XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

Deep Rock Galactic – Review

Κατά την διάρκεια της E3 το 2017, είχε παρουσιαστεί ένα πολύ ενδιαφέρον και περίεργο Co-op FPS παιχνίδι, με όμορφη ατμόσφαιρα και καταιγιστική δράση, το οποίο μάλιστα ήταν και XBOX Console Exclusive. Ο λόγος γίνεται φυσικά για το Deep Rock Galactic το οποίο είδαμε κατά την διάρκεια της Press Conference που είχε πραγματοποιήσει τότε το XBOX. To παιχνίδι που δημιούργησε ένα μικρό στούντιο από την Δανία με το όνομα Ghost Ship Games και τελικά κυκλοφόρησε από την Coffee Stain Publishing, σαν XBOX One Preview τίτλος τον Φεβρουάριο του 2018, αλλά και στο Steam την ίδια ημερομηνία σε Early Access μορφή.  Αν και τους πρώτους μήνες το παιχνίδι είχε αρκετά τεχνικά θέματα, αγαπήθηκε από τους παίκτες, και κατάφερε να αποσπάσει πολύ καλές κρητικές από τα μέσα, και γενικότερα από τον κόσμο που ασχολήθηκε μαζί του το διάστημα αυτό.

27 μήνες μετά την αρχική του κυκλοφορία, το παιχνίδι βγαίνει σήμερα 13/5 από το Preview πρόγραμμα του XBOX, και κυκλοφορεί επίσημα πλέον, με τα περισσότερα από τα προβλήματα που είχε να έχουν πλέον λυθεί. Πάμε να δούμε όμως πιο αναλυτικά το δημιούργημα της Ghost Ship Games και να μάθουμε τι είναι αυτό που έκανε τον κόσμο να το αγκαλιάσει, και την πλειοψηφία αυτών που ασχολήθηκαν μαζί του να το κατατάσσουν ως ένα από τα διασκεδαστικότερα Coop παιχνίδια που έχουν παίξει.

Deep Rock Galactic - Review

Hello darkness my old friend….

Το Deep Rock Galactic είναι διασκεδαστικο, βασικά είναι πάρα πολύ διασκεδαστικό, και πως θα μπορούσε να μην είναι, όταν σε ένα παιχνίδι που μοιάζει με μίξη Left for Dead και Minecraft, ο παίχτης αναλαμβάνει με  “διαστημικούς” νάνους, να ταξιδέψει σε σκοτεινά σπηλαία ώστε να εξορύξει διάφορους πολύτιμους λίθους, να κλέψει εξωγήινα αυγά και να εξοντώσει τεράστια τέρατα που ζουν στα έγκατα του πλανήτη Hoxxes IV . Όπως σας ανέφερα και στην αρχή του κειμένου, το DRG είναι ένα παιχνίδι Coop τεσσάρων παικτών, στο οποίο εμείς σαν νάνοι και ειδικοί ως γνωστόν στο σκάψιμο, την δημιουργία σπηλαίων αλλά και την εξόρυξη πολύτιμων λίθων, έχουμε προσληφθεί από την εταιρεία Deep Rock Galactic. Φυσικά δεν επέλεξαν εμάς τους σκληροτράχηλους νάνους στην τύχη. Ο Hoxxes IV είναι ένας αφιλόξενος πλανητής, και στα σκοτεινά του σπηλαία, θα συναντήσουμε εχθρούς αρκετά μεγαλύτερους από το μπόι μας, που θα κάνουν τα πάντα ώστε να μην επιστρέψουν την επιστροφή μας στον διαστημικό σταθμό (Space Rig).

Ξεκινώντας το παιχνίδι βρισκόμαστε στο Space Rigπου ανέφερα και πιο πάνω, το οποίο είναι και το βασικό Hub του παιχνιδιού. Εδώ μπορούμε να επιλέξουμε τον χαρακτήρα μας, να τον παραμετροποιήσουμε, να αναβαθμίσουμε όπλα και εξοπλισμό, αλλά και σαν νάνοι που τιμάμε τα παντελόνια μας, να γίνουμε τύφλα από μπύρες στο Abyss Bar. Α, επίσης μπορούμε να παίξουμε και μπάσκετ κλοτσώντας βαρέλια σε ένα τεράστιο κινούμενο στεφάνι (εθισμός). Ναι είναι τόσο τρελό, αλλά γουστάρω!

Το παιχνίδι διαθέτει 4 διαφορετικά Classes. Ο Driller ο οποίος με το πανίσχυρο τρυπάνι μπορεί να ανοίγει τρύπες πολύ πιο εύκολα από όλους τους άλλους χαρακτήρες, ενώ με το φλογοβόλο που κουβαλάει, μπορεί να κάψει τα πάντα στο πέρασμα του. Ο Engineer με το Platform Gun μπορεί να δημιουργεί παντού μέσα στο σπηλαίο πλατφόρμες ώστε να μπορέσει η ομάδα μας να φτάσει σε δυσπρόσιτα μέρη, ενώ με την καραμπίνα του και τα Sentry Gun, μας προσφέρει μια αρκετά σημαντική προστασία από τους εχθρούς. Ο Gunner είναι ο πιο βαριά αρματωμένος της παρέας αφού με το “Lead Storm” MiniGun μπορεί να εξουδετερώσει όλα τα εξωγήινα τέρατα, αλλά τα Zipline και Shield Generator που διαθέτει, είναι εξίσου σημαντικά βοηθήματα. Τέλος ο Scout μπορεί να μετακινηθεί ευκολότερα από όλους μέσα στα σπήλαια με το Grappling Hook και να φωτίσει πολύ εύκολα τους διαδρόμους και τα πολύ μεγάλα δωμάτια με το FlareGun που διαθέτει.

Με τους φοβερούς και τρομερούς αυτούς νάνους, μπορούμε να πάρουμε μέρος σε 5 διαφορετικού τύπου αποστολές. Αρχικά θα ασχοληθούμε με τα Mining Expedition οπού πρέπει να μαζέψουμε μια συγκεκριμένη ποσότητα από Morkite, και το Egg Hunt στο οποίο πρέπει να μαζέψουμε έναν αριθμό από εξωγήινα αυγά που είναι κρυμμένα στα τοιχώματα των σπηλαίων. Αργότερα θα προχωρήσουμε στο Salvage Operation οπού θα πρέπει να επιδιορθώσουμε ορισμένα μικρά τετράποδα ρομποτάκια (M.U.L.E.) που μας ακολουθούν και μας επιτρέπουν να αποθηκεύουμε οτιδήποτε έχουμε μαζέψει κατά την διάρκεια της αποστολής μας,  μετά από αυτό πρέπει να στήσουμε ένα communications link και αφού το κάνουμε Defend θα μπορέσουμε να μπούμε στο DropPod και να επιστρέψουμε. Στο Point Extraction προσπαθούμε να μαζέψουμε όσο το συντομότερο γίνεται τα Aquarq που μας ζητάει, για να μπορέσουμε να φύγουμε,  ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να εξουδετερώνουμε και τις ορδές των εχθρών που έρχονται από παντού. Στο Elimination θα χρειαστεί να ψάξουμε τα Cocoon στα οποία μέσα υπάρχουν τα mini boss Glyphid Dreadnought, να τα εξοντώσουμε και να επιστρέψουμε στο Space Rig.

Τέλος υπάρχουν και τα αρκετά απαιτητικά DeepDives που ξεκλειδώνουμε λίγο αργότερα, και στην ουσία είναι  μια συλλογή από 3 αποστολές που αναφέραμε πιο πάνω, με 2 απαιτούμενα πλέον Primary Objectives, αρκετά χρονοβόρα, αλλά και με πολύ καλύτερα Rewards!

Deep Rock Galactic - Review

Στο Deep Rock Galactic έχουμε επιλογή να παίξουμε και solo αποστολές, η μαγεία όμως ξεκινάει όταν μαζί με 3 ακόμα φίλους μας μπούμε στο DropPod και κατεβούμε στις αφιλόξενες σπηλιές του πλανήτη. Την πρώτη φορά που θα βγείτε από το DropPod σίγουρα θα μπερδευτείτε, θα βρεθείτε σε ένα μεγάλο σπηλαίο και θα πρέπει πάντα σε συνεργασία  με τους υπολοίπους νάνους της ομάδας να καταφέρετε να ολοκληρώσετε τουλάχιστον τα  κύρια objectives, ώστε να μπορέσετε να επιστρέψετε πίσω στον σταθμό. Αν νομίζετε όμως πως αυτό είναι μια απλή υπόθεση είστε γελασμένοι! Κατά την διάρκεια της κάθε αποστολής θα έρχονται αρκετά κύματα εχθρών που θα πρέπει να εξοντώσετε, όποτε θα πρέπει να μην χανόσαστε μέσα σε αυτά τα τεράστια Random generated σπήλαια και να μένετε όσο το δυνατόν πιο κοντά με τα άλλα μέλη της ομάδας.

Η μαγική λέξη σε αυτό το παιχνίδι είναι μια ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ! Μιας και τα πάντα στο περιβάλλον μπορούν να καταστραφούν, θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση για το ποιος θα σκάψει και που, ώστε να μην βρεθείτε σε δυσάρεστες καταστάσεις, πιστέψτε με σε ένα αχανές σπηλαίο αν ανοίξετε 100 διαφορετικές τρύπες και διαδρομές, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μπερδέψετε την ομάδα σας. Ο 3D χάρτης που υπάρχει στο παιχνίδι, ναι μεν βοηθάει πάρα πολύ στο να καταλάβουμε που βρισκόμαστε άλλα και το που πρέπει να πάμε, όσα περισσότερα τούνελ ανοίγουμε όμως τόσο πιο δύσκολος γίνεται στην “ανάγνωση”.

Deep Rock Galactic - Review

Επίσης όλα τα Gadgets που έχετε μαζί σας, προσφέρουν αρκετές φορές λύση σε πολλά από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε κατά την διάρκεια των αποστολών.  Βρεθήκατε μπροστά σε ένα τεράστιο χάσμα, ο Gunner σας έχει την λύση με το Zipline, το οποίο επιτρέπει σε όλη την ομάδα να μεταφερθεί εκεί που πρέπει κτλ κτλ. Γενικά μόλις συνηθίσετε λίγο το κάθε Class,  αλλά και την λογική του παιχνιδιού, οι κινήσεις θα γίνονται αυτόματα και η όλη εμπειρία ακόμα πιο απολαυστική.

Όπως ανέφερα και νωρίτερα οτιδήποτε μπορούμε να μαζέψουμε κατά την διάρκεια των απόστολων θα μας φανεί χρήσιμο στην πορεία μας μέσα στο παιχνίδι. Μιας και όσα μπορούμε να αναβαθμίσουμε στο DRG χρειάζονται χρήματα και πολύτιμους λίθους/πετρώματα. Από τις στολές, και τον εξοπλισμό, μέχρι και το Forge που ξεκλειδώνετε για τα Weapon Overclocks αργότερα, θέλουν πολλά χρήματα και Resources, οπότε μην αφήνεται τίποτα πίσω σας!

Σε ότι έχει να κάνει με τον τεχνικό τομέα, σίγουρα δεν θα εντυπωσιαστείτε από τα γραφικά του παιχνιδιού, καθώς όπως ανέφερα και νωρίτερα, δεν μιλάμε για έναν ΑΑΑ τίτλο που θα σας ρίξει το σαγόνι με τον οπτικό του τομέα και ας είναι φτιαγμένο στην Unreal Engine 4. Πιστέψτε με στο Deep Rock Galactic, το τελευταίο που θα σας απασχολήσει είναι το πόσο φανταχτερά είναι τα textures που ντύνουν το παιχνίδι. Ο σχεδιασμός του ταιριάζει απόλυτα με το όλο concept, η ατμόσφαιρα είναι πραγματικά τρομερή, ενώ οι φωτισμοί ειδικά κατά την διάρκεια των αποστολών είναι πανέμορφοι. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε και το πόσο εντυπωσιακά λειτουργεί και το σύστημα με τα Procedurally Generated σπήλαια, αφού ακόμα και μετά από πάρα πολλές ώρες παιχνιδιού θα συναντάτε καινούρια δωμάτια για εξερεύνηση, ενώ δύσκολα θα σας δημιουργηθεί η εντύπωση πως παίζετε ξανά στην ίδια “πίστα”.

To animation είναι ομαλό και στο XBOX One X δεν παρατήρησα κανένα τεχνικό πρόβλημα, με τα Frames να είναι σταθερά μιας και ο τίτλος στο X τρέχει σε 1080 ανάλυση με 60fps. Πολύ σημαντικό επίσης είναι το γεγονός πως Disconnect η Lag σε παιχνίδι με άλλους 3 παίκτες Online συνάντησα μια μόνο φορά. Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι πολύ κάλος και δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα κατά την ενασχόληση σας με τον τίτλο, στιβαρός και με πολύ εύκολο Default Mapping. Με μια λέξη άψογος!

Στον ηχητικό τομέα τώρα το παιχνίδι διαπρέπει! Από τα καταπληκτικά Voiceοver των νάνων, μέχρι την μαγευτική ηλεκτρονική μουσική με τα έντονα 80s vibes που θα σας κάνει να νιώσετε πως παίζετε σε κάποιο επεισόδιο του Stranger Things, η δουλειά που έχει γίνει είναι άξια θαυμασμού. Πραγματικά τα επιφωνήματα των πρωταγωνιστών η το τραγούδι τους κατά την κατάβαση σε ολοσκότεινα τούνελ είναι πανέξυπνα και μας κάνουν να χαζογελάμε καθώς παίζουμε, με κορυφαίο το “Hello darkness my old friend…”

Deep Rock Galactic - Review

Rock And Stone Brother!

To Deep Rock Galactic είναι ένα παιχνίδι που πραγματικά θα σας χαρίσει πολλές ώρες διασκέδασης. Σίγουρα δεν είναι φαντασμαγορικός AAA τίτλος, αλλά είναι φτιαγμένο με μεράκι, γεμάτο έξυπνες ιδέες και πάνω απ όλα παίζει τέλεια! Αν θέλετε έναν Coop τίτλο για να περάσετε αρκετές ευχάριστες ώρες με τους φίλους σας, η ακόμα και Online με άλλους παίκτες, δώστε του μια ευκαιρία και θα σας κερδίσει με  την ατμόσφαιρα, το Humor και το εθιστικό gameplay του!


Ευχαριστούμε την PR Nordic και την Ghost Ship Games που μας παραχώρησαν το παιχνίδι για τις ανάγκες αυτού του Review

Δοκιμάστηκε σε : XBOX One X
Developer : Ghost Ship Games
Εκδότης : Coffee Stain Publishing
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020

8
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ
  • Deep Rock Galactic 8

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα