XBOX365.GR
Τα πάντα για το XBOX!

Τα Xbox Series X|S είναι αναμφίβολα το καλύτερο μέρος για να παίξετε και τα παλιά παιχνίδια σας!

Ως γνωστόν, στην ομάδα του Xbox πέραν του ότι είναι software και hardware developers είναι ταυτόχρονα και παίκτες. Έτσι λοιπόν, στην ομάδα αυτή γνωρίζουν το πόσο σημαντικό είναι να καταφέρουν να διατηρήσουν την κληρονομιά των παιχνιδιών σας, μεταξύ όλων των τεσσάρων γενεών του Xbox. Η ομάδα του XBOX πιστεύει πως τα αγαπημένα σας παιχνίδια και franchise, η πρόοδος σε αυτά, τα επιτεύγματά σας, τα αξεσουάρ, οι φιλίες και οι κοινότητες που δημιουργείτε μέσω των παιχνιδιών, θα πρέπει να σας ακολουθούν από γενιά σε γενιά. Πιστεύουν επίσης ριζικά ότι όχι μόνο θα πρέπει να μπορείτε να παίζετε όλα τα παιχνίδια σας από τις παλαιότερες κονσόλες χωρίς να χρειάζεται να τα αγοράσετε ξανά, αλλά θα πρέπει επίσης στη νέα γενιά κόνσολών του Xbox (Xbox Series X|S) να τα παίζετε στην καλύτερη τους μορφή.

Τα παιχνίδια παίζουν καλύτερα στο Xbox Series X και στο Xbox Series S

Τα Backward Compatible παιχνίδια τρέχουν εγγενώς στα Xbox Series X|S, εκμεταλλευόμενα την πλήρη ισχύ της CPU, GPU και του SSD. Δεν υπάρχει ούτε boost mode, ούτε downclocking, τα παιχνίδια απλά εκμεταλλεύονται την πλήρη ισχύ της κάθε κονσόλας σε κάθε ένα backward compatible τίτλο ξεχωριστά. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι τίτλοι τρέχουν με σημαντικά υψηλότερη απόδοση από την αρχική πλατφόρμα της κυκλοφορίας τους, με αποτέλεσμα υψηλότερα και πιο σταθερά καρέ και μεγαλύτερη ανάλυση. Επιπρόσθετα, τα backward compatible παιχνίδια, θα επωφεληθούν από τα πολύ μικρά  loading times που θα προσφέρει ο custom NVME SSD, που αποτελεί την καρδιά του Xbox Velocity Architecture.

Auto HDR για όλους τους τίτλους

Τα σύγχρονα παιχνίδια συχνά εφαρμόζουν υψηλό δυναμικό εύρος (HDR) για τη βελτίωση της συνολικής οπτικής ποιότητας. Το HDR επιτρέπει σε ένα παιχνίδι να αποδίδει ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος χρωμάτων και φωτεινότητας. Αυτό δίνει μια επιπλέον αίσθηση πλούτου και βάθους στην εικόνα σε σύγκριση με μια τυπική εικόνα δυναμικού εύρους (SDR). Για παράδειγμα, το φως από έναν φακό φαίνεται πολύ πιο φωτεινό και τα κόκκινα λουλούδια φαίνονται πολύ πιο ζωντανά.

Ωστόσο, χιλιάδες παιχνίδια που είχαν κυκλοφορήσει πριν αρκετά χρόνια δεν υποστήριζαν το HDR. Με τα Xbox Series X και Series S μας συστήνεται μία νέα λειτουργία που ονομάζεται Auto HDR. Το Auto HDR προσθέτει αυτόματα βελτιώσεις HDR σε παιχνίδια που κυκλοφόρησαν πριν αρκετά χρόνια, χωρίς αυτή τη δυνατότητα. Το Auto HDR βελτιώνει την οπτική ποιότητα ενός παιχνιδιού SDR χωρίς να αλλάζει την original αισθητική του.

Το Auto HDR υλοποιείται από το σύστημα, επομένως οι προγραμματιστές δεν χρειάζεται να κάνουν καμία επιπλέον ενέργεια για να επωφεληθούν τα παιχνίδια τους από αυτήν τη λειτουργία. Επίσης, δεδομένου ότι το Auto HDR είναι ενεργοποιημένο από το hardware της κονσόλας, δεν υπάρχει απολύτως κανένα κόστος στην απόδοση της CPU, της GPU ή της μνήμη,  και δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος οποιασδήποτε καθυστέρησης (latency), με αποτέλεσμα να λαμβάνεται την απόλυτη gaming εμπειρία.

Οι παρακάτω εικόνες δείχνουν πώς το Auto HDR μπορεί να βελτιώσει την οπτική ποιότητα χωρίς να αλλάξει τη συνολική εμφάνιση του παιχνιδιού. Οι εικόνες HDR είναι πιο φωτεινές και με πιο έντονα χρώματα μόνο στις περιοχές που χρειάζεται, ενώ η υπόλοιπη εικόνα διατηρεί την αρχική της εμφάνιση.

Εκπληκτικές καινοτομίες σε ορισμένους τίτλους

Μέχρι τη στιγμή που θα κυκλοφορήσουν οι νέες κονσόλες Xbox τον Νοέμβριο, η ομάδα του XBOX θα έχει περάσει πάνω από 500.000 ώρες παιχνιδιού σε ολόκληρο τον κατάλογο του backward compatibility προγράμματος, για να διασφαλίσει ότι η εμπειρία σας είναι η καλύτερη δυνατή. Πέρα από τις βελτιώσεις που θα δουν όλα τα συμβατά backward compatible παιχνίδια λόγω της αυξημένης απόδοσης από το νέο Hardware, η ομάδα των μηχανικών του backward compatibility προγράμματος συνεχίζει να καινοτομεί και να ωθεί τα όρια της βελτίωσης των παιχνιδιών για να κάνει την τρέχουσα βιβλιοθήκη σας να φαίνεται και να παίζει ακόμα καλύτερα, χωρίς επιπλέον κόστος και χωρίς επιπλέον δουλειά από διάφορους developers, σεβόμενοι παράλληλα την δουλειά και το αρχικό  όραμα των δημιουργών.

Νέα Τεχνολογία για τον διπλασιασμό των FrameRate

Τα Xbox Series X και Xbox Series S φέρνουν τις επιδόσεις επόμενης γενιάς στα αγαπημένα σας παιχνίδια. Τα υψηλότερα, πιο σταθερά framerates κάνουν τα παιχνίδια να παίζουν πιο ομαλά, με αποτέλεσμα την πιο ευχάριστο και ξεκούραστο gameplay. Οι βελτιώσεις αυτές ειναι αποτέλεσμα του ειδικά σχεδιασμένου επεξεργαστή που επιτρέπει σε συμβατά παιχνίδια να παίζουν και να αξιοποιούν την αυξημένη CPU, GPU και τη μνήμη από τις νέες κονσόλες. Επιπλέον, η ομάδα συμβατότητας έχει αναπτύξει νέες μεθόδους για τον αποτελεσματικό διπλασιασμό του framerate σε επιλεγμένους τίτλους.

Στο Fallout 4 που φαίνεται παρακάτω, διπλασιάζονται αποτελεσματικά τα framerates από τα 30fps στα 60fps στο Xbox Series S, προσφέροντας απολαυστικό και ομαλό gameplay στον θρυλικο αυτό τίτλο.

Στο Xbox One, μπορέσαμε να παρέχουμε ορισμένους τίτλους που βελτιώθηκαν για το Xbox One X μέσω της μεθόδου Heutchy. Αυτό επέτρεψε τίτλους του Xbox 360 που έτρεχαν στα 720p και παιχνίδια από το OG Xbox που έτρεχαν στα 360p, να τρέχουν σε 4K αναλύσεις στο Xbox One X, πολύ πέρα από τις δυνατότητες της αρχικής τους πλατφόρμας. Η μέθοδος Heutchy συνεχίζει να χρησιμοποιείται για να φέρει μια ποικιλία τίτλων στα 1440p στο Xbox Series S και 4K στο Xbox Series X.

Το βελτιωμένο texture filtering έρχεται επίσης σε backward compatible τίτλους  τόσο στο Xbox Series X όσο και στο Series S. Στο Xbox One X, ένα τμήμα του καταλόγου επωφελήθηκε από το αυξημένο anisotropic filtering, βελτιώνοντας την ποιότητα της εικόνας των παιχνιδιών. Στα Xbox Series X και Xbox Series S, το 16x anisotropic filtering έχει ενεργοποιηθεί για σχεδόν όλους τους συμβατούς τίτλους, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τα οπτικά εφέ των παιχνιδιών στο μέγιστο.

Η ομάδα του Xbox παραδίδει όσα υποσχέθηκε, καθιστώντας τα Xbox Series X|S ως το καλύτερο μέρος για να παίξετε!

Η ομάδα του backward compatibility εργάζεται σκληρά για να κάνει όλα τα παιχνίδια που αγαπάτε διαθέσιμα στα Xbox Series X|S. Το να παίζετε τα παλιά σας παιχνίδια θα είναι εξίσου εύκολο όπως ήταν πάντα. Απλώς εισαγάγετε το αγαπημένο σας δίσκο που είναι συμβατό με τα Xbox One, Xbox 360 ή τον OG Xbox στο Xbox Series X, εγκαταστήστε το παιχνίδι και θα είστε έτοιμοι να παίξετε. Η ψηφιακή βιβλιοθήκη σας θα εμφανιστεί αμέσως μόλις συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και θα είναι έτοιμη για λήψη στην κονσόλα, ενώ αν έχετε ήδη εγκαταστήσει τα παιχνίδια σας σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου, μπορείτε να το φέρετε μαζί σας στα Xbox Series X|S.

Αυτό πραγματοποιείται χωρίς να χρειάζεται κανένα επιπλέον κόστος από εσάς. Με τα cloud saves, θα μπείτε ξανά στη δράση, ακριβώς από εκεί που σταματήσατε το παιχνίδι σας. Για όσους από εσάς εξακολουθείτε να απολαμβάνετε το Xbox 360, τα cloud saves θα είναι σύντομα δωρεάν σε όλους τους χρήστες του Xbox 360, καθιστώντας ακόμη πιο εύκολη τη μεταφορά των αγαπημένων σας παιχνιδιών στο Xbox Series X και στο Xbox Series S.

Με την περιήγησή σας στο xbox365.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Διάβασε περισσότερα