XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

Life is strange 2 : Episode 4 – Faith – Review

Σχεδόν 3 μήνες μετά το 3o επεισόδιο της σειράς του Life is Strange 2, η Dontnod επιστρέφει με την συνεχεία της περιπέτειας των αδερφών Diaz. Το προηγούμενο επεισόδιο Wastelands όπως σας είχα αναφέρει με είχε μπερδέψει αρκετά, είχε ορισμένες δυνατές σκηνές που δεν μπόρεσαν συνολικά να το ανεβάσουν μιας και τα αρνητικά του στα δικά μου μάτια ήταν περισσότερα.

Ξεκίνησα το παιχνιδι με μεγάλη περιέργεια τόσο για την εξέλιξη της ιστορίας, άλλα και για να δω το αν θα καταφέρει η εταιρεία να δώσει νέα πνοή στον τίτλο και να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον μας, μιας και έχουν μείνει μόνο 2 επεισόδια ώστε να κλείσει και το δεύτερο παιχνίδι του επιτυχημένου Franchise. Δυστυχώς όμως φαίνεται πως η Dontnod δεν μαθαίνει από τα λάθη της, το Faith πάσχει και αυτό από της παιδικές ασθένειες που ταλαιπωρούν τον τίτλο από το 2ο επεισόδιο και μετά. Ευτυχώς για εμάς όμως το ταλέντο που έχει το studio αυτό στο να δημιουργεί συναισθηματικά δυνατές σκηνές σώζει για μια ακόμα φορά την κατασταση.

Life is strange 2 : Episode 4 - Faith - Review

ΙΣΤΟΡΙΑ (Με όσο λιγότερα spoilers γίνεται)

Μετά τα γεγονότα του προηγούμενου επεισοδίου ο Sean ξυπνάει σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου περιφρουρούμενος. Ο θάνατος του αστυνομικού στο ξεκίνημα της Ιστορίας φυσικά και δεν έχει ξεχαστεί, και για το γεγονός που τα ξεκίνησε όλα θα χρειαστεί να απαντήσει αρκετές ερωτήσεις, στην αστυνομικό που τον επισκέπτεται όσο είναι στο κρεβάτι του πόνου… Ο Daniel δεν ειναι δίπλα του, αλλά θα εμφανιστούν νέα και φιλικά προς τον Sean πρόσωπα, που καταλαβαίνουν πως δεν έχουν να κάνουν με έναν κακοποιό αλλά ένα παιδί που έχει περάσει, ότι έχει περάσει στην προσπάθειά του να προστατέψει τον μικρό του αδερφό. Ο Sean μόλις μαθαίνει πληροφορίες για το μέρος που έχει βρει καταφύγιο ο Daniel, καταφέρνει να το σκάσει από το νοσοκομείο με περιπετειώδες τρόπο και βγαίνει ξανά στον δρόμο προσπαθώντας να φτάσει στο μέρος που ζει πλέον ο αδερφός του, για να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για το Puerto lobos του Μεξικό…..αμ δε, σιγά μην ήταν τόσο εύκολο!

Ο μικρός Daniel βρίσκεται στα “χέρια” μιας περίεργης χριστιανικής σέκτας, που προσπαθεί να κερδίσει χρήματα εκμεταλευόμενη τυφλωμένους από τις θεϊκές δυνάμεις του Angel Daniel πιστούς. Στην προσπάθεια του να πάρει πίσω τον αδερφό του ο Sean θα έχει και έναν σύμμαχο έκπληξη για τον οποίο δεν θα αναφέρω τίποτα περισσότερο. Βασικά δεν θα αναφέρω και για την ιστορία τίποτα περισσότερο, νομίζω ήδη είπα αρκετά που ίσως δεν θα έπρεπε…

Life is strange 2 : Episode 4 - Faith - Review

GAMEPLAY

Δεν νομίζω κανείς σας να περιμένει συνταρακτικές αλλαγές σε αυτό τον τομέα, και πολύ καλά κάνετε γιατί δεν υπάρχει καμία. Όλα όσα είδαμε στα προηγούμενα επεισόδια υπάρχουν και σε αυτό, ίδιοι μηχανισμοί χωρίς καμία αλλαγή. Ακόμα και οι χωρίς κανέναν πλέον λόγω ζωγραφιές του Sean συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν και πραγματικά πλέον υπάρχουν μόνο και μόνο για να μεγαλώνουν την διάρκεια του παιχνιδιού,  αλλά η αλήθεια είναι πως είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες πρακτικές. Ένα ακόμα αρνητικό που παρατήρησα  ειναι ο μηδενικός αντίκτυπος που έχουν οι διαφορετικές επιλογές μας στην εξέλιξη της ιστορίας. Έπαιξα το παιχνίδι 2 φορές για να δω αν θα πάρει διαφορετική τροπή η ιστορία κάνοντας διαφορετικές σημαντικές επιλογές, άλλα μάταια. Εκτός από 2-3 διαφορετικών cutscene και ορισμένων διαλόγων, η κατάληξη είναι η ίδια, πραγματικά καμία μα καμία διαφορά. Τώρα αν κάποιος ειναι ψυχαναγκαστικός και θέλει να δει όλα τα δωμάτια σε ένα σπίτι, η ένα παραπάνω σοκάκι με χόρτα, οκ δικό του πρόβλημα…

Life is strange 2 : Episode 4 - Faith - Review

Και αν ήθελα να κλείσω στα μάτια σε όλα αυτά που έγραψα παραπάνω, η μικρή διάρκεια του παιχνιδιού και η πολύ αργή εξέλιξη του δεν με αφήνουν. Παντού φαίνεται πως όλα ειναι στημένα έτσι ώστε να μεγαλώσει η διάρκεια του επεισοδίου. Ο χαρακτήρας περπατάει “ταλαιπωρημένος” καθ’ όλη τη διάρκεια κάτι που είναι εκνευριστικό ορισμένες στιγμές, επίσης υπάρχουν πολλές επιλογές που δεν προσφέρουν τίποτα και καμία χρήσιμη πληροφορία, απλά έχουν προστεθεί για να καθυστερήσει η εξέλιξη της ιστορίας. Ακόμα και έτσι όμως μου δόθηκε η εντύπωση πως το Faith είναι μικρότερο σε διάρκεια από τα 3 προηγούμενα.

Για να μην είμαι και άδικος όμως πρέπει να πω πως υπάρχουν ορισμένες δυνατές στιγμές στο παιχνίδι, ίσως οι ποιο δυνατές που έχουμε δει σε αυτά τα 4 επεισόδια, αφού έχουμε να δώσουμε απαντήσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον ρατσισμό, την θρησκεία και πολλά άλλα. Ο Sean πλέον έχει “μεγαλώσει” πιθανότατα πολύ πιο γρήγορα από όσο ο ίδιος ήθελε και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού το νιώθουμε αυτό, έχουμε να κάνουμε με έναν πιο σοβαρό χαρακτήρα, που ξέρει τι θέλει και είναι πρόθυμος να θυσιαστεί για τον σκοπό του. Επίσης ο μικρός Daniel συνεχίζει να μας σπάει τα νευρά, και δεν μας δίνει και το παιχνίδι επιλογή να τον παρατήσουμε και να πάμε σε κανά Casino ρε γαμώτο.

Life is strange 2 : Episode 4 - Faith - Review

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ – ΗΧΟΣ

Για τον χειρισμό του παιχνιδιού και τον τεχνικό τομέα δεν έχω να προσθέσω κάτι καινούριο, όπως και στο προηγούμενο έτσι και σε αυτό το επεισόδιο οι χαρακτήρες τα τοπία κτλ έχουν ένα κλικ περισσότερης αληθοφάνειας από τα παλαιότερα τη σειράς. Υπήρξαν σε ορισμένες στιγμές κάποια μικρά frame drops, αλλά δεν νομίζω πως είναι κάτι που χαλάει την συνολική εμπειρία, μιας και το παιχνιδι κινείτε σε πολύ αργούς ρυθμούς.

Η μουσική του παιχνιδιού τώρα, για μια ακόμα φορά βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα και δένει άψογα με την εξέλιξη της ιστορίας. Επιβάλλεται όμως να αναφέρω πως η απίστευτη χορωδιακή εκτέλεση του Meaning από τον Γάλλο Cascadeur (Alexandre Longo) σε συνδυασμό με τις σκηνές που βλέπουμε στο τέλος του επεισοδίου, δημιουργούν την μεγαλύτερη συναισθηματική φόρτιση στο παιχνιδι μέχρι σήμερα. Πραγματικά τρομερό δέσιμο μουσικής και εικόνων, άψογη επιλογή!

Life is strange 2 : Episode 4 - Faith - Review

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το Faith, όπως και το προηγούμενο επεισόδιο έχει τα πάνω και τα κάτω του, σε μπερδεύει και σου δίνει αρχικά την εντύπωση πως τα παιδιά εκεί στην Dontnod έχουν βαλτώσει, έχουν κουραστεί και απλά βγάζουν περιεχόμενο ώστε να τελειώσει το παιχνιδι. Το τέλος του όμως είναι αυτό που το σώζει και που με έκανε να ξεχάσω τα περισσότερα από τα αρνητικά που συνάντησα κατά την διάρκεια των 2 Playthrough. Δυνατές σκηνές γεμάτες συναίσθημα και επενδυμένες με ένα υπέροχο soundtrack που τις απογειώνει, με αποτέλεσμα να αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για την εξέλιξη και το τέλος της περιπέτειας των των αδερφών Diaz.


Ευχαριστούμε την CD Media που μας παραχώρησε το παιχνίδι για τις ανάγκες αυτού του Review

Δοκιμάστηκε σε : XBOX One Χ
Developer : Dontnod Entertainment
Εκδότης : Square Enix
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019

8
ΚΑΛΟ
  • Life is strange 2 : Episode 3 - Faith 8

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα