XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

Tony Hawks Pro Skater 1+2 – Review

Με όλα όσα έχουν δει τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια, λογικό είναι να κοιτάμε με μισό μάτι κάθε νέο remaster παιχνιδιού που ανακοινώνετε, από όποια εταιρεία και αν προέρχεται. Όταν τον περασμένο Μάιο μάθαμε για το Remaster των Tony Hawks Pro Skater 1 και 2, η αλήθεια είναι ότι πίστευα  πως στον βωμό του χρήματος(Activision), θα ρίξουν στην αγορά remastered εκδόσεις, που θα προσβάλουν την ιστορία των δυο αυτών παιχνιδιών με τα οποία πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε.

Τις όποιες ανησυχίες είχα, τις μετρίασε η είδηση πως το Project αυτό έχει ανατεθεί στην Vicarious Visions, η οποία είναι υπεύθυνη για την πολυ καλή δουλειά που έγινε σε ένα άλλο σχετικά πρόσφατο Remaster/Remake κλασικού παιχνιδιού, το Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Για καλή μας τύχη, το Αμερικάνικο Studio για μια ακόμη φορά δεν μας απογοήτευσε, αφού παρέδωσε έναν τίτλο που σέβεται την ιστορία των τίτλων αυτών, αλλά και τα χρήματα που θα ξοδέψει ο παίκτης για να το αποκτήσει.

Tony Hawks Pro Skater 1+2 - Review

Όποιος δεν έχει προηγούμενη εμπειρία από τους δυο τίτλους που περιέχονται σε αυτό το “πακέτο” καλό θα είναι πριν ξεκινήσει, να γνωρίζει ορισμένα βασικά πράγματα που πιθανότατα θα τον βοηθήσουν να εκτιμήσει λίγο περισσότερο αυτό που προσφέρουν τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Αν περιμένετε στο THPS κάποιο εντυπωσιακό Story line, ή κάτι παρόμοιο με τα Cinematic Career Modes που συναντάμε πλέον σε όλο και περισσότερους αθλητικούς τίτλους, ξεχάστε το.

Μόλις επιλέξετε με ποιο από τα δυο Campaign θέλετε να ασχοληθείτε, το παιχνίδι θα σας ρίξει απευθείας στα βαθιά, αφού ξεκινώντας, τόσο το Warehouse (THPS), όσο και το Hangar (THPS2), τα δυο αρχικά επίπεδα δηλαδή των παιχνιδιών, θα φανούν βουνό στους περισσότερους μέχρι να τα ολοκληρώσουν. Σε αυτή την σειρά παιχνιδιών πάντα ξεχώριζε το εθιστικό Gameplay και η Remastered εκδοσή τους δεν θα μπορούσε φυσικά να διαφέρει. Το Concept είναι πολύ απλό, πετυχαίνοντας υψηλά Scores, μαζεύοντας διάφορα collectibles και πραγματοποιώντας εντυπωσιακά Combos, θα ολοκληρώνετε ορισμένα Challenges mου θα σας επιτρέπουν να περάσετε στο επόμενο πάρκο κ.ο.κ.

Tony Hawks Pro Skater 1+2 - ReviewΟι 19 “πίστες” που περιλαμβάνει το παιχνίδι, θα σας κρατήσουν απασχολημένους για αρκετό καιρό, αλλά ακόμα και μετά την ολοκλήρωση των Objective της κάθε μιας, υπάρχουν εξτρά challenges που σας δίνουν ένα ακόμα κίνητρο για να συνεχίσετε να παίζετε. Αυτές οι προκλήσεις σας δίνουν πόντους εμπειρίας και χρήματα, που μπορείτε στη συνέχεια να ξοδέψετε σε ρούχα, σανίδες και πολλά άλλα χρησιμοποιώντας το κατάστημα εντός του παιχνιδιού. Το ευχάριστο είναι πως πουθενά δεν συναντάμε microtransactions και τα πάντα μπορούν να ξεκλειδωθούν παίζοντας. Τα Cosmetics που μπορουμε να αγοράσουμε είναι πάρα πολλά, και μας επιτρέπουν να παραμετροποιήσουμε τον παίκτη μας πραγματικά με όποιον τρόπο θέλουμε. Από ένα σημείο και μετά όμως, θα πρέπει να πω πως καταντάει κουραστικό το κυνήγι των unlockables. Πραγματικά ποιος χρειάζεται 100 διαφορετικές σανίδες, 200 σχέδια για ρόδες, η 40 διαφορετικά ζευγάρια κάλτσες;

Όσοι δεν είναι High Score Junkies, το μόνο που θα τους κρατήσει το ενδιαφέρον μετά το τέλος των δυο Campaign, είναι το Online και το τοπικό multiplayer mode που διαθέτει το παιχνιδι.  Στο online mode μέσα από το Quick Playlist μπαίνουμε σε μια πιστά μαζί με 7 ακόμα παίκτες και προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε ορισμένα challenges και να μαζέψουμε οσους περισσότερους πόντους μπορούμε. Στο local Multiplayer μπορουμε να παίξουμε με έναν φίλο μας σε κλασικά Modes όπως τα Horse, Graffiti, Trick Attack κ.α. Δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχει δυνατότητα για δημιουργία Private lobby ώστε να καλέσουμε φίλους μας και να παίξουμε μαζί Online.

Tony Hawks Pro Skater 1+2 - Review

Όσοι έχουν καλλιτεχνική φλέβα τώρα, μπορούν να δοκιμάσουν και το Create a park που επιστρέφει στο παιχνίδι, και επιτρέπει σε οσους “πιάνουν” τα χεριά τους και έχουν αρκετή φαντασία, να δημιουργήσουν πανέμορφα πάρκα, τα οποία μάλιστα μπορούμε να τα μοιραστούμε με την κοινότητα ώστε να τα απολαύσουν και άλλοι παίκτες.

Ένα παιχνίδι που το gameplay του είναι βασισμένο σε κινήσεις ακριβείας, εντυπωσιακά tricks και μεγάλα Combos, θα ήταν αποτυχημένο αν ο χειρισμος του είχε προβλήματα. Όπως και σε όλους τους προηγούμενους τίτλους της σειράς όμως, και εδώ έχουμε άψογα controls, που μας επιτρέπουν αφού εξοικειωθούμε μαζί τους, να πραγματοποιούμε εντυπωσιακές φιγούρες με μεγάλη ευκολία. Πραγματικά ο χειρισμός του χαρακτήρα μας ειναι στιβαρός χωρίς το παραμικρό ψεγάδι.

Tony Hawks Pro Skater 1+2 - Review

Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και στα γραφικά του παιχνιδιού. Τα πάρκα που υπηρχαν στους δυο πρώτους τίτλους της σειράς κάνουν και εδώ την εμφάνιση τους, επανασχεδιασμένα και με προσοχή στην λεπτομερεια. Το ίδιο ισχύει και με τους χαρακτήρες του παιχνιδιού, με μόνη ένσταση το animation, που σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται αρκετά ψεύτικο, χωρίς ωστόσο να χαλάει σε καμιά περίπτωση την γενική εικόνα του τίτλου. To THPS 1+2  στο XBOX One X τρέχει σταθερά στα 60fps με αποτέλεσμα να έχουμε ένα όμορφο και smooth αποτέλεσμα, ενώ ακόμα και στο XBOX One S το frame rate παραμένει πολύ ψηλά χωρίς να παρατηρούνται frame drops η άλλα τεχνικά θέματα.

To Soundtrack τώρα ήταν, είναι και θα παραμείνει μοναδικό!  Έχουμε και λέμε, Rage Against the Machine, Anthrax, Suicidal Tendencies, Dead Kennedys, Bad religion και ο κατάλογος συνεχίζεται. Την καταπληκτική λίστα των κομματιών που υπήρχαν στα original παιχνίδια, έρχονται να εμπλουτίσουν 37 ακόμα καινούρια τραγούδια, τα οποία όμως πάρα την ποιότητα τους, δεν έχουν το 80-90’s feeling των υπολοίπων, με ορισμένα από αυτά να είναι εντελώς εκτός κλίματος.

Tony Hawks Pro Skater 1+2 - Review

Όσοι αγάπησαν τα παιχνίδια αυτά πριν 20 χρόνια, δεν πρέπει να χάσουν το Tony Hawk’s Pro Skater 1+2. Με τον αναβαθμισμένο τεχνικό τομέα, το καταπληκτικό Soundtrack και το εθιστικό του Gameplay, αποτελεί εξαιρετική επιλογή για όλους όσους θέλουν έναν τίτλο που προσφέρει καθαρή διασκέδαση, χωρίς microtransaction και διάφορα άλλα περίεργα των καιρών. Οι μικρότεροι σε ηλικία που δεν είχατε την τύχη να ασχοληθείτε με κάποιο από τα παιχνίδια της σειράς, αποκτήστε το χωρίς δεύτερη σκέψη, και κάντε ένα ταξίδι στις χρυσές εποχές του Gaming, τις εποχές που το μόνο που μας ενδιέφερε ήταν να παίζουμε….


Ευχαριστούμε την IGE S.A που μας παραχώρησε το παιχνίδι για τις ανάγκες αυτού του Review

Δοκιμάστηκε σε : XBOX One X
Developer : Vicarious Visions, Neversoft
Εκδότης : Activision Publishing Inc.
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020

8.5
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ
  • Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 8.5

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα