XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

Crash Bandicoot 4: It’s About Time – Review

Ήμουν νιος και γέρασα περιμένοντας να κυκλοφορήσει επιτέλους ένας «κανονικός»  Crash Bandicoot τίτλος. Έχουν περάσει 22 ολόκληρα χρόνια από την κυκλοφορία του Crash Bandicoot 3: Warped, τον τελευταίο τίτλο της σειράς που δημιούργησε η πασίγνωστη πλέον Naughty Dog. Το The Wrath of Cortex του PS2 πέρασε και δεν ακούμπησε και μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες κατά τη διάρκεια των περασμένων ετών, με τα δικαιώματα πλέον να ανήκουν στην Activision,  η σειρά κατάφερε να βρει ξανά κατά κάποιον τρόπο την ταυτότητά της, με την κυκλοφορία της συλλογής N. Sane Trilogy.

Μετά την πολύ επιτυχημένη αυτή τριλογία, η Toys for Bob επιστρέφει με το Crash Bandicoot 4: It’s About Time, έναν κανονικό επιτέλους Crash τίτλο, βγαλμένο από τα παλιά, οποίος προσφέρει μια χορταστική εμπειρία, γεμάτη νοσταλγία, διασκέδαση και σπάσιμο νευρών….

Crash Bandicoot 4: It's About Time - Review

Μετά την ήττα τους στο Crash Bandicoot: Warped, o Uka Uka προσπαθεί να απελευθερώσει τους Doctor Neo Cortex και Nefarious Tropy από τη φυλακή. Στην προσπάθεια του αυτή, ανοίγει μια τρύπα στο χωροχρόνο και έτσι οι Cortex και N. Tropy καταφέρνουν να δραπετεύουν. Ο διαβολικός cortex ανακαλύπτει πως το Rift που χρησιμοποίησαν συνδέει το σύμπαν με το υπόλοιπα παράλληλα σύμπαντα, και έτσι αποφάσισαν να το χρησιμοποιήσουν ώστε να κατακτήσουν όλες τις διαστάσεις. Για να εξασφαλίσουν την επιτυχία του σχεδίου τους, οι Cortex και N. Tropy δημιούργησαν μια γεννήτρια η οποία έχει την δυνατότητα να ανοίγει πύλες στον χωροχρόνο, και ανέθεσαν τη λειτουργία της στους Doctors N. Gin και Nitrus Brio.

Ο Aku Aku, ο δίδυμος αδερφός της Uka Uka, αισθάνεται την διατάραξη του χώρου και το χρόνου, και καλεί γρήγορα τον Crash στην κορυφή του Ν. Sanity Island. Εκεί θα συναντήσει τη Lani-Loli, την οποία ο Aku Aku αναγνωρίζει ως μία από τις τέσσερις αρχαίες κβαντικές μάσκες που έχουν μεγάλη δύναμη και που θα εμφανίζονταν μόνο αν κάτι είχε διαταράξει το πολυσύμπαν. Η Lani-Loli θα πείσει τον Crash και την αδερφή του Coco να την ακολουθήσουν σε ένα μαγικό ταξίδι σε πολλές διαστάσεις, ώστε να βρουν τις άλλες Quantum Masks και να καταπολεμήσουν το χάος που έχει δημιουργήσει ο Doctor Neo Cortex. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού θα συναντήσουμε και άλλους χαρακτήρες που επιστρέφουν, όπως η Tawna και ο Dingodile οι οποίοι ενσωματώνονται με όμορφο τρόπο στο παιχνίδι.

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν θα δώσει μεγάλη βάση στην ιστορία, η θα  επηρεαστεί από τυχόν plot holes η άλλα προβλήματα που υπάρχουν, γιατί πολύ απλά κανείς δεν παίζει Crash Bandicoot για το σενάριο του.

Crash Bandicoot 4: It's About Time - Review

Το It’s About Time είναι ένα κλασικό παιχνίδι Crash Bandicoot , όλα όσα είχατε αγαπήσει στα τρία πρώτα μέρη της σειράς υπάρχουν και εδώ. Χωρίς καμία αμφιβολία, η μεγαλύτερη προσθήκη στο νέο κεφάλαιο του Crash, και αυτή που έχει το μεγαλύτερο αντίκτυπο στο Gameplay, είναι αυτή των Quantum Mask, με την κάθε μια από αυτές να δίνει διαφορετικές δυνατότητες στον χαρακτήρα μας.

Η Lani-Loli  επιτρέπει επιτρέπει στον παίκτη να κινείται μεταξύ δύο διαφορετικών διαστάσεων. Η Akano είναι η μάσκα της σκοτεινής ύλης και μας δίνει την δυνατότητα να περιστρεφόμαστε πολύ γρήγορα, να εξοντώνουμε αντίπαλους και να καλύπτουμε τεράστιες αποστάσεις με μεγάλα double jumps. Η Kupuna-Wa είναι η μάσκα του χρόνου και με αυτή μπορούμε  επιβραδύνουμε τον χρόνο, ώστε να μετακινηθούμε σε πλατφόρμες που κινούνται με γρήγορη ταχύτητα. Τέλος η Ika-Ika που είναι η μάσκα της βαρύτητας, μας επιτρέπει να αλλάζουμε την κατεύθυνση του χαρακτήρα μας στον χώρο.

Προσωπικά θα ήθελα να είναι πιο ελεύθερη χρήση τους και να μην επιτρέπετε μόνο σε προκαθορισμένα σημεία. Σε κάθε περίπτωση όμως καταφέρνουν να προσδώσουν μια ποικιλομορφία στο Gameplay, αλλά επέτρεψαν και στους δημιουργούς να παραδώσουν μεγαλύτερα και πιο πολύπλοκα επίπεδα. Ο αριθμός των πιστών δεν είναι μικρός, αλλά σίγουρα δεν πλησιάζει τις 100 που είχε αναφέρει η Activision. Στους10 κόσμους που θα ταξιδέψει ο χαρακτήρας μας, με όλα τα extra επίπεδα, τα Boss κτλ, ο αριθμός δεν ξεπερνάει τα 50, είναι όμως πιθανό να έχουν συμπεριληφθεί σε αυτό το νούμερο και οι πίστες στο N. Verted mode.

Crash Bandicoot 4: It's About Time - Review

Μια ακόμη σημαντική αλλαγή που υπάρχει στο παιχνίδι είναι τα δυο διαφορετικά modes που υπάρχουν για την πρόοδο μας σε αυτό. Στο Retro Mode το παιχνίδι είναι ακριβώς ίδιο με τους παλιότερους τίτλους. Ξεκινάμε με έναν συγκεκριμένο αριθμό ζωών, και κερδίζουμε περισσότερες συλλέγοντας μήλα. Αν χάσουμε όλες τις ζωές μας θα πρέπει να ξεκινήσουμε το επίπεδο από την αρχή. Στο Modern Mode δεν χρειάζεται πλέον αν ανησυχούμε για τις ζωές του χαρακτήρα μας. Κάθε φορά που χάνουμε, θα επιστρέφουμε στο κοντινότερο Check Point  έως ότου ολοκληρώσουμε το επίπεδο. Για καλή μας τύχη οι Developers πρόσθεσαν αυτό το Mode, γιατί πραγματικά η δυσκολία του παιχνιδιού είναι πολύ μεγάλη, και χωρίς αυτό δεν θα ήταν λίγοι οι παίκτες που θα παρατούσαν το παιχνίδι στην μέση. Σημαντική προθήκη είναι και ο κύκλος κάτω από τον χαρακτήρα μας, που εμφανίζεται σε κάθε Jump και προσδιορίζει το σημείο στο οποίο θα προσγειωθούμε!

Μπορεί το Prepare to Die να έχει γίνει γνωστό από άλλη σειρά παιχνιδιών, στο It’s About Time όμως ταιριάζει γάντι. Τόσο trial and error είχα να δω πολύ καιρό, ενώ η σαδιστική πολυπλοκότητα των συνδυασμών που χρειάζεται ορισμένες φορές, κατατάσσει το παιχνίδι στα πιο δύσκολα platform games τον τελευταίων χρόνων.

Εκτός από τα δύο βασικά Mode που ανέφερα παραπάνω, έχουν προστεθεί και ορισμένες άλλες επιλογές που δίνουν πόντους στη συνολική εμπειρία. Το Pass N’ Play επιτρέπει σε περισσότερους από έναν παίκτες να παίζουν εναλλάξ, με το controller να αλλάζει χέρια κάθε φορά που φτάνουμε σε ένα Check Point η όταν ο χαρακτήρας πεθάνει, ανάλογα το τι θα επιλέξουμε. Σε κάθε πίστα επίσης για να ξεκλειδώσουμε διαφορά Skins που προσφέρει το παιχνίδι, θα πρέπει να ματώσουμε…αφού για να πάρουμε όλα τα διαμάντια, θα πρέπει να σπάσουμε όλα τα κιβώτια, να μην χάσουμε πάνω από 3 φορές αλλά να βρούμε και διάφορα κρυμμένα καλούδια. Όσοι έχετε σκοπό να μαζέψετε όλα τα Collectibles η να κάνετε το παιχνίδι 1000άρι, έχετε μεγάλη ανηφόρα να ανέβετε!

Σε γενικές γραμμές, το Gameplay του παιχνιδιού δεν διαφέρει από τα παλιότερα Crash Bandicoot, και προφέρει τις ίδιες συγκινήσεις. Γρήγορος ρυθμός, εθιστικό platforming, εντυπωσιακά Boss Fights αλλά και “κινηματογραφικά” Set pieces με τον χαρακτήρα μας να προσπαθεί να γλυτώσει τρέχοντας από τεράστιους εχθρούς.

Crash Bandicoot 4: It's About Time - Review

Στον τεχνικό τομέα του παιχνιδιού έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Οι χαρακτήρες είναι πολύ άμορφα σχεδιασμένοι ενώ όλες οι πίστες του παιχνιδιού είναι εντυπωσιακές. Το animation επίσης είναι σε πολύ καλό επίπεδο και πραγματικά θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ κάποιος για να βρει ψεγάδι. Ο χειρισμός είναι άψογος και δεν μας δημιουργεί κανένα πρόβλημα, ακόμα και κατά την εκτέλεση διάφορων πολύπλοκων συνδυασμών και κινήσεων. Το μόνο θέμα που αντιμετώπισα ήταν ορισμένα Frame drops ακόμα και στο XBOX One X, αλλά το πρόβλημα φυσικά δεν ήταν εκτεταμένο και δεν επηρεάζει καθόλου την συνολική εμπειρία. Ο ήχος του παιχνιδιού είναι όμορφος , και μας φέρνει στο μυαλό του παλιότερους τίτλους, μιας και όλες οι μελωδίες έχουν το 90s feeling που κουβαλούσε και η πρόσφατη τριλογία. Οι φωνές των χαρακτήρων στα Cutscenes είναι όμορφες και ταιριάζουν απόλυτα στο συγκεκριμένο στυλ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το Crash Bandicoot 4: It’s About Time είναι ο τίτλος που περίμεναν τόσα χρόνια οι φίλοι της σειράς και γενικότερα των platform παιχνιδιών. Η Toys for Bob έκανε καταπληκτική δουλειά, και κατάφερε να παραδώσει έναν τίτλο που έχει τα πάντα! Μπορεί να χρειάστηκε 22 χρόνια ώστε να έρθει στα χέρια μας ένα παιχνίδι άξιο του ονόματος Crash Bandicoot, αλλά τελικά όλοι οι gamers που μεγαλώσαμε με το συμπαθητικό μαρσιποφόρο αποζημιωθήκαμε στο έπακρο.


Ευχαριστούμε την IGE S.A που μας παραχώρησε το παιχνίδι για τις ανάγκες αυτού του Review

Δοκιμάστηκε σε : XBOX One Χ
Developer : Toys for Bob
Εκδότης : Activision
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2020

8.5
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ
  • Crash Bandicoot 4: It's About Time 8.5

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα