XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

FINAL FANTASY X/X-2 HD Remaster – Review

Listen to my story. This…may be our last chance.

Αυτά είναι τα εισαγωγικά λόγια, που έχουν χαραχθεί στη μνήμη του μυαλού μου, ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο εισαγωγικό Intro βιντεοπαιχνιδιού! Μετά την αρχική κυκλοφορία του Final Fantasy X και του Final Fantasy X-2 στο PlayStation 2 στις αρχές του 2000, έφτασε επιτέλους η στιγμή να κυκλοφορήσει η Remastered έκδοση τους και στο Xbox One.

Η ιστορία ακολουθεί το ταξίδι του Tidus, ενός star του Blitzball (minigame το οποίο παίζεται στο νερό), στον κόσμο της Spira μετά από μία διαμάχη που έχει, με ένα πλάσμα ή μία Θεότητα θα μπορούσαμε να πούμε καλύτερα, το οποίο ονομάζεται Sin. Στο ταξίδι του αυτό, θα γίνει ο προστάτης και ο φύλακας της Summoner Yuna. Θα προσπαθήσει να την προστατέψει με κάθε κόστος, έχοντας σαν απώτερο σκοπό, την καταστροφή του Sin και να ανακαλύψει τη σχέση που ενώνει την μυστήρια αυτή Θεότητα, με τους γονείς του Tidus και της Yuna. Έτσι λοιπόν, μέσα από μία «χρονική ανωμαλία» που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της πρώτης μονομαχίας του Tidus με τον Sin, ο πρωταγωνιστής μας μεταφέρεται χίλια χρόνια στο μέλλον, σε ένα παράλληλο σύμπαν. Εκεί θα ξεκινήσει το ταξίδι τους στον κόσμο της Spira, όπου θα προσπαθήσουν να βρουν τα διάφορα «Summons» για να καταφέρουν να εξολοθρεύσουν οριστικά τον Sin.

FINAL FANTASY X/X-2 HD Remaster - Review

Όσον αφορά δε, στην ιστορία του Final Fantasy X-2, θα είμαστε αρκετά φειδωλοί, για τον απλούστατο λόγο ότι ξεκινάει ακριβώς από εκεί που τελειώνει η ιστορία του Final Fantasy X. Το μόνο το οποίο χρειάζεται να ξέρετε, είναι πως στο δεύτερο μέρος της σειράς, τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα δύο χρόνια μετά από το τέλος του Final Fantasy X. Βασική πρωταγωνίστρια είναι η Yuna με την Rikku, που στην πορεία θα γνωρίσουν μία ακόμα καινούργια χαρακτήρα, την Paine. Στο ταξίδι τους αυτό, τα τρία κορίτσια θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι αναζήτησης των μαγικών «σφαιρών και κρυστάλλων», τα οποία συνδέονται με κάποιον τρόπο με τον Tidus. Αρκετά σας κούρασα με την ιστορία των παιχνιδιών αυτών. Ας αναφέρουμε τώρα κάποια χαρακτηριστικά που αφορούν το gameplay των Final Fantasy X/X-2 HD Remaster.

Όσον αφορά πρώτο παιχνίδι της σειράς, βασίζεται σε ένα turn-based σύστημα μάχης και σε ένα σύστημα το «wait-system», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Στο «wait-system», οι παίκτες μπορούν να δουν το πώς οι επιλογές τους επηρεάζουν τη ροή της μάχης. Όσον αφορά τις ίδιες τις μάχες, χρησιμοποιούμε διαφορετικούς χαρακτήρες, ανάλογα με τον αντίπαλο που έχουμε απέναντι μας. Για παράδειγμα, o Wakka είναι χρήσιμος σε ιπτάμενους αντιπάλους, ενώ ο Tidus μπορεί να κατατροπώσει οποιονδήποτε εχθρό! Το σημαντικό είναι να μπορέσετε να κατανοήσετε, τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες των χαρακτήρων σας. Πρέπει να μάθετε για τον κάθε χαρακτήρα, που είναι αποτελεσματικός και που υστερεί έναντι του αντιπάλου. Ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό, είναι η εναλλαγή των χαρακτήρων χωρίς να χάνετε τη σειρά σας, κάτι που βοηθάει πάρα πολύ την ροή της μάχης.

Όσον αφορά την αναβάθμιση των χαρακτήρων, οι παίκτες χρησιμοποιούν κάποια Spheres, για να «προχωρήσουν» σε αυτόν το λαβύρινθο με τα skills και χρησιμοποιούν πιο εξειδικευμένα Spheres (Agility, Defense, Strength, Mage, Speed, HP/MP), με τα οποία μπορούν να αναβαθμίσουν της ιδιότητες του κάθε χαρακτήρα. Από την άλλη μεριά, το Final Fantasy X-2 παρόλο που μοιράζεται χαρακτηριστικά από το Final Fantasy X, σου επιτρέπει να ταξιδέψεις ελεύθερα στον κόσμο της Spira και να αναλάβεις διάφορες αποστολές και side missions, στο κυνήγι αυτό για τις Spheres.

FINAL FANTASY X/X-2 HD Remaster - Review

Οι χαρακτήρες εξοπλίζονται με αντικείμενα, τα οποία είναι γνωστά, σαν Dress Spheres τα οποία όχι μόνο αλλάζουν την εμφάνιση των χαρακτήρων, αλλά και τις ικανότητες/ιδιότητές τους. Κατά τη διάρκεια των μαχών, οι ήρωες σας θα μάθουν νέα skills για τα αντίστοιχα dress spheres, που σας δίνουν πρόσβαση σε μια μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών για τον σχηματισμό (formation) και στην στρατηγική της μάχης, που θα ακολουθήσετε. Η μεγάλη διαφορά όμως στο Final Fantasy X-2 σε σχέση με τον προκάτοχό του, εμφανίζεται στον τρόπο με τον οποίο διαδραματίζεται η μάχη γενικότερα. Στο δεύτερο μέρος της σειράς, η μάχη παίρνει πιο action στοιχεία και οι εντολές εκτελούνται με το που πατήστε το αντίστοιχο κουμπί.

Ενώ σαν σύνολο το gameplay των X και X-2, δεν εμφανίζει καμία διαφορά με τις αρχικές εκδόσεις των παιχνιδιών αυτών, ο τεχνικός τομέας στη Remaster αυτή έκδοση,  μας παρουσιάζεται σαφώς βελτιωμένος και πλήρως αναβαθμισμένος, παρέχοντας μας 4K αναλύσεις στο XBOX One X. Ειδικά δε στο Final Fantasy X, ο ήχος και το soundtrack του παιχνιδιού έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία, κάνοντάς τον ακόμα πιο καθαρό και κρυστάλλινο. Για τους νοσταλγούς βέβαια, υπάρχει και η επιλογή να παίξετε το παιχνίδι, με το αρχικό soundtrack. Δυστυχώς όμως την ίδια φροντίδα δεν έχει λάβει και το Final Fantasy X-2. Μπορεί τα γραφικά και εδώ να ειναι αρκετά αναβαθμισμένα, αλλά δυστυχώς τον τομέα του ήχου δεν έχει γίνει καμία απολύτως τροποποίηση.

FINAL FANTASY X/X-2 HD Remaster - Review

Και οι δύο εκδόσεις έρχονται με έξτρα περιεχόμενο, όπως για παράδειγμα το expert sphere grid και διάφορα optional bosses, τα οποία ήταν διαθέσιμα στην Ιαπωνική έκδοση του αρχικού Final Fantasy X, ενώ στο Final Fantasy X-2 υπάρχουν extra Dress Spheres και νέα mini games. Επιπλέον προστέθηκε το Creature Creator System και το «Last Mission», ένα extra dungeon με roguelike χαρακτηριστικά. Φυσικά από τη συλλογή αυτή, δεν θα μπορούσε να λείπει η ταινία Eternal Calm. Η ταινία αυτή θα συνδέσει τα κενά που υπάρχουν από την μετάβαση της ιστορία του X σε αυτή του X-2.

Εν κατακλείδι, το Final Fantasy X/X-2 αποτελεί σίγουρα την καλύτερη συλλογή της αγαπημένης σειράς  JRPG που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Ιστορίες που θα σας μαγέψουν, θα σας γοητεύσουν και θα σας κάνουν να βιώσετε μία δραματική ιστορία αγάπης, που πλαισιώνεται από ίντριγκες και ανατροπές. Θα ταξιδέψετε στον υπέροχο κόσμο της Spira και θα νοσταλγήσετε τα εφηβικά σας χρόνια. Είναι μία συλλογή, που σίγουρα δεν πρέπει να λείπει από το ράφι, κανενός fan των JRPG τίτλων και πόσο μάλλον δε, των Final Fantasy παιχνιδιών.


Ευχαριστούμε την CD Media που μας παραχώρησε το παιχνίδι για τις ανάγκες αυτού του Review

Δοκιμάστηκε σε : XBOX One Χ
Developer : Square Enix
Εκδότης : Square Enix
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : Τρίτη, 16 Απριλίου 2019

8.5
ΤΕΛΕΙΟ!
  • FINAL FANTASY X/X-2 HD Remaster 8.5

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα