XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

Team Sonic Racing – Review

Ένα από τα πιο αγαπημένα franchises όλων των εποχών, ειδικά για τους νοσταλγούς του παρελθόντος είναι τα παιχνίδια Sonic. Φυσικά πέρα από τα κλασικά παιχνίδια Sonic που έχουν κάνει και διάσημο τον συμπαθέστατο σκαντζόχοιρο, έχουμε αρκετούς cross-over τίτλους όπως τα arcade racers, με τον τελευταίο All-Stars Racing Transformed να κυκλοφορεί το 2012. Όπως και με τα προηγούμενα arcade racers, η SEGA εμπιστεύθηκε για άλλη μια φορά την ανάπτυξη του νέου της τίτλου στην Sumo Digital.

Το Team Sonic Racing είναι μια φρέσκια προσέγγιση στο Racing Franchise, με την ιδέα των transformations που υιοθετήθηκε στον τελευταίο τίτλο να ανήκει πλέον στο παρελθόν (κάτι που ενδεχομένως να λείψει από τους fans του παιχνιδιού) και την λογική της ομάδας να βγαίνει στο προσκήνιο, κάτι που θα αναλύσουμε στη συνέχεια του Review.

Team Sonic Racing - Review

Στο κομμάτι της ιστορίας δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία άξια αναφοράς. Έχουμε να κάνουμε με ένα υποτυπώδες campaign, στο οποίο πρέπει να κερδίσουμε κάθε αγώνα για να μεταβούμε στον επόμενο κ.ο.κ. Νομίζω πως με τον τρόπο που έχει στηθεί το παιχνιδι, θα αναλωθείτε περισσότερο με το πως μπορείτε να κερδίσετε τον κάθε αγώνα και λιγότερο με την «εξέλιξη» της ιστορίας του.

Ξεκινώντας έχουμε στη διάθεσή μας μια ομάδα τριών χαρακτήρων (στην πορεία ξεκλειδώνουμε περισσότερους) και ο τίτλος του παιχνιδιού δείχνει και την ουσία του καθώς μιλάμε  σε μεγάλο βαθμό για συνεργατικό παιχνίδι. Εμείς ελέγχουμε έναν χαρακτήρα κάθε φορά, όπως και σε όλα τα αντίστοιχα arcade racing games, όμως η συμβολή της ομάδας είναι καθοριστική. Αν για παράδειγμα κάποιος από την την δική σας ομάδα σας προηγείται και εσείς έχετε μείνει πίσω, εμφανίζονται τα powerslides τα οποία σας δίνουν το απαραίτητο boost, ώστε να καταφέρετε να βρεθείτε στις πρώτες θέσεις. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε power-ups συμπαικτών σας έτσι ώστε να βοηθηθείτε σε κάποια δύσκολη στιγμή του αγώνα. Σε περίπτωση που βρεθείτε σε κάποιο εμπόδιο και επιβραδύνετε μπορεί επίσης ένας συμπαίκτης σας να σας βοηθήσει δίνοντας ένα αντίστοιχο boost, στην προσπάθεια σας να επανέλθετε στον κανονικό ρυθμό του αγώνα.

Team Sonic Racing - Review

Φυσικά μια και αναφερθήκαμε στο κομμάτι του teamwork γεννάται η απορία, για το κατά πόσο μπορούν να μας βοηθήσουν “συμπαίκτες” οι οποίοι ελέγχονται από την ΑΙ του παιχνιδιού. Αν και προσωπικά το φοβήθηκα το συγκεκριμένο στοιχείο, ομολογώ ότι η ΑΙ δουλεύει εξαιρετικά και μάλιστα είναι αρκετά ισορροπημένη καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να μείνετε ποτέ πολύ πίσω στον αγώνα, αλλά ούτε και να ευνοηθείτε καθώς και οι αντίπαλοί σας λειτουργούν με ομαδικό πνεύμα. Για κάθε ομαδική ενέργεια που κάνετε, θα δείτε την μπάρα του Team Ultimate να αυξάνεται, μια μπάρα που όταν γεμίσει πλήρως θα σας δώσει σημαντικό boost για να κερδίσετε τον αγώνα.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα βρίσκεται επίσης αρκετά «επιθετικά» power-ups, όπως και σε προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, τα οποία έχουν ως στόχο να σας βοηθήσουν ώστε να φτάσετε στην πολυπόθητη νίκη, δίνοντας σας advantage στοχεύοντας και χτυπώντας τους αντιπάλους σας. Στο σημείο αυτό οφείλουμε να τονίσουμε ότι περιμέναμε μεγαλύτερη ποικιλία στον συγκεκριμένο τομέα καθώς όλα τα συγκεκριμένα  powerups θυμίζουν όσα έχουμε δει σε παρόμοια παιχνίδια στο παρελθόν, όπως τα Mario Kart Racing. Μεγαλύτερη ποικιλία επίσης θα περιμέναμε και στους διαθέσιμους χαρακτήρες, καθώς σε σύγκριση με το All-Stars Racing έχουμε πολύ πιο “φτωχό” roster με τους χαρακτήρες να είναι μόλις 12!

Team Sonic Racing - Review

Στον αντίποδα, οι 21 διαφορετικές πίστες στις οποίες θα κληθείτε να αγωνιστείτε προσφέρουν αρκετή ποικιλία, με αρκετές από αυτές να προσφέρουν εναλλακτικούς αγώνες, όπου θα κληθείτε να μαζέψετε τα γνωστά από τα Sonic παιχνίδια rings, ενώ η κάθε πίστα προσφέρει αρκετά ενδιαφέροντα σημεία, όπως κλειστές στροφές, loops και πολλά άλλα που αυξάνουν τη διασκέδαση αλλά και το challenge του παιχνιδιού. Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η δυνατότητα αναβάθμισης των οχημάτων, καθώς κερδίζοντας κάθε αγώνα κερδίζουμε ορισμένα parts τα οποία μπορούμε να “εκμεταλλευτούμε” έτσι ώστε τα οχήματα να βελτιωθούν σημαντικά.

Η γραφική απεικόνιση του παιχνιδιού είναι εξαιρετική, με πολύ υψηλό framerate στο XBOX One X που δοκιμάστηκε ο τίτλος. Γενικότερα στον τεχνικό τομέα το παιχνίδι αξιοποιεί τις δυνατότητες των σύγχρονων κονσολών έτσι ώστε να έχουμε στη διάθεσή μας το αρτιότερο αποτέλεσμα στην ιστορίας του franchise. Φυσικά για ένα παιχνίδι αυτής της κατηγορίας δεν μπορούμε να περιμένουμε φανταχτερά γραφικά που παραπέμπουν σε μεγαλύτερες παραγωγές.

Στον ηχητικό τομέα το παιχνίδι υστερεί καθώς αν εξαιρέσουμε τους νοσταλγούς των παρελθόντος που θα λατρέψουν τις μουσικές επιλογές από τα παιχνίδια της σειράς, οι υπόλοιποι δεν θα εντυπωσιαστούν.

Team Sonic Racing - Review

Κλείνοντας είναι σκόπιμο να αναφερθούμε στο online κομμάτι του παιχνιδιού, όπου υπάρχουν 3 διαθέσιμα modes, quick play, team race και standard mode. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για την ίδια φιλοσοφία με το campaign, όπου παίζετε σε ομάδες με φίλους ή με τυχαίους συμπαίκτες που θα κάνετε matchmaking και προσπαθείτε να βοηθήσετε ο ένας τον άλλο. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι σε πολλές περιπτώσεις οι πραγματικοί συμπαίκτες αντιδρούσαν χειρότερα από την ΑΙ στο single player mode, αδιαφορώντας για την ομαδικότητα.

Το Team Sonic Racing είναι μια αξιόλογη προσπάθεια της SEGA και της SUMO Digital που ανέλαβε την ανάπτυξη του τίτλου. Ο βασικός στόχος που είναι η διασκέδαση του παίκτη, επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό, ενώ η εισαγωγή της ιδέας της ομάδας “φρεσκάρει” το franchise. Η προσπάθεια είναι αξιόλογη, χωρίς όμως να γίνεται το βήμα παραπάνω που θα περιμέναμε να δούμε από ένα τέτοιο τίτλο, καθώς πατώντας σε safe μονοπάτια βλέπουμε πράγματα που έχουμε δει στο παρελθόν αρκετές φόρες σε αντίστοιχα παιχνίδια.


Ευχαριστούμε την Zegetron που μας παραχώρησε το παιχνίδι για τις ανάγκες αυτού του Review

Δοκιμάστηκε σε : Xbox One X
Developer :Sumo Digital
Εκδότης : Sega
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : Τρίτη, 21 Μαϊού 2019

7.5
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ

Αν σας γοητεύει η εμπειρία που προσφέρει ο τίτλος μην το σκέφτεστε περισσότερο, πατήστε το γκάζι και SPEED UP!!

  • Team Sonic Racing 7.5

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα