XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

Stranded Sails : Explorers of the Cursed Islands – Review

Το Stranded Sails : Explorers of the Cursed Islands, είναι το δεύτερο παιχνιδι του Γερμανικού στούντιο Lemonbomb Entertainment το οποίο αποτελείται από 5 άτομα. Ο προηγούμενος τίτλος τους Nova Nukers! είχε πέσει στα χέρια μου πριν 1 χρόνο σχεδόν για το PC και ήταν μπορώ να πω αρκετά διασκεδαστικος μέσα στην απλότητα του. To παιχνίδι δυστυχώς δεν τα πήγε τόσο καλά, και η εκδοσή του για τις κονσόλες που ήταν προγραμματισμένη για το καλοκαίρι του 2018, ακόμα αναμένεται.

Όταν ανακοινώθηκε το Stranded Sails ήμουν αρκετά περίεργος να δω τι θα καταφέρουν να δημιουργήσουν αυτά τα 5 άτομα, και το πόσο θα μπορέσει η ιδέα τους να “πιάσει” στις κονσόλες, μιας και το Concept του παιχνιδιού θυμίζει περισσότερο μια μίξη Facebook Farm Vile με περισσότερη εξερεύνηση και τυπικές μάχες. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που το Publishing το ανέλαβε η Γερμανική rokapublish που είναι γνωστή για τα puzzle/farm mobile παιχνίδια που έχει κυκλοφορήσει.

Stranded Sails : Explorers of the Cursed Islands - Review

Η ιστορία του παιχνιδιού ξεκινάει με τον χαρακτήρα μας να επισκέπτεται τον πατέρα του, ο οποίος είναι καπετάνιος ενός μεγάλου καραβιού και πρόθυμος να πάρει μαζί τον γιο του που διψάει για περιπέτεια. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν τόσο καλά, μετά από μια μεγάλη καταιγίδα το καράβι κατέληξε στα βράχια ενός μακρινού νησιού, και κάπου εδώ ξεκινάει η περιπέτεια μας. Ο μικρός μας ήρωας αφού επέζησε, θα πρέπει να ψάξει για άλλους επιζήσαντες από το πλήρωμα, ώστε να μπορέσουν να οργανωθούν και να βρουν τρόπους ώστε να επιστρέψουν πίσω στην πόλη τους.

Στα συντρίμμια του καραβιού θα βρείτε άθικτη την καμπίνα του καπετάνιου, οπού βρίσκεται τραυματισμένος ο πατέρας σας. Ανήμπορος να σας βοηθήσει, θα σας δίνει οδηγίες και συμβουλές για το πως αρχικά θα μαζέψετε στο Camp σας όλα τα μέλη του πληρώματος, πως θα τους ταΐσετε και φυσικά πως θα εξασφαλίσετε μια στέγη για τον καθένα ώστε όλα να λειτουργούν κανονικά στην μικρή κοινωνία που θα δημιουργήσετε στο νησί.

To Stranded Sails είναι ένα παιχνίδι εξερεύνησης, διαχείρισης βάσης αλλά και ένας μικρός Farming Simulator. Θα χρειαστεί αρχικά να βρείτε διάφορα εργαλεία που έχουν διασκορπισθεί κατά μήκος της παραλίας, και να δημιουργήσετε με αυτά ορισμένες βασικές κατασκευές. Αν έχετε ποτέ ασχοληθεί στο παρελθών με παιχνιδάκια τύπου FarmVille στο Facebook και φορητές συσκευές η το πιο πρόσφατο My Time At Portia, θα μπείτε άμεσα στο πνεύμα του τίτλου. Θα πρέπει να σκάψουμε, να φυτέψουμε τους σπόρους που θα βρούμε κατά την εξερεύνηση μας στο νησί, και φυσικά να κουβαλήσουμε νερό από την πιο κοντινή πηγή ώστε να ποτίσουμε τα φυτά μας.

Αφού κατασκευάσουμε  την κουζίνα μας, θα μπορούμε να εκτελέσουμε τις διάφορες συνταγές που θα βρίσκουμε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Τα φαγητά που θα φτιάχνουμε γεμίζουν την ενέργεια μας και μας επιτρέπουν να περιπλανιόμαστε στο νησί για περισσότερη ώρα, να εργαζόμαστε για περισσότερη ώρα (ψάρεμα, κόψιμο δέντρων, κουπί με την βάρκα μας κτλ) μέχρι να εξαντληθούμε και να ξυπνήσουμε ξανά στην καμπίνα του καπετάνιου. πλάι στον ταλαιπωρημένο father.

Stranded Sails : Explorers of the Cursed Islands - Review

Εδώ ξεκινάνε τα στραβά και περίεργα του παιχνιδιού. Όπως καταλαβαίνετε η ενέργεια που έχει ο χαρακτήρας σας είναι το βασικό στοιχείο που πρέπει να προσέχετε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Όσο περπατάτε ο μετρητής ενέργειας αδειάζει, και όσο τρέχετε η εργάζεστε αδειάζει με γρηγορότερούς ρυθμούς. Τι γίνεται όμως όταν δεν υπολογίζετε σωστά της προμήθειες σας, τις σοδιές και γενικά κάνετε κακή διαχείριση της ενέργειας που έχει απομείνει στον χαρακτήρα?….τίποτα!

Ο χαρακτήρας μας θα ξυπνήσει στο κρεβάτι του στην καμπίνα του καπετάνιου με γεμάτη ενεργεία, και θα συνεχίσει την εξερεύνηση, έχοντας πάνω του οτιδήποτε είχε μαζέψει μέχρι να αδειάσει η μπάρα και λιποθυμήσει. Οπότε ποιος ο λόγος να υπάρχει η συγκεκριμένη μπάρα? Είμαι σίγουρος ότι έτσι όπως έχει στηθεί το σύστημα της ενέργειας του παίκτη, ο μεγαλύτερος αριθμός τον παικτών θα φτάσει σε σημείο όπου ο χαρακτήρας του περισσότερο θα κοιμάται ώστε να αναπληρώσει ενέργεια, παρά θα εξερευνά τα 5 νησιά του παιχνιδιού.

Δυστυχώς ενώ ο κόσμος του παιχνιδιού είναι πολύχρωμος, και η εξερεύνηση του αρκετά ευχάριστη, όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω κόβουν πολλούς πόντους από το όλο εγχείρημα της εταιρείας. Είναι κρίμα να βρίσκουμε σε ένα νησί μια μεγάλη σπηλιά με πολύ loot και να πρέπει να επιστρέψουμε πίσω γιατί δεν μας φτάνει η ενέργεια. Ακόμα και τρόφιμα να πάρετε μαζί σας (που θα πρέπει να πάρετε), θα συνειδητοποιήσετε πως το ποσοστό που σας δίνουν πίσω είναι τρομακτικά μικρό σε σύγκριση με αυτό που χρειάζεστε πραγματικά. Όπως και να έχει αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να δει η εταιρεία και να το διορθώσει άμεσα, ώστε να γίνει το παιχνίδι πιο ευχάριστο, και να αποκτήσουν λόγο ύπαρξης αρκετοί μηχανισμοί του.

Stranded Sails : Explorers of the Cursed Islands - Review

Στον τεχνικό τομέα τώρα μην περιμένετε εκτυφλωτικά γραφικά, HDR κτλ κτλ. Το παιχνίδι είναι καλοσχεδιασμένο με μια mobile αισθητική, που το κάνει πολύ συμπαθητικό. Ανάλογα την ώρα της ημέρας αλλάζουν οι χρωματισμοί του κόσμου γύρω μας, και δημιουργείτε μια ψευδαίσθησή μεγαλύτερης ποικιλίας στα περιβάλλοντα, που στην ουσία δεν υπάρχει. Τα 5 νησιά του παιχνιδιού είναι σχετικά άδεια, και λίγες είναι οι φορές που θα συναντήσετε εχθρούς που θα πρέπει να πολεμήσετε με το σπαθί σας το οποίο θα βρείτε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Στον ηχητικό τομέα δεν υπάρχει κάτι άξιο αναφοράς, ένα συμπαθητικό Soundtrack και όμορφα ηχητικά effect σε κάθε κίνηση του χαρακτήρα μας.

Εδώ να αναφέρω ορισμένα σοβαρά προβλήματα που συνάντησα στο παιχνίδι. Την 1η φορά είχε bugάρει το παιχνίδι και δεν μου εμφάνιζε στην καμπίνα του πλοίου, τον πατέρα του παιδιού, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ξεκινήσω το παιχνίδι από την αρχή, αφού όσα Save και να φόρτωσα συνέχισε να μην εμφανίζετε. Και την 2η φορά δεν μπορούσα να φτιάξω το «σπίτι» ενός χαρακτήρα, και ας είχα όλα τα υλικά πάνω μου. Ξανά το παιχνίδι από την αρχή, ευτυχώς δεν έτυχε άλλο τέτοιο θέμα τις επόμενες ώρες γιατί 3η φορά από την αρχή δεν θα το ξεκινούσα για κανέναν λόγο.

Stranded Sails : Explorers of the Cursed Islands - Review

Σε γενικές γραμμές το Stranded Sails είναι ένα ευχάριστο παιχνιδάκι, που μπορεί να κρατήσει για αρκετές ώρες απασχολημένους όσους gamers είναι εξοικειωμένοι με τέτοιου είδους τίτλους. Δυστυχώς η υλοποίηση του όλου συστήματος με την ενέργεια του χαρακτήρα δεν είναι καλή, με αποτέλεσμα να κάνει το βασικό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού που είναι η εξερεύνηση, το λιγότερο κουραστική. Αν με κάποιο Update διορθωθεί αυτό το θέμα, σίγουρα θα γίνει αρκετά πιο ευχάριστη η ενασχόληση με τον τίτλο. Οι Hardcore Gamers που θέλετε δράση, αγωνία, εκτυφλωτικά γραφικά κτλ, όπως καταλαβαίνετε θα πρέπει να το προσπεράσετε.


Ευχαριστούμε την εκδότρια εταιρεία που μας παραχώρησε το παιχνίδι για τις ανάγκες αυτού του Review

Δοκιμάστηκε σε : XBOX One X
Developer : Lemonbomb Entertainment
Εκδότης : Merge Games
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019

6
ΜΕΤΡΙΟ
  • Stranded Sails : Explorers of the Cursed Islands 6

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα