XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

Final Fantasy XII: The Zodiac Age – Review

Από τον Σεπτέμβριο του 2018 που η Microsoft ανακοίνωσε την έλευση κλασικών Remastered τίτλων της σειράς Final Fantasy, εγώ προσωπικά περίμενα δυο από αυτά να δω, με μεγάλη περιέργεια. Αυτό του Final Fantasy X-X2 (Για το οποίο θα μιλήσουμε στο Review του που έρχεται…) και φυσικά του Final Fantasy ΧΙΙ: The zodiac Age, που είναι ίσως το πιο αγαπημένο, καθώς θεωρώ πως είναι το FF που έφερε τις μεγαλύτερες αλλαγές στην σειρά. 13 χρόνια μετά την επίσημη κυκλοφορία του, το παιχνιδι έρχεται για πρώτη φορά σε κονσόλα της Microsoft και εμείς είμαστε εδώ να αναλύσουμε το κατά πόσο έχει αντέξει στον χρόνο και το αν η δουλειά που έχει κάνει η Square Enix στο Remaster του παιχνιδιού, είναι αρκετή για να μας πείσει να ασχοληθούμε ξανά μαζί του.

Final Fantasy XII: The Zodiac Age - Review

Final Fantasy XII: The Zodiac Age - Review

Το Battle system του παιχνιδιού, το 2006 δεν είχε κάνει αρχικά και την καλύτερη εντύπωση στους φίλους της σειράς, αφού για πολλά χρονιά είχαν ταυτίσει τα Final Fantasy, με Turn-Based, πιο αργές μάχες. Το λεγόμενο Active Dimension Battle που έφερε το FF XII έκανε το παιχνίδι πιο γρήγορο και λιγότερο βαρετό αφού όλα γίνονται On-the fly. Όταν η ομάδα μας πλησιάσει σε έναν εχθρό, θα ξεκινήσουν να γεμίζουν οι μπάρες της επίθεσης, με τον κάθε χαρακτήρα να επιτίθεται όποτε η μπάρα του γεμίζει. Υπάρχουν δύο διαφορετικές μορφές μάχης από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε, το  «Wait» και «Active«.  Όταν επιλέξετε τον τύπο  «Wait», μόλις πατήσετε οποιοδήποτε κουμπί για να αλλάξετε κάτι στην ομάδα σας, όλα σταματούν. Αυτό σας δίνει χρόνο να σκεφτείτε την επόμενη σας κίνηση και να δείτε τι συμβαίνει στη μάχη. Μια εξαιρετική επιλογή για όσους είναι νέοι στο σύστημα. Ο «Active» τύπος είναι για όσους γνωρίζουν τι κάνουν και μπορούν να χειριστούν τις καταστάσεις πιο γρήγορα, αφού σε αυτό το mode, κατά την διάρκεια της διαχείρισης της ομάδας η μάχη συνεχίζεται. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή αυτό το σύστημα, ακόμα και στο Wait mode θα σας πάρει λίγη ώρα μέχρι να κατανοήσετε πλήρως τον τρόπο που λειτουργεί. Μόλις εξοικειωθείτε όμως και προχωρήσετε περισσότερο στο παιχνίδι, πραγματικά θα απολαύσετε όλες τις μάχες (εκτός από ορισμένα εκνευριστικά Boss!!).

Final Fantasy XII: The Zodiac Age - Review

Στον τεχνικό τομέα τώρα, το παιχνίδι παρά την φροντίδα που δέχθηκε από την μαμά Square Enix, έχει αρχίσει και δείχνει τα χρόνια του. Τα ingame γραφικά ειναι αρκετά «καθαρά» και ο κόσμος έχει όμορφα και ζωντανά χρώματα. Εκεί που είδα μεγάλη διαφορά είναι στα Cinematic οπού πραγματικά με εντυπωσίασαν. Όλα έχουν γίνει Remastered και έχουν καλογυαλιστεί, σε βαθμό που εύκολα μπορούσαν να σταθούν σε έναν τίτλο της τρέχουσας γενιάς. Να επισημάνουμε επίσης πως το παιχνιδι στο XBOX One X που το έπαιξα τρέχει σε 1080 και 60FPS. Δεν κατάλαβα να σας πω την αλήθεια γιατί δεν υπάρχει επιλογή για ανάλυση, αφού πιστεύω πως η κονσόλα εύκολα θα μπορούσε να υποστηρίξει και αλλά και υψηλό Frame rate σε αυτό το παιχνιδι. Όπως και να έχει τα 60fps στον συγκεκριμένο τίτλο ειναι ότι πρέπει, αφού η μάχη ειναι γρήγορη και παρά τον χαμό που γίνεται στην οθόνη από τα διάφορα εφέ, όλες οι κινήσεις εκτελούνται πολύ ομαλά, χωρίς ενοχλητικά σπασίματα και διάφορα αλλά, που θα μπορούσαν να χαλάσουν την εμπειρία μας. Αν μέσα σε όλα αυτά αναλογιστούμε πως μιλάμε για ένα Remaster και όχι Remake, πιστεύω πως σε γενικές γραμμές πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από την δουλειά της Square Enix. Ο ήχος του παιχνιδιού κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το εντυπωσιακό Soundtrack του Hitoshi Sakimoto, έχει ενορχηστρωθεί από την αρχή και το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Το Voice acting δεν ειναι άσχημο και αν είχε γίνει λίγο καλύτερη δουλειά στο Lip-Sync, όλα θα ήταν υπέροχα, αλλά είπαμε, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας…..

Final Fantasy XII: The Zodiac Age - Review

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Στην ερώτηση αν το παιχνιδι παίζετε ακόμα ευχάριστα, 13 χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία η απάντηση είναι ναι, η μάλλον ΝΑΙ! Και αυτό γιατί πολύ απλά το Final Fantasy XII: The Zodiac Age, ήταν μπροστά από την εποχή του. Το πραγματικά εθιστικό Gameplay, μαζί το απολαυστικό σύστημα μάχης και την όμορφη ιστορία, θα σας κρατήσουν απασχολημένους για πολλές ώρες στον κόσμο της Ivalice. Όσοι δεν το παίξατε παλαιότερα, ειναι ευκαιρία τώρα να ασχοληθείτε με έναν τίτλο που ακόμα και σήμερα, σε κάνει  να κοιτάς με ένα ηλίθιο χαμόγελο απόλαυσης την τηλεόραση, όσο περνάνε τα Closing credits.


Ευχαριστούμε την CD Media που μας παραχώρησε το παιχνίδι για τις ανάγκες αυτού του Review

Δοκιμάστηκε σε : XBOX One Χ
Developer : Square Enix
Εκδότης : Square Enix
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : Τρίτη, 30 Απριλίου 2019

8
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ
  • Final Fantasy XII: The Zodiac Age 8

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα