XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

Project Cars 3 – Review

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναφέρω ξεκινώντας αυτό το Review, είναι πως ο αριθμός 3 στο όνομα του παιχνιδιού είναι ένα λάθος. Το Project Cars 3 απέχει πολύ από τα δυο προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, και κακός κατά την γνώμη μου έστω και ονομαστικά συνδέετε με τους  δυο προηγούμενους τίτλους. Τα Project Cars και Project Cars 2 που κυκλοφόρησε πριν από σχεδόν τρία χρόνια, είχαν μια πιο Sim προσέγγιση των αγώνων, χωρίς φυσικά να φτάνουν σε επίπεδα ρεαλισμού μεγάλους τίτλους του είδους, όμως σίγουρα ήταν αξιόλογες προσπάθειες με τα καλά και τα αρνητικά τους.

Οι Φίλοι της σειράς θα περίμεναν η Slightly Mad Studios να πατήσει πάνω σε όλα όσα είχε χτίσει με τα δυο προηγούμενα παιχνίδια της, και να παραδώσει έναν ακόμα πιο λεπτομερή, ποιοτικό και προσεγμένο Racing Simulation τίτλο. Αντ’ αυτού το Αγγλικό studio αποφάσισε να κάνει μια στροφή 180 μοιρών, και να μας παρουσιάσει έναν τίτλο με περισσότερα Arcade στοιχεία, πιο εύκολα προσβάσιμο σε νέους παίκτες, ο οποίος όμως  έχει αφήσει πίσω του πολλά από τα χαρακτηριστικά αλλά και τις θεμελιώδεις αξίες των προηγούμενων παιχνιδιών.

Ας δούμε αναλυτικά όμως τι κάνει, και τι δεν κάνει καλά ο νέος τίτλος της Slightly Mad Studios, και αν αξίζει να ασχοληθούν μαζί του οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Project Cars 3 - Review

Ξεκινώντας θα επιλέξουμε ένα από τα 4 διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας που είναι διαθέσιμα, και μετά θα φτιάξουμε τον οδηγό μας, επιλέγοντας τον ρουχισμό του, χωρίς ωστόσο να μας δίνεται η δυνατότητα για λεπτομερή παραμετροποίηση του. Ο πρώτος αγώνας που θα ξεκινήσει αμέσως μετά, θα μας βάλει στο κλίμα του παιχνιδιού, θα μας δώσει μια πρώτη γεύση από τις αλλαγές που έχουν γίνει στον νέο τίτλο της σειράς, και θα μας ζεστάνει για το χορταστικό και διαφορετικό Carrer Mode που περιλαμβάνει το παιχνίδι, που αποτελεί το βασικό Mode του, και στο οποίο πιθανότατα  θα περάσετε τον περισσότερο χρόνο κατά την ενασχόληση σας με τον τίτλο (ιδικά αν δεν είστε φίλος των Online αγώνων).

Το μενού και γενικότερα η φιλοσοφία, θυμίζει αρκετά τίτλους που δεν φημίζονται για τον Sim προσανατολισμό τους όπως τα Grid (με το οποίο έχει πάρα πολλά κοινά) DriveClub και άλλα. Οι ομοιότητες όμως δεν σταματούν εδώ, αφού σε αντίθεση με τα μεγάλα πρωταθλήματα στα οποία είχαμε μάθει στο PC2, στο Project Cars 3 έχουμε ένα πολύ πιο απλοποιημένο σύστημα, με Events σε διαφορετικές κατηγορίες αυτοκινήτων και αγώνες μικρής διάρκειας, ενώ τα Pit Stop και όλες τις άλλες σημαντικές λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν έναν Racing Sim τίτλο δεν υπάρχουν πια.

Project Cars 3 - Review

Κατά την διάρκεια κάθε αγώνα, θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τρία διαφορετικά Objectives, όταν φτάσουμε τα απαιτούμενα ολοκληρωμένα Objectives, μπορούμε να προχωρήσουμε σε διαφορετικά event και κατ΄ επέκταση σε μεγαλύτερη και πιο απαιτητική κατηγορία. Σε κάθε αγώνα και ανάλογα τις επιδόσεις μας σε αυτόν, θα αποκτούμε πόντους εμπειρίας που ανεβάζουν επίπεδο τον οδηγό μας, ενώ με τα credits που κερδίζουμε μετά από κάθε event, μπορούμε να αναβαθμίσουμε τα αυτοκίνητα μας, να αγοράσουμε καινούριο η ακόμα και να αποκτήσουμε πρόσβαση κάποιο Event, που ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να ξεκλειδώσουμε με τις οδηγικές μας ικανότητες.

Εκτός από το Career Mode το παιχνίδι περιλαμβάνει ένα αρκετά ενδιαφέρον Online Mode, το οποίο είναι αρκετά διασκεδαστικό, και πάρα τις λιγοστές επιλογές που διαθέτει, καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον του παίχτη λόγο της απλότητας του και της ποικιλίας που προσφέρει το Quick Race. Τέλος, το Rivals mode μας δίνει την δυνατότητα να τρέξουμε σε ημερήσια, εβδομαδιαία και μηνιαία events, ώστε να μπορέσουμε να αναρριχηθούμε στον πίνακα της παγκόσμιας κατάταξης που διαθέτει.

Project Cars 3 - Review

Παρά τις αλλαγές που έχουν γίνει στο παιχνίδι, και παρά την στροφή που έκανε προς μια πιο arcade φιλοσοφία, το Project Cars 3 είναι διασκεδαστικό. Όσο περισσότερο ασχοληθεί κάποιος μαζί του,τόσο περισσότερο θα το χαρεί, και παρά τα προβλήματα που έχει, ο πολύ καλός χειρισμός με το GamePad, ο μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων και διαδρομών, αλλά και ο σχετικά μικρός βαθμός δυσκολίας του, βοηθούν ώστε να βυθιστούμε ακόμα περισσότερο σε αυτό. Σε ότι έχει να κάνει με την AI έχω την εντύπωση πως τα πράγματα είναι χειρότερα από τα προηγούμενα παιχνίδια, δεν ξέρω γιατί, αλλά σε πολλούς αγώνες είδα αρκετές ανεξήγητες κινήσεις από τα αντίπαλα αυτοκίνητα, ειδικά σε αγώνες με βρεγμένο οδόστρωμα ή κακές καιρικές συνθήκες.

Το Gameplay του παιχνιδιού είναι πολύ καλό, αφού τα μικρά σε διάρκεια Event δεν μας επιτρέπουν να βαρεθούμε, ενώ το progression είναι εθιστικό, μιας και οτιδήποτε και να κάνεις κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, κάτι θα κερδίσεις που θα σου επιτρέπει να αναβαθμίσεις το αυτοκίνητο σου κ.α.

Project Cars 3 - Review

Σε ότι έχει να κάνει με τον τεχνικό τομέα του παιχνιδιού υπάρχουν πολλά παράπονα από την Slightly Mad Studios. Ενώ έχουμε αρκετές διαδρομές που είναι καλοσχεδιασμένες και σε μερικές περιπτώσεις εντυπωσιακούς φωτισμούς, συνολικά τα γραφικά του Project Cars 3, εύκολα μπορεί να πει κάποιος πως είναι παρωχημένα. Σε πολλές περιπτώσεις ο σχεδιασμός του περιβάλλοντα χώρου είναι πραγματικά Flat σε σημείο που νομίζεις πως η μηχανή γραφικών δεν έχει φορτώσει τα textures, ενώ και τα μοντέλα των αυτοκινήτων έχουν μια περίεργη γυαλάδα, που τα κάνει να φαίνονται εντελώς ψεύτικα.

Αυτό που μου έκανε τρομερά άσχημη εντύπωση όμως είναι η απεικόνιση της βροχής και γενικά τον “ακραίων” καιρικών φαινομένων. Ώρες ώρες δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν αυτό που βλέπεις είναι σύννεφα η βροχή, ενώ με τα νερά που σηκώνουν τα λάστιχα τον αυτοκινήτων δημιουργείτε ένας χαμός στην οθόνη, που εκτός από άσχημο στο μάτι, κάνει το παιχνίδι και unplayable. Στο XBOX One X που έπαιξα το παιχνίδι, υπάρχει επιλογή για Resolution η Performance Mode. Δοκίμασα και τα δυο χωρίς να δω μεγάλη διάφορα στα γραφικά, ωστόσο στο Perfomance mode το Gameplay ήταν πιο ομαλό εξαιτίας των περισσότερων FPS, αλλά δυστυχώς και σε αυτό παρατήρησα αρκετά Frame drops, και ένα πολύ ενοχλητικό Screen tearing.

Στον ηχητικό τομέα το παιχνίδι δεν τα πάει καλύτερα. Μου έκανε εντύπωση πως έχουν προσθέσει πλέον μουσική και κατά την διάρκεια του αγώνα, κάτι που προσδίδει τον arcade χαρακτήρα που έχει υιοθετήσει το παιχνίδι. Γενικά τα μουσικά θέματα είναι αδιάφορα, όπως αδιάφορος και flat είναι ο ήχος τον οχημάτων, αφού με δυσκολία θα καταλάβει κάποιος διαφορά στον ήχο της μηχανής μεταξύ δυο διαφορετικών αυτοκινήτων. Αυτό που είναι πραγματικά ενοχλητικό όμως, είναι ορισμένα ηχητικά εφέ. Κάθε φορά που χτυπάμε σε μια μπάρα η βγαίνουμε εκτός διαδρομής, ακούγετε ένας ενοχλητικός ήχος που μας υπενθυμίζει πως μόλις χτυπήσαμε(?), πραγματικά μετά από δυο, τρεις αγώνες δεν αντέχετε….

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το Project Cars 3 διαφέρει αρκετά από τον προκάτοχο του, και σίγουρα δεν θα ικανοποιήσει όσους θέλουν περισσότερο ρεαλισμό, και έχουν αγαπήσει την σειρά από τα δυο προηγούμενα και αρκετά επιτυχημένα Racing Sim. Η μεγάλη αυτή αλλαγή του παιχνιδιού έχει φυσικά και τα θετικά της, αφού τα Arcade στοιχεία που προστέθηκαν το κάνουν πιο εύκολα προσβάσιμο από μεγαλύτερη μερίδα παικτών. Αν σας αρέσουν τα Arcade Racing παιχνιδια, το Project Cars 3 θα το χαρείτε, οι υπόλοιποι που περιμένατε ένα παιχνίδι με ακόμα πιο εξελιγμένο και σωστά δομημένο το SIM στοιχείο, καλό θα είναι να σκεφτείτε ξανά την αγορά του.


Ευχαριστούμε την BANDAI NAMCO Entertainment που μας παραχώρησε το παιχνίδι για τις ανάγκες αυτού του Review

Δοκιμάστηκε σε : XBOX One X
Developer : SLIGHTLY MAD STUDIOS
Εκδότης : BANDAI NAMCO Entertainment
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020

7
ΚΑΛΟ
  • Project Cars 3 7

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα