είναι κάτι που θα διορθωθεί στην κανονική έκδοση του παιχνιδιού.

Κλείνοντας, είναι δεδομένο ότι όλοι οι fans των racing games περιμένουν με ανυπομονησία και σίγουρα το παιχνίδι θα μας προσφέρει ανεπανάληπτες εμπειρίες. Ήδη η λίστα των οχημάτων που θα περιλαμβάνονται αλλά και η επίσημη ανακοίνωση για DLC με οχήματα του James Bond (τι πιο εμβληματικό για ένα παιχνίδι που λαμβάνει χώρα στην Μεγάλη Βρετανία), με επίσημη άδεια παρακαλώ, μας δείχνουν ότι το περιεχόμενο θα μας αποζημιώσει με το παραπάνω.

 

Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 2 Οκτωβρίου και μάλιστα θα περιλαμβάνεται και στο Game Pass. Για όλους εσάς τους ανυπόμονους, υπάρχει και η demo έκδοση ΕΔΩ

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα