XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

The Coma 2 : Vicious Sisters – Review

Το The Coma: Cutting class του 2017 δεν είχα την τύχη να το δοκιμάσω. Αν και το είχα ακουστά και είχα ακούσει αρκετά καλά λόγια, δεν έπεσε ποτέ στα χέρια μου. Έτσι όταν είδα πως κυκλοφόρησε το The Coma 2 : Vicious Sisters για το XBOX One, δεν έχασα την ευκαιρία. Για όσους δεν γνωρίζουν την σειρά, να πω πως πρόκειται για 2D Survial Horror παιχνίδια, με πρωταγωνιστές Κορεάτες Teenagers, οι οποίοι προσπαθούν να επιζήσουν μέσα από μια σειρά, παραφυσικών γεγονότων.

Αν και τα Horror παιχνίδια μου αρέσουν αρκετά, πριν ξεκινήσω το The Coma 2 δεν μπορούσα να καταλάβω πως ένας 2D τίτλος μπορεί να γίνει τρομακτικός, να σε αγχώσει και να σου δημιουργήσει όλα εκείνα τα συναισθήματα, που μπορούν εύκολα να μας προσφέρουν άλλοι First ή Third person τίτλοι του είδους. Καταφέρνει ο νέος τίτλος της Devespresso Games να πετύχει τον σκοπό του; Αυτό θα το μάθετε διαβάζοντας το υπόλοιπο Review.

The Coma 2 : Vicious Sisters - Review

Στο The Coma 2 : Vicious Sisters αναλαμβάνουμε τον ρόλο της Mina Park, μιας μαθήτριας του Sehwa High. Η πρωταγωνίστρια μας στον 2ο τίτλο της σειράς προσπαθεί να εξηγήσει, τι συνέβει στην καλή της φίλη Youngho Choi που ήταν ο βασικός χαραχτήρας του πρώτου παιχνιδιού. Μετά το εισαγωγικό βίντεο και ένα Introduction με τους χαρακτήρες, την ιστορία αλλά και τους μηχανισμούς του παιχνιδιού, η Mina ξυπνάει σε έναν σκοτεινό, παράλληλο κόσμο. Το λεγόμενο Coma έχει μια πνευματική σύνδεση με τον πραγματικό κόσμο, μόνο που η ηρωίδα μας θα πρέπει να βρει τον δρόμο της μέσα από σοκάκια, περιοχές και γειτονίες που δεν είναι τίποτα άλλο πάρα τρομακτικές παραλλαγές των πραγματικών. Ένας κόσμος γεμάτος από στοιχειωμένα κτίρια και απόκοσμα πλάσματα που θα προσπαθήσουν να σταματήσουν την Mina, με πρώτη και καλύτερη την σκοτεινή εκδοχή της καθηγήτριας της Ms. Song.

Η ιστορία έχει αρκετό ενδιαφέρον και ωραία εξέλιξη, οι διάλογοι είναι αρκετά προσεγμένοι και το Κορεάτικα Voice Overs έρχονται να συμπληρώσουν την στοιχειωμένη ατμόσφαιρα του παιχνιδιού.

The Coma 2 : Vicious Sisters - Review

Το Gameplay του παιχνιδιού είναι μέσα στην απλότητα του αρκετά εθιστικό, δεν περιέχει περίπλοκους μηχανισμούς, με αποτέλεσμα να μην κουράζεται ο παίκτης. Το παιχνίδι εξελίσσετε σε 6 διαφορετικές περιοχές, το σχολείο, το αστυνομικό τμήμα, την αγορά dokkaebi, τον υπόγειο σταθμό, το νοσοκομείο και τέλος το γυμναστήριο του σχολείου. Στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, η Mina με την βοήθεια του αναπτήρα της, θα εξερευνά το περιβάλλον, θα μαζεύει χρήματα ώστε να μπορέσει να αγοράσει από τους αυτόματους πωλητές που υπάρχουν διάσπαρτοι παντού, τρόφιμα αλλά και διάφορα άλλα αντικείμενα που θα την βοηθήσουν να ολοκληρώσει την αποστολή της.

Οι διάφοροι NPC που θα συναντήσετε θα σας δώσουν ορισμένα επίσης ενδιαφέροντα Side Quest, που μπορεί να μην προσθέτουν περισσότερο βάθος στην ιστορία, θα σας τροφοδοτήσουν όμως  με ορισμένα αντικείμενα, όπως το Taser που θα σας βοηθήσουν πολύ στην συνέχεια του παιχνιδιού. Όσο εμείς μαζεύουμε κλειδιά, κάρτες ασφάλειας που ξεκλειδώνουν πόρτες και διάφορα άλλα, η Ms. Song μαζί με ορισμένα ακόμα πλάσματα, προσπαθούν να μας κάνει την ζωή δύσκολη, αφού σε κάθε περιοχή, σε κάθε δωμάτιο μπορεί να εμφανιστεί (με τον χαρακτηριστικό ήχο που κάνουν τα τακούνια της) και να μας αναγκάσει να ψάξουμε κρυψώνα σε κάποιο ντουλάπι, γραφείο κτλ. Την περισσότερη ώρα στο παιχνίδι θα εξερευνούμε και θα μαζεύουμε αντικείμενα, και λιγότερο θα ερχόμαστε σε σύγκρουση με τους “κακούς” του παιχνιδιού. Έτσι μην περιμένετε Jump Scare σκηνές, η καταστάσεις που θα σας ανεβάσουν τους παλμούς. Το παιχνίδι  καταφέρνει να μας αιχμαλωτίσει με την ατμοσφαίρα και το όμορφο εικαστικό του, χωρίς ωστόσο να μας τρομάζει όσο θα περιμέναμε.

The Coma 2 : Vicious Sisters - Review

Σε διάφορα σημεία του χάρτη θα βρούμε διάσπαρτα καποια βιβλία, στα οποία μπορούμε να αποθηκέυσουμε την πρόοδο μας, και πιστέψτε με, θα χρειαστεί να γίνει αρκετές φορές αυτό. Οι χάρτες αν και είναι αρκετά απλοϊκοί, η μετακίνηση μεταξύ των επιπέδων, σε συνδυασμό με τις μπλοκαρισμένες πόρτες και εξόδους, μας αναγκάζουν σε συνεχείς μετακινήσεις που ορισμένες φορές κουράζουν.

Ανέφερα προηγουμένως πως κατά την διάρκεια του παιχνιδιού θα μαζέψουμε αρκετά αντικείμενα που θα μας βοηθήσουν κατά την διάρκεια της ιστορίας. Η αποθήκευση τους όμως είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλημάτισα του τίτλου, αφού το Invetory ειναι τραγικά μικρό, και επιπλέον το παιχνίδι δεν σου επιτρέπει να έχεις πάνω σου, παραπάνω από ένα αντικείμενο του ίδιου είδους. Τα αρκετά vending machines και τα πολυάριθμα σημεία που μπορούμε να αποθηκεύσουμε το παιχνίδι μετριάζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, το οποίο όμως  σε αρκετες περιπτώσεις γινεται πολυ ενοχλητικό.

The Coma 2 : Vicious Sisters - Review

Τα Hand-Drawn γραφικά του παιχνιδιού είναι αρκετά όμορφα και καλοσχεδιασμένα, χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάζουν σε κανένα σημείο, αλώστε δεν νομίζω πως αυτός ήταν και ο στόχος των Developer. Αυτό που ξεχωρίζει σίγουρα, είναι ο σχεδιασμός των εχθρών, αφού θυμίζουν έντονα Manga Horror, με τέρατα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε τέτοιου είδους Comic, ταινίες η σειρές. Σε γενικές γραμμές τεχνικά το παιχνίδι ούτε θα σας ενθουσιάσει αλλά ούτε και θα απογοητευτείτε από όσα θα δείτε στην οθόνη σας. Το Soundtrack του παιχνιδιού ειναι ατμοσφαιρικό, με ορισμένα εξαιρετικά θέματα. Απόκοσμες μελωδίες, μελαγχολικά θέματα με πιάνο θα σας συντροφεύσουν όσες ώρες ασχοληθείτε μαζί του. Δυστυχώς όμως από ένα σημείο και μετά επαναλαμβάνονται σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να κουράζουν.

The Coma 2 : Vicious Sisters - Review

Το The Coma 2 : Vicious Sisters δεν θα απογοητεύσει οσους αποφασίσουν να ασχοληθούν μαζί του. Σίγουρα σαν Horror τίτλος μπορεί να μην είναι τόσο τρομακτικός, όμως η ιστορία αλλά και η ατμόσφαιρα του είναι σε αρκετές περιπτώσεις είναι ανατριχιαστική, θα σας αποζημιώσει. Αν δεν σας ενοχλεί η 2D φύση του παιχνιδιού, θα περάσετε αρκετές ώρες κολλημένοι στην οθόνη σας.


Δοκιμάστηκε σε : XBOX One X
Developer : Devespresso GamesHeadup Games
Εκδότης : Chorus Worldwide Games
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020

7
ΚΑΛΟ
  • The Coma 2 : Vicious Sisters 7

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα