XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

Asterix & Obelix: XXL2 Review

ΜΑ ΤΟΝ ΤΟΥΤΑΤΗ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ!!!

Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι! Πόσες φορές έχουμε ακούσει ή έχουμε πει εμείς οι ίδιοι αυτή τη φράση? Ο Asterix αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα κόμικς , ένα κόμικ άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία και το γαλλικό ιδεώδες. Το δημιούργημα του Rene Goscinny και Albert Uderzo, που έχει συντροφεύσει εκατομμύρια ανθρώπους από το 1959, έχει κάνει την εμφάνιση του και στο χώρο των video games, και το Asterix: The Mansion of the Gods, αποτελεί τη πιο πρόσφατη προσθήκη. Η μήπως όχι?

Asterix & Obelix: XXL2 Review

Τον Ιούλιο του 2118 η Microids, ανακοίνωσε το Remaster ενός από τους πιο διάσημους τίτλους Αsterix, του Asterix & Obelix XXL2: Mission Las Vegum. Οι ανυπόταχτοι γαλάτες λοιπόν επέστρεψαν. Αξίζει όμως να ασχοληθούμε ξανά με αυτόν το τίτλο?

Ιστορία

Ο Ρωμαίος κατάσκοπος ονόματι Sam Schieffer υποστηρίζει πως ο Getafix (Πανοραμίξ σε εμάς), ο δρυίδης του διάσημου γαλατικού χωριού είναι προδότης. Τρεις διάσημοι δρυΐδες έχουν απαχθεί από τους Ρωμαίους κατά την διάρκεια του διεθνούς φεστιβάλ των δρυίδων, και ο Getafix έχει κάποια σχέση με αυτές τις εξαφανίσεις.  Ο αρχηγός του ανυπότακτου γαλατικού χωριού θα στείλει τους αγαπημένους μας ήρωες στη Ρώμη και πιο συγκεκριμένα στο καινούργιο πάρκο του Καίσαρα, το Las Vegum, προκειμένου να ανακαλύψουν την αλήθεια. Το πάρκο είναι χωρισμένο σε “κομμάτια” και το καθένα έχει πάρει το όνομα του από τις περιοχές που έχει κατακτήσει ο Καίσαρας.

Στη προσπάθεια σας λοιπόν να σώσετε τους Δρυίδες, θα επισκεφτείτε τη Λουτετία (Σημερινό Παρίσι), τη Βενετία, το Λούξορ ακόμα και το παλάτι του Καίσαρα. Η ιστορία στέκεται επάξια στο ύφος και την ποιότητα των κόμικς με κύρια χαρακτηριστικά της το διάχυτο χιούμορ και τους έξυπνους διαλόγους. To παιχνίδι επίσης είναι γεμάτο easter eggs, με τον Mario, τον sonic, τον Rayman ακόμα και τη… Λάρα Κρόφτ να κάνουν την εμφάνιση τους. Ακόμα και το όνομα του κατασκόπου Sam Schieffer παραπέμπει σε Splinter cell….

Asterix & Obelix: XXL2 Review

Gameplay

Η εξερεύνηση στο Las Vegum ειναι ευχάριστη και φέρνει πολλές αναμνήσεις στους μεγαλύτερους σε ηλικία. Το παιχνίδι ειναι αρκετά διασκεδαστικό, οι φάπες των δυο ηρώων στους Ρωμαίους ειναι απολαυστικές, αν και το σύστημα του χειρισμού που μόνο ακριβές δεν το λες, μας τα χαλάει αρκετά και δημιουργεί διάφορα προβλήματα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Οι χαρακτήρες ειναι αργοί με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κινηθούμε εύκολα ανάμεσα από μεγάλα κύματα εχθρών και να πεθαίνουμε άδικα.

Τα νέα challenges  που επικεντρώνονται στις μάχες και στα οποία ο σκοπός σας ειναι να εξοντώσετε όσους περισσότερους Ρωμαίους μπορείτε σε συγκεκριμένο χρόνο, γίνονται δύσκολα λόγο του κακού χειρισμού (Ιδικά για να πάρετε το Gold Rank χρειάζεται πολύ υπομονή από μέρους σας).

Asterix & Obelix: XXL2 Review

Οι μηχανισμοί του παιχνιδιού δεν έχουν αλλάξει καθόλου σε σχέση με το αρχικό παιχνίδι, πράγμα που σημαίνει πως όλα τα προβλήματα που είχε, μεταφέρονται και στην Remaster εκδοσή του. Φυσικά υπάρχουν ορισμένες νέες προσθήκες που φέρνει το remaster και προσπαθούν να βελτιώσουν το gameplay του τίτλου. Μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά που δεν είχαμε στο αρχικό παιχνίδι ειναι η δυνατότητα να αναβαθμίζεται τα skill σας, οι δυο νέες ικανότητες των χαρακτήρων Cosmic Strike και Pantry (οι οποίες δεν ειναι και τόσο χρήσιμες τελικά…) αλλά και η αναβάθμιση της health bar που έχει την δυνατότητα να μεγαλώσει καθώς προχωράτε στο παιχνίδι.

Ο παίκτης μπορεί να χειριστεί και τους δύο Γαλάτες . Σε κάποια σημεία θα χρειαστούμε τη δύναμη του Οβελίξ ενώ σε κάποια άλλα την ευελιξία του Αστερίξ! Στη διάρκεια του παιχνιδιού θα συναντήσουμε αρκετούς “γρίφους” οι οποίοι είναι εύκολοι αρκεί να παρατηρήσουμε τα βίντεο σε κάθε νέο μέρος που πάμε. Το παιχνίδι ειναι σχετικά εύκολο και θα μπορέσουν να το παίξουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και παιδιά μικρότερης ηλικίας. Επίσης υπάρχουν αρκετά collectibles να μαζέψετε τα οποία προσθέτουν μερικούς πόντους στο replayability του παιχνιδιού. Το fast travel που έχει προστεθεί, ξεκλειδώνει μετά από κάθε αποστολή και έτσι μπορείτε να γυρίσετε με ευκολία σε όποιο επίπεδο θέλετε και να μαζέψετε ότι σας ξέφυγε την πρώτη φορά.

Asterix & Obelix: XXL2 Review

Γραφικά 

Τα γραφικά ειναι ίσως και το πιο μελανό σημείο του παιχνιδιού. Δυστυχώς καλομάθαμε με τα πρόσφατα Crash και Spyro στα οποία έχει γίνει εξαιρετική δουλειά, και τώρα το Asterix and Obelix: XXL2 μοιάζει στα μάτια μας σαν παιχνίδι προηγούμενης γενιάς. Δύστυχος όπως φαίνεται από το τελικό αποτέλεσμα η εταιρεία δεν δούλεψε πάρα πολύ στο τεχνικό κομμάτι του παιχνιδιού και έτσι οι βελτιώσεις  ειναι σχετικά μικρές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προχειρότητας που αντιμετώπισε το Remaster η Microids, είναι τα cutscenes τα οποία έχουν μεταφερθεί αυτούσια από την αρχική έκδοση του παιχνιδιού, χωρίς καμία επιπλέον επεξεργασία η ρετουσάρισμα και έτσι το τελικό αποτέλεσμα δεν ειναι καθόλου ευχάριστο για τον παίκτη.  Τα νέα textures που έχουν προστεθεί στο παιχνίδι και οι καινούριοι φωτισμοί το κάνουν πιο όμορφο από το αρχικό, αλλά σίγουρα θα μπορούσαν να έχουν ασχοληθεί περισσότερο με αυτόν τον τομέα. Η κάμερα επίσης έχει κάποια μικρά θέματα και πολλές φορές θα μας δυσκολέψει σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού.

Στο θέμα του ήχου το παιχνίδι τα πάει αρκετά καλά, αν και τα μουσικά θέματα (που δεν ειναι και πολλά) ειναι επαναλαμβανόμενα. Τα voiceovers των χαρακτήρων ειναι όμορφα και δίνουν μια ευχάριστη νότα στο παιχνίδι.

Asterix & Obelix: XXL2 Review

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Αν και το παιχνίδι δεν ειναι κακό, πιστεύω πως με λίγη περισσότερη προσοχή από την Microids θα μπορούσε σίγουρα να γίνει ένα πραγματικά κάλο remaster. Αν παραβλέψουμε τα διάφορα τεχνικά του προβλήματα, το Asterix and Obelix: XXL2 είναι διασκεδαστικο και θα το ευχαριστηθείτε μικροί και μεγάλοι, μιας και έχει όμορφη ιστορία με έξυπνους διαλόγους και άπλετο χιούμορ.


Ευχαριστούμε την Enarxis Dynamic Media που μας παραχώρησε το παιχνίδι για τις ανάγκες αυτού του Review

Δοκιμάστηκε σε : Xbox One x
Developer : Anuman Interactive
Εκδότης : Microids
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

6.8
ΚΑΛΟ

Όσο και να μας θύμισε τα παιδικά μας χρόνια, δεν μπορούμε δυστυχώς να παραβλέψουμε την προχειρότητα με την οποία αντιμετώπισε η εταιρεία το συγκεκριμένο remaster.

  • Asterix & Obelix: XXL2 6.8

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα