XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

NBA 2K21 Next Gen – Review

Εδώ και αρκετούς μήνες έχει γίνει μεγάλο θέμα με τον τρόπο με τον οποίο θα αναβαθμιστούν τα CrossGen παιχνίδια στα νέα XBOX Series X|S και PS5. H Microsoft με το smart delivery, έχει δώσει την δυνατότητα στους developers να προσφέρουν την αναβαθμισμένη έκδοση του τίτλου τους δωρεάν σε όσους αποκτήσουν τις νέες κονσόλες της, όμως αρκετές εταιρείες αποφάσισαν να συμπεριλάβουν την NextGen εκδοχή του παιχνιδιού τους σε ειδικές (και ακριβότερες) εκδόσεις ή να το πουλήσουν στα ηλεκτρονικά καταστήματά της κάθε πλατφόρμας σαν stand alone κυκλοφορία.

Η ανήκει στα Studio που ανέφερα παραπάνω,  έτσι την έκδοση του NBA 2Κ21 για τα XBOX Series X|S έχει την δυνατότητα να την κατεβάσει δωρεάν μόνο όποιος είχε αποκτήσει την Mamba Forever Edition του παιχνιδιού, ενώ πωλείται κανονικά σαν αυτόνομος τίτλος για τις νέες κονσόλες της Microsoft. Σε αυτό το κείμενο δεν θα αναλύσουμε το αν είναι ή δεν είναι σωστή η συγκεκριμένη πολιτική, καθώς το θέμα αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση και στην τελική έχει να κάνει με την δουλειά που έχει γίνει σε κάθε τίτλο και το κατά πόσο αυτός δικαιολογεί τα παραπάνω χρήματα που ζητάει.

Στo Review που έκανε ο Μιχάλης Αγιοργιωτάκης για τοNBA 2K21 τον Σεπτέμβριο, έχουν αναλυθεί κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, όλα τα θετικά και τα αρνητικά του τίτλου στις κονσόλες προηγουμένης γενιάς. Εμείς σε αυτό το κείμενο θα επικεντρωθούμε στα νέα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, θα δούμε τι καινούριο έχει να προσφέρει ο μπασκετικός τίτλος της στο XBOX series X και το αν αξίζει κάποιος που έχει παίξει το παιχνίδι τους τελευταίους 3 μήνες, να ασχοληθεί ξανά μαζί του στις Next Gen κονσόλες.

NBA 2K21 Next Gen - Review

Ξεκινώντας το παιχνίδι το πρώτο πράγμα που μου έκανε τρομερή εντύπωση το πόσο μικροί είναι πλέον οι χρόνοι φόρτωσης. Όλοι ξέρουμε πως οι SSD που έχουν ενσωματωθεί στα νέα μηχανήματα, είναι μια μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με τις κονσόλες της προηγούμενης γενιάς. Ακόμα και έτσι όμως τα 30 περίπου δευτερόλεπτα που χρειάζονται ώστε να βρεθούμε από το Dasboard της κονσόλας μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να αρχίσουμε το παιχνίδι μας, είναι κάτι το απίστευτο.

Οι εκπλήξεις συνεχίζονται μπαίνοντας στον αγώνα και βλέποντας τον κόσμο στην κερκίδα να είναι πιο ζωντανός από ποτέ. Το presentation στα ΝΒΑ2Κ παιχνίδια πάντα ήταν εξαιρετικό, εδώ όμως μιλάμε για κάτι πραγματικά εντυπωσιακό, με περισσότερους από 150 διαφορετικούς (ΑΙ) φιλάθλους και animations, το γήπεδο ζωντανεύει σε βαθμό που δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν. Στην όλη εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, πολλούς πόντους προσθέτει και η νέα Rail Cam η οποία δίνει μια τηλεοπτική αίσθηση στο παιχνίδι, αλλά δυστυχώς για να μπορέσετε να παίξετε όπως πρέπει, θα χρειαστεί να την παραμετροποιήσετε, μιας και το οπτικό πεδίο που προσφέρει είναι περιορισμένο και δεν επιτρέπει να σχεδιάσουμε όπως θέλουμε την κάθε επίθεση της ομάδας μας.

NBA 2K21 Next Gen - Review

Τρομερή δουλειά έχει γίνει πλέον και στα μοντέλα των παικτών, τα οποία έχουν σχεδιαστεί με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και μαζί με τα καταληκτικά νέα animations αλλά και την νέα Impact Engine, δημιουργούν ένα πανέμορφο αποτέλεσμα που πολλές φορές σε αφήνει με ανοιχτό το στόμα. H κίνηση των παικτών έχει μια φυσικότητα που δεν έχουμε δει ξανά σε αθλητικό παιχνίδι, αν και ορισμένες φορές η “σύνδεση” των animations στις αλλαγές των κινήσεων, φαίνεται πως χρειάζεται λίγο περισσότερη δουλειά. Στη Next Gen έκδοση του NBA 2K21 έχουν γίνει βελτιώσεις σε πολλούς ακόμα τομείς, που συνολικά δημιουργούν μια πολύ διαφορετική και σίγουρα πολύ πιο εντυπωσιακή εμπειρία, από αυτή που πρόσφερε  το παιχνίδι τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο ήχος κυμαίνεται στα γνωστά πολυ καλά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει το παιχνιδι. Η περιγραφή του αγώνα είναι κλασικά ότι καλύτερο έχουμε ακούσει σε sport game, ενώ στο ήδη πολύ “γεμάτο” και ποιοτικό Soundtrack του παιχνιδιού, προστέθηκαν και αρκετά ακόμα κομμάτια, που θα υπάρχουν αποκλειστικά σε σε αυτή την έκδοση.

NBA 2K21 Next Gen - Review

Από τα νέα Modes που έχουν προστεθεί σε αυτή την έκδοση, αυτό που ξεχωρίζει σίγουρα είναι το The City, ένα διευρυμένο On line world Hub. Το The City βασίζεται στo The Neighborhood mode που υπήρξε σήμα κατατεθέν του franchise τα τελευταία δύο χρόνια. H Visual Concepts συνεχίζει να εξελίσσει το συγκεκριμένο mode δημιουργώντας κάτι που ουσιαστικά μοιάζει με ένα μπασκετικό MMORPG. Όταν επισκέπτεστε για πρώτη φορά το The City, θα ξεκινήσετε στο “Rookieville” το οποίο είναι ακριβώς αυτό που μαρτυράει το όνομα του: μια περιοχή για τους αρχάριους, που λειτουργεί σαν tutorial και στην οποία θα χρειαστεί να ολοκληρώσετε πολλές “αποστολές” προτού ανοίξει η υπόλοιπη πόλη. Μόλις βγείτε από το Rookieville, θα επιλέξετε ένα από τα τέσσερα διαθέσιμα  factions (North, East, South και West ) ώστε να ξεκινήσουν περιπέτειες σας σε αυτό το κατά πολύ αναβαθμισμένο Online Mode του παιχνιδιού.

Μια ακόμη σημαντική προθήκη είναι και το The W  που στην ουσία είναι το αντίστοιχο MyPlayer και δίνει την δυνατότητα στους κατόχους του παιχνιδιού, να δημιουργήσουν την δική τους WNBA παίκτρια και να ξεκινήσουν την καριέρα τους σε όποια από τις 12 ομάδες του WNBA επιθυμούν, να παίξουν Online Head to Head αγώνες και να πάρουν μέρος σε 3v3 τουρνουά, σε γήπεδα που υπάρχουν αποκλειστικά σε αυτό το Mode. Αλλαγές έχουμε και στο Franchise mode που πλέον μετονομάστηκε σε MyNBA και μας προσφέρει πολλές επιλογές παραμετροποίησης, ώστε ο κάθε παίκτης να μπορέσει να το στήσει όπως θέλει, ενεργοποιώντας η αφαιρώντας διάφορα χαρακτηριστικά. Σημαντικο επίσης είναι το γεγονός πως για το MyTeam mode, μπορείτε να μεταφέρετε στο XBOX Series X, όλο το περιεχόμενο αλλά και το Ingame currency που είχατε αποκτήσει στην έκδοση του XBOX One.

NBA 2K21 Next Gen - Review

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το NBA 2K21 στις NextGen κονσόλες είναι πιο όμορφο από ποτέ. Καταπληκτικά γραφικά και animations μας δίνουν την αίσθηση πως παρακολουθούμε έναν πραγματικό αγώνα μπάσκετ. Η δύναμη των νέων κονσολών έδωσε στους Developers την δυνατότητα να δημιουργήσουν μια εξαιρετικά ζωντανή ατμόσφαιρα, ενώ οι πολλές βελτιώσεις σε επιμέρους τομείς του παιχνιδιού εκτοξεύουν το Gameplay αλλά και την γενικότερη ποιότητα του τίτλου της 2K. Οι φίλοι του Franchise και της πορτοκαλί μπάλας που έχουν κάνει την μετάβαση στις νέες κονσόλες, δεν πρέπει να χάσουν αυτή την έκδοση του παιχνιδιού.


Ευχαριστούμε την CD Media που μας παραχώρησε το παιχνίδι για τις ανάγκες αυτού του Review

Δοκιμάστηκε σε : XBOX Series X
Developer :
Visual Concepts
Εκδότης : 2K
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020

8.5
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ
  • NBA 2K21 Next Gen 8.5

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα