XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

Redeemer : Enhanced Edition – Review

Σχεδόν δυο χρόνια μετά την εμφάνιση του Redeemer σε pc, το παιχνιδι επιστρέφει και μάλιστα ανανεωμένο (enhanced edition). Ένας τίτλος που δημιουργήθηκε από την άγνωστη σε πολλούς, μικρή ανεξάρτητη ρώσικη εταιρεία Sobaka Studio.

Είσαι ο Vasily μπλα μπλα μπλα και κάτι έγινε μπλα μπλα μπλα και από εκεί που ήσουν μονάχος, θυμάσαι ξανά το σχετικά πρόσφατο παρελθόν σου, τότε που ήσουν πολεμική μηχανή και έσφαζες κοσμάκη. Τώρα όμως τα βάζεις με τους πρώην δικούς σου κτλ κτλ. Μην πω παραπάνω και σας σποιλάρω την οσκαρίκου επιπέδου πλοκή, ούτε να σας χαλάσω άθελα μου καμία (κυριολεκτικά) από τις μεγάλες αποκαλύψεις που (ΔΕΝ) συμβαίνουν στο παιχνιδι.

Redeemer : Enhanced Edition - Review

Η ιστορία του Reedemer κάνει το Ραμπο 2 να μοιάζει υποψήφιο για βραβείο σεναρίου. Εμβάθυνση χαρακτήρων πιο επιδερμική από το να ξύσεις το κεφάλι σου πάνω από κράνος μηχανής, διάρκεια λιγότερη από ένα πακέτο τσιγάρα, τεχνικά προβλήματα σαν να το δούλεψα εγώ με τον κυρ-βασίλη τον περιπτερά μου, gameplay πιο επαναλαμβανόμενο από την μέρα της μαρμότας και ροή πιο γραμμική από καρδιογράφημα νεκρού.

Τίποτα από αυτά δεν με εμπόδισε να το λατρέψω!

Αίμα παντού, κεφάλια να σπάνε, σώματα να τεμαχίζονται, χαρακτηριστικά “γκουπ” από τα χιλιάδες χτυπήματα, γροθιές κεραυνοί, κλωτσιές φωτιάς, κραυγές αντιπάλων ενώ πέφτουν στο καναβάτσο, τερατάνθρωποι, υπεράνθρωπα τέρατα, τεχνολογία στην υπηρεσία της βίας, περιβάλλοντα αφορμές για fatalities, διάφορα εργαλεία για πολεμικά όπλα, πιστόλια, πολυβόλα, σφαίρες μέχρι και λέιζερ, εκρήξεις αλλά και ανατινάξεις, σε αυτό το παιχνίδι υπάρχουν τα πάντα!

Πόλύ καλή μουσική επένδυση, με ασιάτικο χρώμα, ειδικά στην πρώτη πιστά που φεύγεις από το μοναστήρι, μετά αλλάζει κάπως για να συνοδέψει το insdustrial περιβάλλον που ακολουθεί, αλλά ποτέ δεν με κούρασε και πάντα όταν την έδινα περισσότερη σημασία, ήταν γιατί μου αποσπούσε την προσοχή η “ομορφιά” της. Το παιχνίδι αν και πανέμορφο, στο XBOX One X τουλάχιστον που το δοκίμασα, υποφέρει σε τραγικό βαθμό από τεχνικά προβλήματα. Συγκεκριμένα σε μερικές πίστες είχα το εξής θέμα, ενώ ξεκινούσα και όλα μια χαρά από την μέση της πίστας και μετά άρχιζε να σπάει αισθητά το framerate με αποτέλεσμα προς το τέλος κάθε πίστας να με πονάνε τα μάτια μου. Επίσης υπήρχαν και αρκετά bugs, μια φορά κόλλησα μέσα σε ένα τραπέζι και δεν μπορούσα ούτε να φύγω αλλά ούτε και να αποφύγω τις επιθέσεις των αντιπάλων, με αποτέλεσμα να περιμένω στωικά το θάνατό μου για να ξαναρχίσω το παιχνίδι.

Redeemer : Enhanced Edition - Review

Βέβαια όπως καμιά φορά παρακολουθείς μπάσκετ, κοιτάζεις στατιστικά ημιχρόνου και η ομάδα που έχει χειρότερα στατιστικά στις περισσότερες κατηγορίες, κάπως με ένα «μαγικό» τρόπο έχει καταφέρει και προηγείται, ε κάτι τέτοιο μου φέρνει στο μυαλό και αυτό το παιχνίδι. Αν το δει κανείς με ένα τρίτο μάτι, προφανώς δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο να του προσφέρει, εκτός ίσως της καλής τιμής, με τίμημα φυσικά την υπερβολικά μικρή διάρκεια του (γύρω στις 5-6) ώρες.

Έλα μου όμως που έβαλα να παίξω για λίγο πριν πάω για ύπνο και έφυγα μπροστά από την τηλεόραση μου μετά το πρώτο φως της μέρας. Εντάξει είμαι λάτρης των beat em up side scrolling άλλης εποχής, έχω χάσει απίστευτα πολλά κέρματα σε arcade για να τερματίσω το final fight (στην ουσία κάποτε αγόρασα snes μόνο και μόνο για αυτό το παιχνιδι), βοήθησαν λίγο και τα στοιχεια rpg, όχι τίποτα το πρωτοποριακό ή έστω ιδιαίτερο αλλά σίγουρα ένας επιπλέον λόγος που δεν σου επιτρέπει να βαρεθείς εύκολα.


Ευχαριστούμε την Enarxis Dynamic Media που μας παραχώρησε το παιχνίδι για τις ανάγκες αυτού του Review

Δοκιμάστηκε σε : XBOX One X
Developer : Sobaka Studio
Εκδότης : Ravenscourt 
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019

8
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ
  • Redeemer : Enhanced Edition 8

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα