XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

SnowRunner – Review

Πέρασαν τρία χρόνια από το πολύ αγαπητό σε πολλούς παίκτες MudRunner και η Saber Interactive καταφέρνει να εντυπωσιάσει με το νέο της δημιούργημα το SnowRunner. Από το όνομα και μόνο μπορούμε να καταλάβουμε ότι έχει δοθεί αρκετό βάρος στα χιονισμένα terrain, και στην οδήγηση κάτω από υπερβολικά αντίξοες συνθήκες. Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά σε ποιους απευθύνεται ο τίτλος και πόσο καλά τα κατάφεραν οι δημιουργοί του.

Πολλοί από εμάς έχουμε παίξει παιχνίδια με φορτηγά στο παρελθόν, απολαμβάνοντας τα ταξίδια ανά τον κόσμο, όμως η σειρά της Saber Interactive δεν στοχεύει στο να μας προσφέρει αυτού του είδους την εμπειρία. Από τα πρώτα λεπτά γίνεται κατανοητό ότι η ζωή ενός οδηγού φορτηγού δεν είναι εύκολη, αν και μιλάμε για ένα παιχνίδι, οι δυσκολίες που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε λόγω του terrain είναι υπερβολικά challenging. Όπως και ο προκάτοχός του, το SnowRunner φροντίζει να σας πείσει από την αρχή ότι θα χρειαστεί υπερβολική υπομονή και επιμονή, για να δαμάσετε τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε.

SnowRunner - Review

Στο SnowRunner θα ταξιδέψετε σε τρεις διαφορετικές περιοχές, στο Michigan και την Alaska των Η.Π.Α., αλλά και στο Taymyr της Σιβηρίας, με το βασικό χαρακτηριστικό των δυο τελευταιων χαρτών, να είναι το χιόνι και ο πάγος, όπως μαρτυρούν και οι τοποθεσίες που επιλέχθηκαν. Βασικός πυλώνας του gameplay είναι η εκπλήρωση συμβολαίων (contracts) για τη μεταφορά συγκεκριμένων αγαθών σε διάφορα σημεία, όπως συμβαίνει στα περισσότερα παιχνίδια με φορτηγά. Βασική όμως διαφορά είναι η δυσκολία για αυτές τις παραδόσεις καθώς οι χάρτες του παιχνιδιού, είτε είναι χιονισμένοι είτε βαλτώδεις δημιουργούν εξωφρενικά δύσκολες καταστάσεις για τον παίκτη. 

Ξεκινώντας με το tutorial του παιχνιδιού, γίνεται κατανοητό ότι για συγκεκριμένες παραδόσεις θα πρέπει να έχουμε το κατάλληλο όχημα, με μια μεγάλη γκάμα φορτηγών να είναι στη διάθεση του παίκτη. Συγκεκριμένα περίπου 40 διαφορετικά οχήματα, τα οποία πρέπει να τονίσουμε ότι είναι αναπαραστάσεις πραγματικών οχημάτων θα βρεθούν στη διάθεση μας. Ford, Chevrolet, Caterpillar και πολλοί ακόμα γνωστοί κατασκευαστές οχημάτων, συνθέτουν ένα roster το οποίο μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες, ακόμα και του πιο απαιτητικού παίκτη για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Και εδώ μπαίνει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε παράδοσης, ή τις συνθήκες που πρέπει να αντιμετωπίσετε λόγω του χάρτη. Τα οχήματα χωρίζονται σε 5 διαφορετικές κατηγορίες (Heavy duty, Highway, Heavy, Offroad, και Scout). Θεωρώ ότι η επιλογή του κατάλληλου οχήματος είναι μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες του παιχνιδιού, ενώ τα tutorials δεν βοηθούν τον παίκτη να κατανοήσει τι θα έπρεπε να επιλέξει. Ενδεχομένως οι δημιουργοί θα μπορούσαν να εστιάσουν περισσότερο σε αυτό τον τομέα, δίνοντας ένα πιο ολοκληρωμένο tutorial.

Φυσικά το βασικό στοιχείο του gameplay, είναι η οδήγηση. Τα physics είναι αρκετά ικανοποιητικά και συνολικά θα έλεγα ότι η οδήγηση είναι βελτιωμένη σε σχέση με τον προκάτοχο του. Σίγουρα απαιτείται λίγος χρόνος για να συνηθίσετε το σύστημα οδήγησης, αλλά και τους διάφορους μηχανισμούς, όπως τη χρήση του γάντζου που αποτελεί χρήσιμο βοηθό σε περίπτωση που κολλήσετε σε κάποιο σημείο. Φυσικά σημαντική παράμετρος είναι οι αναβαθμίσεις των φορτηγών, οι οποίες πραγματοποιούνται στα γκαράζ σας. Οι αναβαθμίσεις “ξεκλειδώνουν” όσο ανεβαίνετε level, συγκεντρώνοντας XP από τις αποστολές που ολοκληρώνετε. Επίσης όπως στα παιχνίδια έτσι και εδώ, απαιτούνται χρήματα για να κάνετε τις διάφορες αναβαθμίσεις και να αγοράσετε νέα οχήματα, τα οποία θα συγκεντρώσετε επίσης ολοκληρώνοντας τα contracts.

Οι τρεις χάρτες του παιχνιδιού, δίνουν την αίσθηση ενός open world κόσμου, χωρίς να είναι υπερβολικά μεγάλοι. Είναι γεγονός όμως ότι η βασική διαφορά του SnowRunner είναι ότι είναι λιγότερο γραμμικό σε σχέση με τον προηγούμενο τίτλο της σειράς. Επίσης η εναλλαγή μέρας και νύχτας προσφέρει μια εξαιρετική δόση αληθοφάνειας στο παιχνίδι και σίγουρα η οδήγηση σε συνθήκες σκότους θα σας δυσκολέψει ιδιαίτερα.

SnowRunner - Review

Στον τομέα της γραφικής απεικόνισης, έχει γίνει εξαιρετική δουλειά, αν και σε κάποια σημεία τα γραφικά του παιχνιδιού μοιάζουν old-fashioned. Τα εφέ φωτισμού είναι αρκετά εντυπωσιακά, όπως και η αποτύπωση των περιοχών με λάσπη ή χιόνια, έτσι ώστε να μπορέσετε να αναγνωρίσετε ευκολότερα τις πιο “επικίνδυνες” περιοχές της διαδρομής. Επίσης αξιόλογη είναι η αναπαράσταση των οχημάτων, η οποία συνοδεύεται από εξίσου αξιόλογο ηχητικό τομέα, καθώς μπορείτε να ακούσετε τον πραγματικό ήχο των οχημάτων. Στο XBOX ONE X που δοκιμάστηκε ο τίτλος, τρέχει σε 4K ανάλυση, με αρκετά υψηλό αριθμό fps, ενώ δεν εντοπίστηκαν σοβαρά bugs τα οποία θα μπορούσαν να καταστρέψουν την gaming εμπειρία μας.

Φυσικά αναπόσπαστο κομμάτι του συγκεκριμένου τίτλου είναι το multiplayer mode του. Αν αποφασίσετε να παίξετε με παρέα το παιχνίδι είναι άκρως διασκεδαστικό ενώ η βοήθεια ενός φίλου θα αποδειχθεί πολύτιμη σε δύσκολες στιγμές που θα χρειαστείτε κάποιος να σας “τραβήξει” από ένα σημείο που κολλήσατε. Προσωπικά θεωρώ ότι το gameplay ανεβαίνει επίπεδο αν επιλέξετε να παίξετε με παρέα, επομένως αν επιλέξετε να αγοράσετε τον τίτλο σας προτείνω ανεπιφύλακτα να μοιραστείτε την εμπειρία με κάποιον άλλο, θα το απολαύσετε!

SnowRunner - Review

Φτάνοντας προς το τέλος του review, πρέπει να καταδείξουμε και τις πιθανές αδυναμίες του τίτλου. Και γράφω πιθανές γιατί αυτό εξαρτάται από τα γούστα του κάθε παίκτη. Είναι σαφές ότι ο τίτλος δεν απευθύνεται σε όλους, και αυτό θεωρώ ότι το γνωρίζετε και όσοι έχετε παίξει το προηγούμενο παιχνίδι της σειράς MudRunner (το οποίο μάλιστα περιλαμβάνεται στη βιβλιοθήκη του XBOX Game Pass). Το παιχνίδι απαιτεί πολύ υπομονή και αφοσίωση για τον παίκτη, ενώ μπορεί να νιώσετε ότι είναι επαναλαμβανόμενο σε πολλές περιπτώσεις με τις αποστολές να μην διαφοροποιούνται ιδιαίτερα. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Συνολικά η εμπειρία που προσφέρει το SnowRunner είναι ανώτερη από τον προκάτοχό του, με βελτιωμένα physics και γραφικά ενώ οι χιονισμένες πίστες αναβαθμίζουν συνολικά την εμπειρία. Αν έχετε την υπομονή να ασχοληθείτε μαζί του, θα σας χαρίσει πολύ όμορφες στιγμές, ενώ αν αποφασίσετε να παίξετε με φίλους η εμπειρία είναι ακόμα καλύτερη και πιθανότατα το κάνει must play.


Ευχαριστούμε την IGE S.A που μας παραχώρησε το παιχνίδι για τις ανάγκες αυτού του Review

Δοκιμάστηκε σε : XBOX One X
Developer : Saber Interactive
Εκδότης : Focus Home Interactive
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020

8
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ
  • SnowRunner 8
Αφήστε ένα σχόλιο

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα