XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

A Plague Tale: Innocence – Review

Σαν πας στον πηγεμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος… Το A Plague Tales: Innocence, αποτελεί το καινούργιο πόνημα της Asobo Studio, εκπλήσσοντας μας με έναν ευχάριστο και εντυπωσιακό θα τολμούσαμε να πούμε τρόπο. Πρόκειται για μία αφηγηματική ιστορία τρίτου προσώπου, δύο μικρών αδερφών, που είναι απόγονοι μίας οικογένειας Γάλλων ευγενών. Η ιστορία διαδραματίζεται λίγο πριν την έναρξη του 14ου αιώνα, περί τα 1348 μ.χ.

Στο A Plague Tales: Innocence, θα γνωρίσουμε και θα λάβουμε υπό την κατοχή μας την κακομαθημένη και μεγάλη αδερφή της ιστορίας, την Amicia de Rune και του μικρού της αδερφού, του Hugo. Η Amicia, η κλασική ζηλιάρα μεγάλη αδερφή, που κάνει το οτιδήποτε ώστε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των γονιών της από τον μικρό της αδερφό, Hugo. Ο Hugo, στην αρχή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ένα αυτιστικό παιδί, με ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ε και τι έγινε θα μου πείτε τώρα; Για ποια Οδύσσεια μας μιλάς και για ποια προβλήματα; Δύο κακομαθημένα παιδιά είναι, τα οποία είναι απόγονοι μιας πλούσιας οικογένειας, στη γαλλική εξοχή. Εδώ κάπου η ιστορία του A Plague’s Tales: Innocence, έρχεται να σας ξαφνιάσει με τον πιο ευχάριστο τρόπο.

A Plague Tale: Innocence  - Review

Tα δύο αυτά αδέρφια θα μείνουν ορφανά αφού θα χάσουν τους γονείς τους. Θα χάσουν τη περιουσία τους και την θαλπωρή του σπιτιού τους. Θα διωχθούν και θα κυνηγηθούν από τους Inquisitors, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να επιβιώσουν μέσα από μία πανδημία που έχει ξεσπάσει και σκοτώνει ότι βρεθεί στο διάβα της. Θα ανακαλύψουν τη σημασία και τη σπουδαιότητα, του τι σημαίνει να έχεις έναν αδερφό ή μία αδελφή. Θα αναπτυχθούν φιλίες και θα δημιουργηθούν καινούργιες «οικογένειες». Το μεγάλο ερώτημα όμως που τίθεται, είναι το εξής. Πώς θα καταφέρουν τα δύο αδέρφια, να συμπτύξουν τις μεταξύ τους σχέσεις, να επιβιώσουν από τους ιππότες της Inquisition και από τα θανατηφόρα ποντίκια, που μεταφέρουν αυτή τη μυστηριώδη ασθένεια και την πανώλη;

Στο A Plague’s Tales: Innocence, καλείστε να αντιμετωπίσετε δύο είδη εχθρών και καταστάσεων. Το πρώτο αφορά την Inquisition, η οποία πλαισιώνεται από τους βαριά εξοπλισμένους ιππότες και κάθε λογής στρατιωτικής δύναμης, που υπήρχε κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα. Το δεύτερο κομμάτι, αφορά τα αιμοβόρα ποντίκια, τα οποία έχουν κυριεύσει την επιφάνεια της γης και σκοτώνουν ότι βρεθεί στο πέρασμά τους. Στον καινούργιο αυτό τίτλο της Asobo studio, θα πρέπει να λύσετε διάφορους γρίφους για να καταφέρετε να προσπεράσετε τα ποντίκια, αλλά και να χρησιμοποιήστε μία stealth προσέγγιση στην προσπάθειά σας να αποφύγετε τους ιππότες και το στρατό της Inquisition.

A Plague Tale: Innocence  - Review

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως με τη σειρά. Το μοναδικό πράγμα το οποίο φοβούνται τα ποντίκια, είναι το φως και η φωτιά. Τα ποντίκια θα προσπαθήσω να σας περικυκλώσουν. Κάθε φορά που τα πλησιάζετε χωρίς να υπάρχει κάποιο ίχνος φωτός τριγύρω σας, αρχίζουν να σας κυνηγάνε για να σας φάνε. Ο μοναδικός τρόπος που μπορείτε να τα αποφύγετε, δεν είναι άλλος από το να κρατάτε μία δάδα με φωτιά ή με το να ανάψετε διάφορους πυρσούς και διάφορες εστίες από φωτιές. Οι γρίφοι στην αρχή είναι εύκολοι. Άλλωστε, αποτελούν και το εισαγωγικό κομμάτι, για να προσπαθήσετε σιγά-σιγά να εντρυφήσετε στο πνεύμα τους, ώστε να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε στη συνεχώς αυξανόμενη δυσκολία τους.

Εάν τα ποντίκια αποτελούν τους γρίφους του παιχνιδιού, τότε οι Inquisitors αποτελούν τη σπαζοκεφαλιά του τίτλου αυτού. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει τους ιππότες και την Inquisition. Ο ένας τρόπος, είναι να προσπαθήσετε να τους αντιμετωπίσετε στα ίσα, με τη σφεντόνα σας. Τα πράγματα εδώ όμως είναι λίγο άδικα, αφού πολλές φορές για να μπορέσετε να ρίξετε έναν ιππότη χρειάζονται πολλά περισσότερα από ένα χτυπήματα, ενώ οποιοσδήποτε ιππότης ή φύλακας, σας σκοτώνει με ένα χτύπημα. Ένας άλλος τρόπος και ο πιο εύκολος θα μπορούσαμε να πούμε, είναι αυτός της «stealth» προσέγγισης. Την προσοχή των αντιπάλων σας, μπορείτε να την αποσπάσετε με πολλούς και με διάφορους τρόπους. Είτε απλά πετώντας κάποιο πήλινο βάζο ή μία πέτρα σε κάποιο μεταλλικό αντικείμενο. Έτσι θα μπορέσετε να τους προσπεράσετε, χωρίς να μπορέσουν να σας εντοπίσουν.

A Plague Tale: Innocence  - Review

Για να πραγματοποιηθούν όμως όλα τα παραπάνω, η Amicia είναι εξοπλισμένη με την σφεντόνα της. Πέρα από τις πέτρες όμως που μπορεί να εκτοξεύσει, στην πορεία του παιχνιδιού και μέσα από τη βοήθεια των διαφόρων φίλων που θα συναντήσει, θα μάθει να χρησιμοποιεί άλλα αντικείμενα και διάφορες αλχημείες που θα τη βοηθήσουν να ανάβει φωτιές και να εκτοξεύει φλεγόμενες πέτρες.

Ο Hugo, σαν ένα μικρόσωμο παιδί, μπορεί να τρυπώνει στα πιο στενά σημεία και στα πιο στενά περάσματα. Έχει ένα κακό όμως. Όπως όλα τα παιδιά, έτσι και αυτός κάθε φορά που μένει μόνος και αποχωρίζεται την μεγάλη του αδερφή, αρχίζει να κλαίει, να διαμαρτύρεται και να τσιρίζει.  Με αυτόν τον τρόπο, γίνονται αντιληπτοί από τους ιππότες και τους διάφορους στρατιώτες της περιοχής, οι οποίοι με μαθηματική ακρίβεια, θα σας βρουν και θα σας σκοτώσουν.

Πολλές φορές αναφέραμε τους διάφορους φίλους που θα συναντήσετε. Για παράδειγμα, θα συναντήσετε τον Lucas, από τον οποίο η Amicia θα μάθει τις διάφορες αλχημείες. Στην πορεία του παιχνιδιού, θα συναντήσετε και άλλα πρόσωπα και φίλους, εκ των οποίων ο καθένας χαρακτηρίζεται από μοναδικές ιδιότητες και ικανότητες. Δεν θέλουμε να προβούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, προς αποφυγή οποιοδήποτε spoiler για το φανταστικό αυτό ταξίδι και για την περιπέτεια που θα ζήσετε.

A Plague Tale: Innocence  - Review

Τη στιγμή που θα βυθιστείτε στον κόσμο του A Plague’s Tales: Innocence, θα σας δημιουργηθεί η εντύπωση πως πρόκειται για ένα παιχνίδι ανοιχτού κόσμου. Η Asobo studio, μέσα από αυτόν τον υπέροχο και πανέμορφο τεχνικό τομέα, μας παραδίδει έναν άρτιο γραμμικό τίτλο, δίνοντας μας την ψευδαίσθηση πως οι χαρακτήρες μας κινούνται σε έναν μεγάλο ανοιχτό κόσμο. Αλήθεια, δεν θυμάμαι από πότε έχω να δω ένα τέτοιο εγχείρημα να πραγματοποιείται και πόσο μάλλον δε, από ένα παιχνίδι με τόσο περιορισμένο budget, όπως αυτό. Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι απλά πανέμορφα! Το lip sync και το voice acting βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, με μοναδικό στοιχείο το οποίο μπορεί να προδώσει κάπως το budget του παιχνιδιού, να είναι το animation των cutscenes σε μερικά σημεία και αυτό, συμβαίνει σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Οι μουσικές μελωδίες και ο ήχος από τα βιολιά του Olivier Deniviere, σε συνδυασμό με αυτόν το σκοτεινό, έρημο και άδειο από ζωή κόσμο, θα σας κάνουν πολλές φορές να ανατριχιάσετε και να νιώσετε ένα ρίγος να διαπερνά την σπονδυλική σας στήλη.

A Plague Tale: Innocence  - Review

Εν κατακλείδι, το A Plague’s Tales: Innocence, είναι ένας τίτλος, ο οποίος θα σας ταξιδέψει στις εποχές του μεσαίωνα. Θα περπατήσετε σε σκοτεινά σοκάκια, θα δείτε τη φύση και την πλάση να έχει καταστραφεί και θα διαπιστώσετε πως εξαιτίας αυτής της μεταδιδόμενες πανώλης από τα ποντίκια,  η ζωή όπως τη γνωρίζατε μέχρι σήμερα, τείνει να εξαφανιστεί. Στην πορεία αυτή προς επιβίωση, θα δημιουργήσετε σχέσεις και φιλίες, θα προσπαθήσετε να αναπτύξετε τους δικούς σας «μηχανισμούς άμυνας» και θα εκπλαγείτε με έναν ευφάνταστο τρόπο, από τους δεσμούς που αναπτύσσουν και τις ιστορίες που έχουν να μας πουν οι πρωταγωνιστές του τίτλου αυτού.


Ευχαριστούμε την IGE S.A που μας παραχώρησε το παιχνίδι για τις ανάγκες αυτού του Review

Δοκιμάστηκε σε : Xbox One S
Developer : Asobo Studio
Εκδότης : Focus Home Interactive
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : Τρίτη, 14 Μαϊού 2019

8
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

Όσο δυσοίωνο και σκοτεινό κι αν μοιάζει το ταξίδι αυτό, να είστε σίγουροι πως στο τέλος θα απομείνουν μόνο οι αναμνήσεις και θα επέλθει η "κάθαρση".

  • A Plague Tale: Innocence 8

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα