XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

Immortals Fenyx Rising – A New God DLC – Review

To Immortals Fenyx Rising ήταν σίγουρα από τις μεγαλύτερες και πιο ευχάριστες εκπλήξεις του 2020 σε ότι έχει να κάνει με τις κυκλοφορίες νέων παιχνιδιών. H Ubisoft Quebec κατάφερε να μας παραδώσει έναν πολυ αξιόλογο τίτλο, που συνδυάζει απολαυστικά την μαγεία και τους μηχανισμούς του Zelda Breath of the Wild, με το αρχαίο Ελληνικό στοιχείο που συναντήσαμε στο Assassins Creed Odyssey. Σχεδόν δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού το οποίο έχει αποσπάσει εξαιρετικές κρητικές τόσο από τον τύπο, όσο και από τους Gamers σε όλες τις πλατφόρμες, η Ubisoft κυκλοφορεί το πρώτο από τα τρία προγραμματισμένα DLC του, με την ονομασία A New God, δίνοντας μας την δυνατότητα να χαθούμε για μια ακόμα φορά στον όμορφο και πολύχρωμο κόσμο του παιχνιδιού.

Το αν ειναι ικανό το περιεχόμενο που προσθέτει το DLC στο παιχνίδι, τόσο ποιοτικά όσο και σε διάρκεια ώστε να μας κρατήσει καθηλωμένους για μια ακόμη φορά μπροστά στις τηλεοράσεις μας, θα το μάθετε διαβάζοντας το κείμενο που ακολουθεί.

Immortals Fenyx Rising - A New God DLC - Review

Η ιστορία του A New God ξεκινάει αμέσως μετά την ολοκλήρωση του βασικού παιχνιδιού, οπότε όποιος δεν έχει παίξει το Immortals Fenyx Rising καλύτερα να σταματήσει εδώ την ανάγνωση και να μεταφερθεί στο Review του Main Game, προς αποφυγή spoilers. Αφού ο ήρωας μας έχει ολοκληρώσει την αποστολή του, σώζοντας τους Άρη, Αφροδίτη, Ήφαιστο και Αθηνά,  και κατατροπώνοντας τον Typhon που μας έκανε την ζωή δύσκολη, πρέπει σαν γιος (η κόρη) οπως αποδείχθηκε του Δία, να αποδείξει πως αξίζει και αυτός μια θέση στον Όλυμπο ανάμεσα στους 12 άλλους θεούς. Αυτό φυσικά δεν θα είναι εύκολη υπόθεση αφού οι θεοί θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις και της δυνατότητες του Fenyx μέσα από διάφορα νέα απαιτητικά trials. Η γραφή συνεχίζει να έχει αυτό το χιουμοριστικό ύφος που συναντήσαμε στο main storyline, όμως δυστυχώς σαν Story είναι αρκετά πιο αδύνατο, μιας και το βάρος του Studio σε αυτό το DLC έχει πέσει στα puzzle που καλούμαστε να λύσουμε και στους μηχανισμούς και πολύ λιγότερο στην εξέλιξη της ιστορίας.

Immortals Fenyx Rising - A New God DLC - Review

Σε ότι έχει να κάνει με το Gameplay του παιχνιδιού και εδώ δεν έχουμε μεγάλες διαφορές. Όσοι αγάπησαν τα Vaults και τα puzzles που υπήρχαν σε αυτά, στο αρχικό παιχνίδι, θα περάσουν υπέροχα στο A New God. Η φιλοσοφία είναι ακριβώς η ίδια, με διάφορες αποστολές που θα πρέπει να ολοκληρώσουμε μέσα στα νέα μεγαλύτερα και αρκετά πιο πολύπλοκα Vaults που πλαισιώνουν το DLC αυτό. Τα νέα αυτά Puzzle έχουν αρκετά αυξημένη δυσκολία και θα πρέπει να έχετε φτάσει τον χαρακτήρα σας με το τέλος του παιχνιδιού, σε ένα αρκετά καλό επίπεδο από ξεκλειδωμένα Powers, Skills, Stamina κτλ για να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε.

Μιας και είχα αρκετό διάστημα να ασχοληθώ με το παιχνίδι, δυσκολεύτηκα πάρα πολύ μπορώ να πω ώστε να ολοκληρώσω αρκετά από τα Trials, μιας και η αυξημένη δυσκολία των γρίφων με τους νέους μηχανισμούς που έχουν προστεθει, σε συνδυασμό με το γεγονός πως πρέπει να μάθεις ξανά όλα τα Skills και τους πολύπλοκους συνδυασμούς που απαιτεί ο χειρισμος, κάνουν την όλη διαδικασία ακόμα πιο δύσκολη.

Αυτό που δεν μου άρεσε είναι η δομή του “Ολύμπου” που μπορεί να είναι πολυ όμορφα σχεδιασμένος και με αρκετή φαντασία, όμως δεν προσφέρει σε καμία περίπτωση την ελευθερία που συναντήσαμε στο Golden Isle. Τα Trials που θα χρειαστεί να ολοκληρώσουμε είναι τοποθετημένα σε διαφορά σημεία του χάρτη και το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε τον τρόπο ώστε να φτιάσουμε σε αυτά. Είπαμε πως είναι ένα DLC που ρίχνει το βάρος του στα Puzzles αλλά θα ήθελα να υπάρχουν πράγματα που θα ‘καναν τον παίκτη να θέλει να εξερευνήσει περισσότερο τον χάρτη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το A New God είναι ένα DLC για οσους απόλαυσαν τα Vaults στο αρχικό παιχνίδι, με μια τυπική ιστορία που είναι τόσο όσο για να σε βάλει στο κλίμα. Η αυξημένη δυσκολία των Puzzles σε συνδυασμό με τις νέες δυνατότητες του χαρακτήρα προσφέρουν στους παίκτες αρκετές ώρες ευχάριστης ενασχόλησης. Όσοι θα θέλατε να δείτε μια πιο μεγάλη ανάπτυξη της ιστορίας, παρόμοια με αυτή που συναντήσαμε στο Main Game, καλύτερα να περιμένετε τo Myths of the Eastern Realm DLC που έρχεται τους επόμενους μήνες.


Ευχαριστούμε την Ubisoft που μας παραχώρησε το παιχνίδι για τις ανάγκες αυτού του Review

Δοκιμάστηκε σε : XBOX Series X|S – XBOX One X
Developer : 
Ubisoft
Εκδότης : Ubisoft
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : Πέμπτη , 28 Ιανουαρίου 2021

7
ΚΑΛΟ
  • Immortals Fenyx Rising - A New God DLC 7

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα