XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

Η ιστορία της σειράς METRO

Το Metro Exodus βρίσκεται προ των πυλών και δείχνει εντυπωσιακό ειδικά στο XBOX One X! Αν είστε νέοι στη σειρά, ή αν παίξατε τα προηγούμενα παιχνίδια πριν αρκετό καιρό πάμε να κάνουμε μια σύντομη ανασκόπηση της ιστορίας του Metro.

Η σειρά βασίζεται στα ομώνυμα βιβλία Metro του Dmitry Glukhovsky και οι παίκτες ελέγχουν τον Artyom, επιζώντα του πυρηνικού πολέμου που μετέτρεψε τη γη σε ένα ραδιενεργό τοπίο γεμάτο με μεταλλαγμένα πλάσματα. Στο Metro Exodus ο Artyom θα προσπαθήσει μαζί με αρκετούς συντρόφους του να βρει ένα νέο σπίτι για όλους στην πόλη που κάποτε ήταν η Μόσχα.

Η ιστορία της σειράς METRO

Ας δούμε πρώτα τι συνέβη στα δυο προηγούμενα παιχνίδια της σειράς.

Η ιστορία του Metro ξεκινάει το 2013 όταν μετά από ένα πυρηνικό πόλεμο μεταξύ των παγκόσμιων υπερδυνάμεων ο πλανήτης μας καταστράφηκε ολοσχερώς. Αν και οι περισσότεροι κάτοικοι της γης χάθηκαν για πάντα υπήρξαν και κάποιοι επιζόντες. Μεταξύ αυτών αρκετοί πολίτες της Ρωσίας που βρήκαν καταφύγιο στο Metro της Μόσχας.

Μέσα από αρκετές δυσκολίες κατάφεραν να καλλιεργήσουν μανιτάρια και άλλα πολύτιμα αγαθά ώστε να επιβιώσουν, δημιουργώντας μια νέα κοινωνία στα υπόγεια της άλλοτε κραταιάς πρωτεύουσας της Ρωσίας. Οι διάφορες ομάδες που ήταν διασκορπισμένες στο metro οργανώθηκαν με την μορφή της πόλης-κράτους ενώ υπήρχε μια μορφή κυβέρνησης που τις ένωνε, το council (συμβούλιο).

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε μια οργανωμένη κοινωνία αλλά και οικονομία, και η ανθρωπότητα κατάφερε να συνεχίσει με ένα διαφορετικό τρόπο να υπάρχει.

Η ιστορία της σειράς METRO

Metro 2033

Το πρώτο παιχνίδι της σειράς λαμβάνει χώρα το 2033, 20 χρόνια μετά από την πυρηνική καταστροφή. Ο κεντρικός πρωταγωνιστής όπως αναφέρθηκε και παραπάνω είναι ο Artyom ένας επιζώντας της καταστροφής που ζει στο σταθμό “Exhibition”. Μετά από την επίθεση των τρομακτικών πλασμάτων με το όνομα Dark Ones στο σταθμό, ο 24 χρονών Artyom δέχεται την κρούση του Hunter μέλους του εθελοντικού σώματος των Spartans οι οποίοι εθελοντικά προστατεύουν το Metro.

O Hunter ζητά από τον Artyom να μεταβεί στο σταθμό Polis που αποτελεί και την έδρα του council ώστε να ζητήσει βοήθεια εναντίον των πλασμάτων που επιτέθηκαν στο σταθμό. Οι δρόμοι τους χωρίζουν και ενώ ο Hunter αποφασίζει να κυνηγήσει τους Dark Ones, ο Artyom κατευθύνεται προς την Polis.

Η ιστορία της σειράς METRO

Στην πρώτη στάση του ταξιδιού του, ο Artyom συναντάει τον Bourbon έναν άντρα που του προσφέρει βοήθεια για να μεταβεί στην Polis. Μετά από αρκετές μάχες με μεταλλαγμένα πλάσματα και πολύωρη περιπλάνηση στο metro αλλά και στην επιφάνεια ο Bourbon τελικά θα πεθάνει μετά από μια επίθεση ενώ ο Artyom θα σωθεί από τον φίλο του Bourbon, τον Khan.

Ο Khan γίνεται πλέον ο νέος συνοδοιπόρος του Artyom, ο οποίος θα τον οδηγήσει στον επόμενο σταθμό του metro ελεγχόμενο αυτή τη φορά από κομμουνιστές που αναπολούν την δόξα της Σοβιετικής Ένωσης. Οι κάτοικοι του συγκεκριμένου σταθμού δεν είναι ιδιαίτερα φιλικοί, οπότε ο Khan με τη βοήθεια κάποιου φίλου του καταφέρνουν να φυγαδεύσουν τον Artyom. Στη συνέχεια ο Artyom βρίσκεται στο μέσο της μάχης μεταξύ των κομμουνιστών και των ναζί (οι οποίοι επιθυμούν να εξοντώσουν όσους έχουν γενετικές ανωμαλίες που προκλήθηκαν από τη ραδιενέργεια).

Στο σημείο αυτό δίνεται η δυνατότητα να εμπλακούμε στη μάχη ή να αποφύγετε κρυφά και τις δυο ομάδες. Στην πορεία θα του επιτεθούν δυο ναζί ενώ δυο spartan rangers θα εμφανιστούν στην κατάλληλη στιγμή και τους σκοτώνουν. Οι δυο rangers είναι οι Ulman και Pavel, με τον δεύτερο να πεθαίνει κατά τη διάρκεια μιας μάχης στην περιοχή των ναζί.

Η ιστορία της σειράς METRO

Ο Artyom καταφέρνει για άλλη μια φορά να επιβιώσει και μαζί με τον Ulman φτάνουν επιτέλους στην Polis όπου μπορούν να απευθυνθούν στο council. Το συμβούλιο απορρίπτει το ενδεχόμενο να αποσταλούν ενισχύσεις για να βοηθήσουν στη μάχη εναντίον των Dark Ones καθώς θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Ο Miller, αρχηγός των Spartans προτείνει ένα εναλλακτικό σχέδιο. Στην επιφάνεια, σε σημείο κοντά στην Polis υπάρχει ένα silo πυραύλων το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξοντώσουν τους Dark Ones και τις φωλιές τους.

Ο Artyom συμμετέχει στους Spartans και μαζί με τον Miller και άλλους επίλεκτους στρατιώτες κατευθύνονται προς την επιφάνεια με στόχο να ενεργοποιήσουν ξανά το silo και να το χρησιμοποιήσουν.

Οι πύραυλοι βρίσκουν το στόχο τους και εξολοθρεύουν τους Dark Ones, ενώ ο Artyom βιώνει παραισθήσεις που τον κάνουν να συνειδητοποιήσει ότι οι προθέσεις τους ήταν ειρηνικές εξαρχής και επιτέθηκαν λόγω αυτοάμυνας όταν οι κάτοικοι του metro τους επιτέθηκαν.

Η ιστορία της σειράς METRO

Metro Last Light

H ιστορία του Artyom συνεχίζεται ένα χρόνο μετά από τα γεγονότα του πρώτου τίτλου, το 2034. Οι Spartans πλέον αποτελούν την δύναμη που έχει ως στόχο να επιβάλλει την ειρήνη για τους πολίτες του Metro και με τη βοήθεια των πολεμοφοδίων που ανέκτησαν από το silo στο προηγούμενο παιχνίδι έχουν πλέον την ικανή δύναμη για να τα καταφέρουν.

Ο Artyom αποτελεί μέλος των Spartans πλέον μετά και από τα γεγονότα του προηγούμενου τίτλου. Κάτι τον “τρώει” μέσα του και αυτό είναι η πρόθεση των Dark Ones να συνυπάρχουν αρμονικά.

O Khan επισκέπτεται τους Spartans και ενημερώνει τον Artyom ότι ένα Dark One επιβίωσε της επίθεσης και του ζητά να το σώσει καθώς θεωρεί ότι θα είναι σημαντικό για το μέλλον της ανθρωπότητας. Σε αντίθεση με τους Khan και Artyom ο Miller πιστεύει ότι πρέπει να το κυνηγήσουν και να το εξολοθρεύσουν και έτσι δίνει εντολή στην κόρη του Anna αλλά και στον Artyom να κατευθυνθούν στην επιφάνεια και να το κυνηγήσουν.

Η ιστορία της σειράς METRO

Παρά τις αντιρρήσεις του, ο Artyom αναγκάζεται να συμμορφωθεί στις διαταγές του Miller. Οι δυο κατευθύνονται στην επιφάνεια και μετά από αρκετές μάχες με μεταλλαγμένα πλάσματα, βρίσκουν το Dark One. To μοναδικό πλάσμα που επέζησε από τους Dark Ones είναι ένα μικρό παιδί, πριν όμως μπορέσουν να το σκοτώσουν δέχονται επίθεση από Nazis οι οποίοι τους αιχμαλωτίζουν και τους κρατούν σε διαφορετικές περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας του ο Artyom γνωρίζει τον Pavel, ένα στρατιώτη των κομμουνιστών με τον οποίο θα καταφέρουν τελικά να αποδράσουν κατευθυνόμενοι προς την περιοχή των κομμουνιστών. Εκεί ο Pavel αποκαλύπτεται ως υψηλόβαθμος αξιωματικός των κομμουνιστών και αιχμαλωτίζει τον Artyom με στόχο να του αποσπάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες. Για άλλη μια φορά όμως ο Artyom καταφέρνει να αποδράσει και προσπαθεί να βρει την Anna και το Dark One. Η Anna είναι αιχμάλωτη ενός πράκτορα των κομμουνιστών με το όνομα Lesnitsky.

Η ιστορία της σειράς METRO

Ο Artyom καταφέρνει να σώσει την Anna και σκοτώνει τους Lesnitsky και Pavel (που τον ακολουθούσε). Στη συνέχεια αποφασίζει να επανορθώσει για τα γεγονότα του 2033 και χαρίζει τη ζωή του Dark One. Έτσι μαζί με την Anna και το μικρό πλάσμα αποφασίζουν να κατευθυνθούν προς την Polis.  Στην Polis μαθαίνουν ότι λαμβάνει χώρα ένα συνέδριο ειρήνης μεταξύ των κομμουνιστών, των ναζί και των rangers. O Miller πείθεται να επιτρέψει την είσοδο του Dark One στην Polis, όπου το μικρό πλάσμα διαισθάνεται ότι υπάρχουν και άλλοι επιζώντες του είδους του και κρύβονται σε σχετικά κοντινή απόσταση.

Παράλληλα το πλάσμα διαισθάνεται ότι ο αρχηγός των communists Moskvin, παρίσταται στη σύσκεψη ειρήνης απλά για να αποπροσανατολίσει τους rangers με στόχο να καταλάβει το silo. Οι Miller, Artyom και οι υπόλοιποι Spartan rangers κατευθύνονται στο Silo με στόχο να το προστατεύσουν και να αποτρέψουν τους communists από το να πάρουν τον οπλισμό που βρίσκεται σε αυτό.

Η ιστορία της σειράς METRO

Αν και για αρκετό χρόνο οι spartans κατάφεραν να κρατήσουν τους communists σε απόσταση, τελικά υποκύπτουν και ο Miller αποκαλύπτει στον Artyom ότι το silo είναι παγιδευμένο με εκρηκτικά. Στη συνέχεια ο στρατηγός των communists Korbut επιτίθεται στον Artyom, ο οποίος τρέχει γρήγορα να ενεργοποιήσει τις βόμβες που θα τους σκότωναν όλους αλλά ταυτόχρονα θα απέτρεπαν τους communists από το να καταλάβουν το silo.

Ακολουθεί μια καταπληκτική ανατροπή, με τους Dark Ones να εμφανίζονται και να εξολοθρεύουν τους communists και σώζοντας τους spartans χωρίς να χρειάζεται να ενεργοποιηθούν οι βόμβες.

Και έτσι έρχεται το τέλος του δεύτερου παιχνιδιού, με τους Dark Ones να φεύγουν και να υπόσχονται ότι μια μέρα θα επιστρέψουν για να βοηθήσουν τους ανθρώπους του Metro να ξαναχτίσουν τον κόσμο τους.

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα